Νέα επίσκεψη του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναυάρχου Μάικ Μάλεν στο Πεκίνο, για συνομιλίες ανώτατου επιπέδου, προς διευθέτηση των εντάσεων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, οι οποίες ξεκίνησαν ….εποικοδομητικά,  με τους κορυφαίους ηγέτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ήταν ήδη αποφασισμένες για ομαλοποίηση και διευθέτηση των σχέσεών τους, αλλά οι πρόσφατες εντάσεις στη Νότια Κίνα (Κορέα) δείχνουν ότι στη  Θαλάσσια περιοχή, υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές στρατηγικής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Υπενθυμίζω την παρουσία της ανώτατης αμερικάνικης ηγεσίας στο Πεκίνο, στις αρχές Ιανουαρίου 2011, για να παρακολουθήσουν την παρθενική πτήση του κινέζικου …stealth >>>> ΔΥΟ (2) ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ 11-1-2011 ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ 5ης ΓΕΝΝΙΑΣ J-20, ΤΥΠΟΥ STEALTH
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συνεχίζουν μια σειρά από στρατιωτικές διαπραγματεύσεις που άρχισαν στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011 σε μια προσπάθεια να βελτιώσoυν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και να διευκρινίσουν μερικές από τις διαφορές που προέκυψαν μεταξύ τους. Ήδη η Κίνα, με τη συγκατάθεση των ΗΠΑ έχει αναβαθμιστεί και οι ΗΠΑ έχουν αρχίζει να μετατοπίζονται στρατηγικά, μακριά από τις δεσμεύσεις τους στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.
Και οι δύο πλευρές δεν κρύβουν, ότι είναι πρόθυμες να δείξουν ότι είναι σε θέση να συνεργάζονται, και σε αυτή την επίσκεψη, βρήκαν την ευκαιρία να τονίσουν, την προσθήκη και τη συνεργασία στις ναυτικές ασκήσεις τηυς Κίνας, πλωτών νοσοκομείων και των δύο ναυτικών δυνάμεων. Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι έχουν συμφωνήσει σε θέματα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και σε αποστολές ανακούφισης από καταστροφές, καθώς επίσης, και σε επεξεργασία συμφωνίας, για την από κοινού διενέργεια “ασκήσεων” προς καταπολέμηση της πειρατείας στον Κόλπο του ….Άντεν!!!!
Άλλες παράμετροι αυτής της προσέγγισης, είναι αφενός η δυσαρέσκεια των μέχρι τώρα συμμάχων των ΗΠΑ στη περιοχή, οι οποίοι δεν έχουν φιλικές σχέσεις με τη Κίνα και αφετέρου, οι Κινέζικες επικρίσεις, για τις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με δυνάμεις της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων στη περιοχή, όπου οι εντάσεις δεν λείπουν.
Φαίνεται ότι οι αμερικανοεβραϊκές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, που εδραιώθηκαν στη Κίνα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, έκαναν τη δουλειά τους και είναι ουσία κυβερνήτες της Κίνας.

Comments are closed.