ΚΑΣΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ …ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ και ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ!!!

Ένας δήμαρχος που τις… ελεύθερες ώρες του κάνει τον εργάτη καθαριότητας για να μαζέψει τα σκουπίδια του νησιού, ένας αντιδήμαρχος που παίρνει στα χέρια του τα εργαλεία του υδραυλικού για να διορθώσει τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που φτάνει τα 50 χλμ και μία υπάλληλος στο ΚΕΠ Συντάγματος που οικειοθελώς θέλει να πάει στο δήμο αλλά δεν την αφήνουν γιατί δεν έχει συμπληρώσει πενταετία στη θέση της: Πρόκειται για μια (ακόμη) ιστορία νεολληνικής τρέλας του Δημοσίου ανάμεσα στην ακριτική Κάσο με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο δήμο του νησιού που επιχειρεί ματαίως να τις καλύψει από το 2009 και την πλατεία Συντάγματος.
Σήμερα, ο Δήμος Κάσου από τις 25 θέσεις προσωπικού, διαθέτει μόλις δύο διοικητικούς υπαλλήλους, τη στιγμή που, για παράδειγμα, για να λειτουργήσει η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου χρειάζονται τρεις, ένα δημοτικό αστυνομικό, έναν υπάλληλο στο ΚΕΠ και μια καθαρίστρια, η οποία στο τέλος του χρόνου θα βγει στη σύνταξη. Έτερος υπάλληλος δε του δήμου βγαίνει από μέρα σε μέρα, επίσης, στη σύνταξη.

Δήμαρχος Κάσου: «Με μπαλώματα» κάνουμε τη δουλειά μας
Όπως είπε, μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Κάσου Δ. Ερωτόκριτος, η όλη υπόθεση «ξεκίνησε από το δήμο το 2009, οπότε και ζήτησε προσλήψεις προσωπικού, ωστόσο “πάγωσαν” οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, λόγω των τότε βουλευτικών εκλογών.
»Ακολούθησε το 2010 νέα προσπάθεια, αλλά λόγω του “παγώματος” των προσλήψεων, και αυτή η προσπάθεια απέβη άκαρπη»
«Με “μπαλώματα” κάνουμε τη δουλειά μας», σημειώνει ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «στο δήμο οι συμβασιούχοι κοστίζουν περισσότερο από το μόνιμο προσωπικό».
Πέραν των προαναφερθέντων υπαλλήλων, ο Δήμος Κάσου διαθέτει άλλους τέσσερις υπαλλήλους, με 8μηνη σύμβαση (οδηγό απορριματοφόρου, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο και άλλη μια υπάλληλο στην υπηρεσία Καθαριότητας), που και αυτών οι συμβάσεις σύντομα θα λήξουν.

Αντιδήμαρχος Κάσου: «Είμαστε πελαγωμένοι»
Τη δραματική κατάσταση την περιγράφει γλαφυρά, στην aftodioikisi.gr, ο αντιδήμαρχος Κάσου, ο Γ. Κουργιαντάκης, ο οποίος δηλώνει πως «είμαστε πελαγωμένοι από την έλλειψη προσωπικού».
Όπως σημειώνει, «αναγκαζόμαστε αρκετές φορές, εγώ και ο δήμαρχος, να μαζέψουμε τα σκουπίδια, ιδίως τα Σαββατοκύριακα». Μάλιστα, εξαιτίας του ότι ο υπάλληλος στην ύδρευση είναι ΑμεΑ, όπως λέει ο αντιδήμαρχος, «εάν υπάρξει ένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης μέσα στη ρεματιά, ποιος θα πάει; Πάω εγώ…»

Συνάντηση στο ΥΠΕΣ για το θέμα
Το ζήτημα είχε τεθεί επί τάπητος, σε συνάντηση που είχαν -προ ανασχηματισμού- ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δ. Στεφάνου, ο δήμαρχος Κάσου Δ. Ερωτόκριτος και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γ. Κασσάρας.
Τότε, είχε γίνει λόγος για μετάταξη υπαλλήλου από το ΚΕΠ Συντάγματος, της κυρίας Αικ. Καμπούρη, στο Δήμο Κάσου, και μάλιστα ο Δ. Στεφάνου είχε υποσχεθεί να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατόν τη μετάταξή της. Για τις δε υπόλοιπες θέσεις που χρειάζεται να καλύψει ο δήμος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ είχε πει ότι προτεραιότητα για την κάλυψή τους θα δοθεί μέσα από μετατάξεις στο Δήμο Ρόδου, ο οποίος έχει πλεονάζον προσωπικό.

Δεν έχει συμπληρώσει ….5ετία!!!!
Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου είχε υποβάλλει ένσταση, καθώς -όπως είπε- η υπάλληλος του ΚΕΠ Συντάγματος δεν είχε συμπληρώσει την προβλεπόμενη 5ετία για να πάρει μετάταξη.

Αντιδράσεις από Γ. Κασσάρα
Μάλιστα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Κασσάρας, μιλώντας στην ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και ενώπιον του τότε υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχε αναφερθεί στο θέμα της Κάσου και είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, λέγοντας, όπως το έκανε και μιλώντας σήμερα στην aftodioikisi.gr, πως «δεν είναι δυνατόν να μπήκε η 5ετία για να “προστατέψει” την πλατεία Συντάγματος και όχι την ακριτική Κάσο».

Υποσχέσεις από Γιάννη Ραγκούση
Ο Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας από την πλευρά του, είχε παραδεχθεί το ορθό των λόγων του βουλευτή Δωδεκανήσου και του είχε επισημάνει πως θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προβλέπεται η εξαίρεση της 5ετίας για τέτοιες περιπτώσεις, όπως δηλ. οι μικροί νησιωτικοί δήμοι.

Συνάντηση Κασσάρα-Καστανίδη
Στη συνομιλία που είχε με την aftodiokisi.gr, ο Γ. Κασσάρας σημείωσε πως περιμένει να αναλάβει ο Χάρης Καστανίδης και επίσημα τα καθήκοντά του (δεν έχει ορκιστεί ακόμα υπουργός Εσωτερικών, καθώς αναμένεται η έκδοση ΠΔ για τη δημιουργία του υπουργείου), και όταν γίνει αυτό, θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του για να του θέσει εκ νέου το θέμα, με όλες τις παραμέτρους.

Η λύση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Ωστόσο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Κάσου Δ. Ερωτόκριτος είπε, όσον αφορά στο θέμα της μετάθεσης της υπαλλήλου από το ΚΕΠ Συντάγματος, πώς σε συνάντηση που είχε με γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη τού σημείωσε πως μπορεί να της κάνει απόσπαση (όχι μετάθεση), και μετά να την αποσπάσει στο Δήμο Κάσο.

Αναρτήθηκε από aftodioikisi.gr

Comments are closed.