ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ (ΕΛΛΑΔΟΣ), ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΧΑΡΑΜΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ‘ΕΖΕΛ’.
Η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA ενημερώνει ότι έλαβε κοινοποίηση από την Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, που γνωστοποιεί πως δια του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΊΑ», στάλθηκε ειδοποίησε στον Αντέννα Ελλάδος για έναρξη νομικής διαδικασίας κατά του σταθμού και των υπευθύνων που συνεχίζουν να προβάλουν την τουρκική παραγωγή Εζέλ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης υπογραμμένη από τον Πρόεδρο της κ. Πάνο Ιωαννίδη ακολουθεί μαζί με την ειδοποίηση προς τους εναγομένους.
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την “Κίνηση Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο”, στην
ηλεκτρονική διεύθυνση – <[email protected]>”
Η επιστολή προς τον ΑΝΤΕΝΝΑ σε PDF, υπάρχει στον σύνδεσμο αυτό:
http://www.cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/kilt.19274507.pdf
http://www.freedomjustice.com.cy/
“Έλληνες & Ελληνίδες,
Με πρωτοβουλία της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ο Νομικός Οίκος “Λουκής Λουκαΐδης & Σία” απέστειλε σήμερα (12 Ιουλίου 2011) ειδοποίηση για έναρξη νομικής διαδικασίας κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ (Ελλάδος), κατά του κ. Σπήλιου Χαραμή (Γεν. Διευθυντή ΑΝΤΕΝΝΑ), κατά του κ. Ιωάννη Λάτσιου (Διευθυντή Προγραμμάτων) και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τα αδικήματα που οι εναγόμενοι διαπράττουν με την παραγωγή και προβολή της τηλεοπτικής σειράς “ΕΖΕΛ”, ήτοι:
1) Συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
2) Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και, συγκεκριμένα, στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
3) Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής.
Οι εναγόμενοι ειδοποιήθηκαν, επίσης, ότι “με την αγωγή θα αξιωθεί μεγάλο ποσό αποζημιώσεως”.
Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Πάνος Ιωαννίδης, Πρόεδρος.
Προς: Σπήλιο Ι. Χαραμή — Γενικό Διευθυντή Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ
Λευκωσία, 12/7/2011
Ιωάννη Λάτσιο — Διευθυντή Προγράμματος –Υπεύθυνος για την τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ»
Κύριοι,
Ενεργώ εκ μέρους ομάδας εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αυτοανακυρήχθηκε παρανόμως και κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Όπως καλώς γνωρίζετε το κανάλι σας επί σειρά εβδομάδων προβάλλει την τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ», η οποία είναι προϊόν δικής σας παραγωγής και η οποία επιδεικνύει προκλητικά περιουσίες στο πιο πάνω κατεχόμενο μέρος της Κύπρου οι οποίες ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους εκτοπισμένους και αποτελούν αντικείμενο συνεχιζόμενου σφετερισμού και παράνομης εκμετάλλευσης από τον τουρκικό στρατό και άλλους παράνομους Τούρκους κατοίκους στο εν λόγω τμήμα της Κύπρου.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επανειλημμένα καταδίκασε την Τουρκία για τον σφετερισμό αυτό και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων στο ίδιο χώρο.
Έγιναν προς εσάς παραστάσεις από οργανώσεις και θύματα της παράνομης τουρκικής κατοχής (και όχι μόνο), με αίτημα τον τερματισμό της προβολής της εν λόγω σειράς η οποία, είναι αυτονόητο πληγώνει τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων που βλέπουν τις περιουσίες τους να χρησιμοποιούνται παράνομα από τους Τούρκους.
Οι παραστάσεις αυτές απορρίφθηκαν από εσάς με αλαζονεία χωρίς καμιά λογική εξήγηση. Είναι βεβαίως φανερό ότι κυριάρχησε στην σκέψη σας το οικονομικό όφελος της επιχείρησης σας, αδιαφορώντας πλήρως για την ψυχική βλάβη που συνεχώς προκαλείτε στα θύματα της κατοχής.
Δεν αναφέρομαι σε εθνική ευαισθησία εκ μέρους σας, διότι, κρίνοντας από την συμπεριφορά σας είναι φανερό ότι «τέτοιες πολυτέλειες» δεν μπορεί να αναμένονται. Τα θύματα της κατοχής είχαν απλώς την αφέλεια να αναμένουν από ένα ελληνικό κανάλι μια κάποια ευαισθησία και ευσυνειδησία για τα θύματα των Ελλήνων της Κύπρου.
Τονίζω ότι στην εν λόγω ταινία όχι μόνο δεν καταδικάζονται με οποιοδήποτε τρόπο οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο όπου εκτυλίσσεται το σενάριο της ταινίας, αλλά παρουσιάζεται ο χώρος αυτός ως εάν είναι μια νόμιμη συνηθισμένη κατάσταση με αποτέλεσμα να προβάλλεται θετικά και να διαφημίζεται η παρανομία.
Και τούτο, ενώ καλώς γνωρίζετε ότι, το καθεστώς του χώρου που εκτυλίσσεται το σενάριο σας συνιστά παράνομη κατοχή ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο και καταδικασμένη από αποφάσεις διεθνών οργανισμών και δικαστηρίων.
Επειδή οι προσπάθειες να μετεπεισθείτε με επιχειρήματα λογικής, πατριωτισμού, εθνικού συμφέροντος και σεβασμού των δικαιωμάτων των πελατών μου δεν πέτυχαν, είμαι υποχρεωμένος να σας ειδοποιήσω ότι θα προχωρήσω σύντομα σε νομικά μέτρα εναντίον του Αντέννα (Ελλάδας) ή και εσάς και άλλων υπευθύνων αντιπροσώπων σας για την παραγωγή και προβολή της εν λόγω ταινίας, η οποία εκπέμπεται και στην επικράτεια της Κύπρου και συνεπώς τα κυπριακά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία για τα αστικά αδικήματα που είναι καθιερωμένα με το αγγλικό δίκαιο και την νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Κύπρο.
Ήτοι: α) για συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους πελάτες μου
β) για παράνομη ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της
προσωπικότητας των πελατών μου και συγκεκριμένα στο συναισθηματικό τους κόσμο κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κυπριακό Σύνταγμα και
γ) για ηθελημένη παρενόχληση των πελατών μου έστω και αν αυτός μπορεί να μην ήταν ο κύριος στόχος της ταινίας σας.
Αυτό σημαίνει και την αξίωση μεγάλου ποσού αποζημιώσεως γεγονός το οποίο αναφέρω απλώς σαν θέμα δίκαιης προειδοποίησης με βάση τα επίπεδα δικαιοσύνης που ακολουθεί το γραφείο μου.
Διατελώ,
Λουκής Γ. Λουκαΐδης
Δικηγόρος, πρώην Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ανδρέα Αραούζου 7, 2 ος όροφος, 1076 Λευκωσία
Ταχ. Θυρ. 20747 CY1663 — — Τηλέφωνο: (00357-22-376610) Φαξ: (00357-22-377394)
http://www.freedomjustice.com.cy/

Comments are closed.