Έχω στραβώσει μερικές φορές, χωρίς να γνωστοποιήσω ευρύτερα το “στράβωμα”. Ο καθένας φτιάχνει γύρω του “ένα πλαίσιο αρχών” και ο Μπαρμπανίκος δεν αποτελεί εξαίρεση. Συμβαίνουν διάφορα περίεργα γύρω μας και μερικές φορές διστάζουμε και να τα πούμε, με αποτέλεσμα οι αχρείαστες παρεξηγήσεις να γίνονται κομπολόϊ. Εξέφρασα δημόσια την άποψή μου και πήρα τη παρακάτω απάντηση:

“…..Μπάρμπα Νίκο θα κοιτάξω να λύσω το θέμα. Γιατί όμως χρειάζεσαι να τους βλέπεις;;;; Εγώ δεν θέλω να ξέρει το κάθε μπλόκ που στέλνω αναρτήσεις, όχι από παραξενιά μου αλλά δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον, να τον κάνω να αρχίσει συγκρίσεις  και να βγάζει συμπεράσματα ίσως βιαστικά.
Αν θέλεις μπορώ να σου πω ποια είναι τα κύρια ιστολόγια που με τιμούν με την αποδοχή τους. Πολλές φορές στέλνω 5-6 e-mail σε πάνω από 20 ιστολόγια. Ανάλογα με το θέμα διαλέγω και το που. Για παράδειγμα το θέμα με τον ……………  το έστειλα σε 3.
Κύρια ιστολόγια…. …. ….”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ εμού του Μπαρμπανίκου, είναι η παρακάτω και παραείναι απλή:
“””Καλημέρα φίλε μου …….
Εμένα, όσο με αφορά, θέλω οτιδήποτε μου στέλνεις, εφόσον το στέλνεις και σε άλλα ιστολόγια, η αποστολή θα πρέπει να είναι ενιαία και ταυτόχρονη (με το ίδιο email προς όλους). Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το στείλεις και σε χίλιους αποδέκτες. Για να το αναρτήσω εγώ, πρέπει όλοι όσοι το πήραν, να ξέρουν ότι το έστειλες και σε μένα. Οι προσβολές και οι παρεξηγήσεις αρχίζουν και τελειώνουν, όταν εσφαλμένα νομίζει ο καθένας ότι είναι μοναδικός παραλήπτης και στραβομουτσουνιάζει όταν την ίδια ανάρτηση τη βλέπει και αλλού. Αυτές οι αποστολές σου, από τη πλευρά μου, δεν θέλω να γίνουν αιτία ψύχρανσης με φιλικά μου ιστολόγια. Το που περίπου τα στέλνεις το ξέρω εδώ και καιρό, γιατί περισσότερο τριγυρνώ και διαβάζω, παρά γράφω. Το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι η έκπληξη είναι αρνητική (κυρίως στους “άλλους”).
Εφόσον υπάρχει αυτή η προϋπόθεση (της δικής μου “παραξενιάς”), εγώ θα συνεχίσω τις αναρτήσεις σου, αν δεν μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη φανερή αποστολή, δεν έχω πρόβλημα να περιοριστώ σε οτιδήποτε άλλο έχω.
Εσύ μπορεί να το βλέπεις σαν πρόσφορο μέσο διάδοσης, αλλά δεν είναι έτσι, γιατί την ίδια πρακτική χρησιμοποιεί και συγκεκριμένη υπηρεσία που πολεμάει κάποια ιστολόγια σπέρνοντας και …ζιζάνια. Ο Μπαρμπανίκος δεν θα πάψει να σε τιμά, επειδή θα ξέρει τα αυτονόητα, που έτσι κι’ αλλιώς πρέπει να ξέρουν και όλοι οι άλλοι αποδέκτες. Ακόμα κι’ αν τα στείλεις σε μερικούς που εγώ τους έχω ξεγραμμένους.
Έχω αποδείξει πολλές φορές, ότι τις “αποκλειστικότητες” τις έχω χεσμένες, κι’ αυτό γιατί αφενός τις θεωρώ ανύπαρκτες και αφετέρου αν υπάρχει κάποια “δημιουργία” δεν την αναγνωρίζω σαν εμπορεύσιμο είδος προβολής και εκμετάλλευσης. Όποτε χρησιμοποίησα τη λέξη “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ” τη χρησιμοποίησα με αυτοσαρκασμό, γιατί συχαίνομαι την έννοιά της. Είναι θέμα αρχής για μένα, να γνωρίζουν οι πάντες, ότι ούτε κλέβω, αλλά και ότι τηρώ ορισμένες αρχές αλληλεγγύης, αμοιβαιότητας και αλληλοσεβασμού. Δεν το αντέχω, να δημιουργώ την εντύπωση,  έστω και σε έναν μόνο που θα με διαβάσει, ότι το θέμα σου το πήρα από άλλον και αποφεύγω να αναφέρω τη ….”ΠΗΓΗ”…. Δεν αρκεί να δηλώσω ότι είναι δικό σου. Ο “άλλος” βλέπει την “ώρα ανάρτησής” του, και σου λέει “…άαα, μπαγάσα και κλεφτρόνι, από μένα το πήρες και μας το κρύβεις”!!!….
Είναι παραξενιά μου???… ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ….  Μου έχει συμβεί πολλές φορές!!!….
“””

Comments are closed.