Ο δήμαρχος μίλησε σήμερα για κατάληψη δημόσιου χώρου από τους πολίτες στούς οποίους αυτός (ο χώρος) ανήκει…. Συσκέπτεται συνεχώς με τούς εμπόρους, για να αποφασίσουν μεταξύ τους για την…. “ιδιοκτησία” τους!!!!

Μία άνευ προηγουμένου κίνηση έκανε σήμερα ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης προκειμένου να σταματήσει η κατα τον ίδιο κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της.
Ο δήμαρχος της Αθήνας  είναι φανερό ότι προσπαθεί να υλοποιήσει την ανομολόγητη ολοκληρωτική αντίληψη του καθεστώτος σύμφωνα με την οποία κάθε τι χαρακτηρισμένο σαν δημόσιο ανήκει στην άρχουσα τάξη των οικονομικά ισχυρών και του πολιτικού τους προσωπικού και όχι στούς πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να το χρησιμοποιούν συλλογικά για την εύρυθμη λειτουργία όλης της κοινωνίας και οχι για τα συμφέροντα συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας και να διαλύσει νόμιμα τη Λαϊκή Συνέλευση.
Με το επιχείρημα της τουριστικής κίνησης η οποία στην συγκεκριμένη περιοχή αφορά αφ ενός μόνο μια ολιγάριθμη ομάδα μεγαλοιδιοκτητών ξενοδοχείων και αφ ετέρου κάποιους βολεμένους εμπόρους οι οποίοι πλούτισαν διαχρονικά αισχροκερδώντας σε βάρος των των ελλήνων και ξένων πολιτών αποκομίζοντας για δεκαετίες υπερκέρδη, ο ψευδόμενος για δήθεν ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην πλατεία δήμαρχος της Αθήνας, επιχειρεί να αφαιρέσει απο τους πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να συνέρχονται δημόσια….
Ξεχνώντας ότι η πλατεία Συντάγματος ,σαν δημόσιος χώρος εξ ορισμού ανήκει στούς πολίτες σε δηλώσεις του, το πρωί της Παρασκευής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.
Αναρτήθηκε από stopcartel Newsdesk

Comments are closed.