15 Ιουνίου 2011 14:21 —- Η βία στην Αθήνα επανέρχεται εν μέσω απεργίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία, ενάντια στις προτεινόμενες νέες περικοπές δαπανών.
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της λιτότητας διαδηλώσεις [μεταδίδει το Reuters]
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στην Αθήνα, την Ελληνική πρωτεύουσα, καθώς χιλιάδες λαού διαδήλωνε κατά των νέων περικοπών στις δαπάνες που προωθείται από την κυβέρνηση.
Μικρές ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις της αστυνομίας, και έσπασαν τα παράθυρα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου σήμερα τη Τετάρτη.
Η Αστυνομία απάντησε βίαια και με δακρυγόνα.
Οι σημερινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, ως μέρος μιας 24ωρης εθνικής απεργίας, που οργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα, η οποία ανάγκασε τα νοσοκομεία, τις μεταφορές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες να μείνουν κλειστές.
Οι διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο φώναζαν “κλέφτες, προδότες” και ρωτούσαν να μάθουν “που πήγαν τα χρήματα;::” καθώς οι συγκεντρωμένοι πλυμήρισαν το κέντρο της Αθήνας.
“Νιώθω οργή και την αηδία”, είπε η Μαρία Γεωργιλά, 45 ετών, εργαζόμενη του δημόσιου τομέα και μητέρα δύο παιδιών, με δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
“Αυτά είναι πολύ σκληρά μέτρα και δεν θα μας βγάλουν από την κρίση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουν εναλλακτική λύση”.
Ο Alan Fisher, ανταποκριτής του Al Jazeera στην Αθήνα, δήλωσε: “Υπάρχει αναμφισβήτητα οργή στους δρόμους … έχουμε επίσης δει, εκείνους τους περίεργους ανθρώπους, που φορούν τελείως μαύρα, οι οποίοι φορούν μαύρες μάσκες και μαύρα γυαλιά.”
Η κυβέρνηση σήμερα Τετάρτη, συζητά στη βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας, που θα εκτείνονται πέραν της θητείας της.
Θα πρέπει να περάσει (από τη βουλή) το πρόγραμμα λιτότητας
2012-2015, αξίας 40.5Δις $ από τον Ιούνιο έως το τέλος, για να μη διακοπεί η χρηματοδότηση της διάσωσης, από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου περιλαμβάνουν, μια πενταετή εκστρατεία με αυξήσεις φόρων, περικοπές των δαπανών και ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας…. ….. …… ….. ….. ….. ….. …. …….. …..
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΠΗΓΗ: Al Jazeera
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

1 Trackback or Pingback

Απάντηση