ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΕΛΠΙΣ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. Α. ΜΟΥΣΙΩΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1Ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σε μια εποχή που οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί ελέγχονται από την Δικαιοσύνη, αποτελεί πρόκληση η πολιτική ηγεσία της Δημόσιας Διοίκησης να τους αποκαθιστά στο πόστο τους πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10-06-2011  (λίγο πριν την λήξη του πρωινού ωραρίου) με την  υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ.0.200/10-6-2011 απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής ανακλήθηκε η υπ’ αριθμ. 582/11-11-2010 διαπιστωτική πράξη του Διοικητή του Νοσοκομείου μας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία η πρώην Διοικητική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αικ. Μεταξάκη.

Η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου ‘’Η ΕΛΠΙΣ΅ εκδόθηκε ύστερα από πειθαρχική απόφαση του Α¨ Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Υ.Σ). δια σωρεία πειθαρχικών παραβάσεων που βάρυναν την κα Μεταξάκη και αφού η Εισαγγελία Αθηνών είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος της για παράβαση καθήκοντος. Επισημαίνουμε ότι το υπ. υγείας έχει διαβιβάσει έγγραφο στο νοσοκομείο, το οποίο γνωρίζει ο κ. Μουσιώνης ότι έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της κας Μεταξάκη και έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, παράβαση καθήκοντος , ψευδή βεβαίωση κ.ά..
Η ενέργεια του κ. Α. Μουσιώνη να ανακαλέσει την διαπιστωτική πράξη, αγνοώντας προκλητικά τα παραπάνω, ενέχει προφανή σκοπιμότητα, από το γεγονός ότι γίνεται παραμονή (λόγω της 3μερης αργίας) της εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Ζ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 14-6-11 όπου το θέμα της προσωρινής παύσης θα ερευνηθεί στην ουσία από το δικαστήριο. Δεν μπορούσε ο κ. Μουσιώνης να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου την Τρίτη 14-6-11; Γιατί τόση βιασύνη;
Το Σωματείο των Εργαζομένων καταγγέλλει τον αυταρχισμό, την αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Α. Μουσιώνη καθώς και την παράνομη απόφασή του γιατί:
όχι μόνο προσβάλλει κατάφωρα τα συλλογικά όργανα Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Α¨ Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι πάνω από 5 νοσοκομεία, αλλά και δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει ως μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης
παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, καθόσον οι έρευνες στο Νοσοκομείο συνεχίζονται και η κατάληψη της θέσης της Διοικητικής Διευθύντριας από την κα Μεταξάκη μπορεί να τις εμποδίσει.
το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης του κ. Α. Μουσσιώνη πριν την εκδίκαση από το δικαστήριο και ενώ έχουν περάσει 7 ολόκληροι μήνες που επεβλήθη στην κα Μεταξάκη η ποινή της προσωρινής της αργίας, μας γεννάται έντονα η υποψία για την σκοπιμότητα της καθόλα παράνομης απόφασης η οποία δεν δικαιολογείται ούτε από τυπικούς, ούτε από ουσιαστικούς λόγους.
Μετά από αυτά τα γεγονότα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε έναρξη κινητοποιήσεων για άμεση ανάκληση της απόφασης ή την ακύρωση από τον Υπουργό Υγείας.
Για το Δ.Σ του Σωματείου των Εργαζομένων

Ο Πρόεδρος
Παναρέτου Λευτέρης
Τηλ. 6976226169
Η Γενική Γραμματέας
Αλατσάκη Λαμπρινή

Αναρτήθηκε από paneas
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η πολιτική τύχη του Άρη Μουσιώνη άνοιξε πριν από μερικά χρόνια, όταν γνώρισε και περιπουήθηκε τη Μαργαρίτα Τσαντ (πρώην Παπανρέου) στο ΚΑΤ όταν  υπηρετούσε εκεί σαν….

Απάντηση