Έρευνα για τη διακοπή προμήθειας φαρμακευτικής ουσίας προς το ΑΧΕΠΑ

NAFTEMPORIKI.GR
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μετά από την άρνηση φαρμακευτικής εταιρείας να προμηθεύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα με την φαρμακευτική ουσία ηπαρίνη, εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών προς την εταιρεία.
Η συγκεκριμένη ουσία (σ.σ. αντιπηκτικό) είναι απαραίτητη σε ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ τη χρησιμοποιούν και οι νεφροπαθείς για την πραγματοποίηση των αιμοκαθάρσεων. Το ΑΧΕΠΑ προμηθεύεται την ηπαρίνη από δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία που έχει το μονοπώλιο.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, που ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.
Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Αυτό έστειλε ο φίλος Τ.Ν. και συμπληρώνει:

ΛΟΒΕΡΔΕ, τα χρέη και τα φαληρίσματα στα νοσοκομεία, τα κατασκεύασαν και τα κατασκευάζουν οι σπάταλοι κομματικοί εγκάθετοι των διοικήσεων, με τις μίζες και τις περιττές σπατάλες, για διπλά κλιματιστικά γραφείων των κομματικών, για κινητά τηλέφωνα των διοικητών, για μοκέττες και λοιπά, για υπερτιμολογήσεις για ανύπαρκτα έργα…. Δεν φταίνε οι εταιρείες που ζητάνε τα λεφτά τους για να πληρώνουν τα εισαγόμενα προϊόντα τους!!!!! Οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν κόττες που γεννούν τα φάρμακα, τα ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ Λοβέρδε!!!! Ακόμα και τις μίζες που αναγκάζονται να πληρώνουν στα ρεμάλια, θα τις κοστολογίσουν. Επομένως, το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο, το διαπράττουν τα φιλαράκια σου που ζητάνε και τα ρέστα!!!!