Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΡΣΙ 23-6-2011
Η ΑΡΣΙ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκρατίας της διευθύντριας και καθηγήτριας αναισθησιολογίας του Αρεταίειου νοσοκομείου κας Φασουλάκη ενάντια στους ειδικευόμενους του εν λόγω τμήματος, που πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας για τις δεδουλευμένες αμοιβές τους. Τέτοιες πρακτικές έχουμε συναντήσει πολλές φορές και στο παρελθόν από αντίστοιχους διευθυντές τμημάτων αλλά και διοικητών ΥΠΕ (βλ. Διοικητής ΥΠΕ Μακεδονίας) και όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, έχουν πέσει στο κενό.
Ως γνωστόν, κάτι τέτοιο είναι παράνομο λόγω της σύμβασης εργασίας που υπογράφουν οι ειδικευόμενοι, από την οποία απορρέει πλήρως το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων τους. Το μόνο που καταφέρνουν τέτοιες πρακτικές, είναι να εκθέτουν τους εμπνευστές τους που στην προσπάθεια τους να δείξουν καλό πρόσωπο στην κυβέρνηση και στην χούντα της τρόικας, ανακαλύπτουν εχθρούς στα πρόσωπα των αγωνιζόμενων νέων ιατρών.
Η κα Φασουλάκη λοιπόν αντί να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ειδικευόμενους ιατρούς που χάρη στην κινητοποίησή τους καταφέρανε να κερδίσουν χρόνο ζωής για το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο απέναντι στην λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης, ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ την στάση της ΟΛΟΥΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ κάθε επίδοξος δοσίλογος της τρόικας με συμπεριφορά εκδικητικού εργοδότη, θα απεκκριθεί μετά βδελυγμίας από την συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιζόμενων ιατρών.
Οι νέοι ιατροί δεν σκύβουν το κεφάλι , δεν διάλεγουν την ατομική πρακτική του γλυψίματος και της υποταγής όπως θέλει το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο, αλλά επιμένει στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα που σήμερα χαράζει ο λαός μας στους δρόμους και τις πλατείες τούτου του τόπου. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για την εφορία του Αρεταίεου νοσοκομείου που επιτέλους πρέπει να διαλέξει ποιος είναι ο αντίπαλός της: είναι οι νέοι γιατροί που σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εργασιακής προοπτικής ή είναι η πολιτική της κυβέρνησης που καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από δημόσια δωρεάν υγεία???
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΠΕΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
Αναρτήθηκε από ΑΡΣΙ

Comments are closed.