Βρεθήκαμε χθες (12-7-2011), το πρωί στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά όπου παίχθηκε μία πράξη του δράματος της αντιδικίας μεταξύ της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη.
Ποια είναι η  δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου νομίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν.
Για τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη ακούσαμε για πρώτη φορά μετά το κατάπτυστο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της 5-12-2010 και στη συνέχεια μάθαμε ποια είναι η δικαστής αυτή που στοχοποιήθηκε από τους δήθεν αντιναζιστές
ως ναζίστρια και αντισημίτρια και καταγγέλθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως δήθεν διαχειρίστρια του ανώνυμου ιστότοπου «Ζητείται Ελπίδα»,  χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί η άρση του απορρήτου του ιστολογίου.
Επίσης από την Ελευθεροτυπία μάθαμε ότι η δικαστής, ο αδελφός της και ο σύζυγος της παραπέμπονταν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση της δικηγόρου την οποία είχαν καταμηνύσει για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πράξη για την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαλλάχθηκε με εισαγγελική διάταξη λόγω ελλείψεως δόλου.
Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων, εκτός από τους μάρτυρες τους, είχαν προσέλθει συνάδελφοι της δικαστή ακόμη και από τα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και δικηγόροι, που δήλωναν εμφανώς την εκτίμηση και το σεβασμό τους προς το πρόσωπό της. …
Κατά την έναρξη της διαδικασίας η δικηγόρος προσκόμισε στο δικαστήριο εκτυπώσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονταν σε σχετικά δημοσιεύματα με την ενημέρωση για τη δίκη και δήλωσε με περισσό θράσος και θυμό ότι η δικαστής υποκινεί τους μπλόγκερ να αρθρογραφούν εναντίον της, με σκοπό τον επηρεασμό του δικαστηρίου.
Μάλιστα έκανε ευθεία επίθεση κατά των χρηστών του διαδικτύου και των προσώπων ειδικά που ενημερώνουν για τη δίκη και έδειξε φανερά ενοχλημένη για το περιεχόμενο και την προέλευση της ενημέρωσης.
Επίσης είπε εκφραζόμενη προσβλητικά και απαξιωτικά για τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη, ότι  το γεγονός ότι οι συνάδελφοί της από τις άλλες έδρες έρχονται να χαιρετήσουν την κατηγορούμενη,  «χαρακτηρίζει την ίδια….» !!;;;
Οι δικηγόροι της δικαστή αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν να καταχωρηθεί στα πρακτικά η παραπάνω δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα της εντολέα τους και αναφέροντας ότι όλα αυτά είναι ψευδή και δεν αποδεικνύονται από κανένα στοιχείο και ότι το διαδίκτυο απέκτησε ενδιαφέρον για την παρούσα υπόθεση λόγω του δημοσιεύματος της Ελευθεροτυπίας που ήταν ολοφάνερα παράνομο, αντιδεοντολογικό και πέρα από κάθε δημοσιογραφική ηθική και ότι η δικαστής δεν ρωτήθηκε καν από το δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά για την ακρίβεια των καταγγελλομένων από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
O Εισαγγελέας είπε ότι δεν είναι δυνατόν τα δημοσιεύματα αυτά να επηρεάσουν το δικαστήριο, ενώ ο Πρόεδρος τόνισε ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει τη δημοσιότητα του διαδικτύου, άλλωστε το θέμα αυτό είναι άσχετο με την παρούσα δίκη.
Στη συνέχεια οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας παραπομπής τους, που είχαν υποβάλει από την προηγούμενη συνεδρίαση, γιατί πέραν των αμέτρητων ακυροτήτων, νομικών και ουσιαστικών αντιφάσεων και παρανομιών που είχε το παραπεμπτικό βούλευμα, αυτό επιδόθηκε κατά παράδοξο τρόπο και λόγω προφανούς παραδρομής του Εισαγγελέα Πειραιά κ. Προβατάρη, εξ αιτίας της υπέρμετρης βιασύνης του, στους κατηγορουμένους και μάλιστα πριν γίνει αμετάκλητο, δηλαδή πριν περάσει η προθεσμία για άσκηση εφέσεως, με αποτέλεσμα η επίδοση του να είναι άκυρη και λόγω αυτού να έχουν παραγραφεί τα φερόμενα αδικήματα των κατηγορουμένων.
Επίσης οι δικηγόροι των κατηγορουμένων είχαν από την αρχή δηλώσει ότι επιμένουν στη νομική ακυρότητα της διαδικασίας και δεν θα εισέλθουν στην ουσία της υπόθεσης, γιατί  από την απλή και μόνο ανάγνωση του παραπεμπτικού βουλεύματος γίνεται εμφανές και αυταπόδεικτο ότι δεν υπάρχει ουσία και ότι η κατηγορία είναι εντελώς έωλη και νομικά και ουσιαστικά ανύπαρκτη και έγινε μόνο και μόνο για το διασυρμό της δικαστή!!
Ο Εισαγγελέας Χρήστος  Κουμπής  πρότεινε  να απορριφθεί η ένσταση χωρίς όμως να αιτιολογήσει την πρότασή του, πράγμα το οποίο η δικηγόρος κα Ζερβομπεάκου επισήμανε έντονα, ζητώντας να διευκρινίσει τους λόγους της απόρριψης της ένστασης και μάλιστα κατά παράβαση του νόμου και αντίθετα στην πάγια μέχρι τώρα νομολογία. Το λόγο πήρε και ο δικηγόρος κ. Καραμήτσας απαντώντας  στα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά υπονοούμενα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι  η υπόθεση οδηγήθηκε στην παραγραφή για να ευνοηθεί δήθεν η δικαστής από τους συναδέλφους της, και είπε ότι: «…εδώ έχουμε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας αφού από τα έγγραφα  της  δικογραφίας  προκύπτει ξεκάθαρα  σε ποιούς οφείλεται η καθυστερημένη επεξεργασία της δικογραφίας, αλλά κυρίως ότι η παραγραφή δεν επήλθε από την καθυστέρηση αυτή αλλά επήλθε από την εσπευσμένη επίδοση του βουλεύματος που διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα κ. Προβατάρη, πριν παρέλθει η προθεσμία για άσκηση της έφεσης».
Μετά από αυτά το Δικαστήριο αποσύρθηκε για διάσκεψη και αφού επέστρεψε εκφώνησε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία κατά πλειοψηφία ( δηλαδή ο Πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου και ο εκ δεξιών δικαστής κ. Λουκάς Μόρφης) έκρινε ότι όντως η διαδικασία παραπομπής ήταν άκυρη και κατόπιν αυτού έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής.
Η εξ αριστερών όμως δικαστής κ. Ουρανία Κουζέλη, μειοψήφισε υπέρ της απόρριψης της ένστασης των κατηγορουμένων, πράγμα βέβαια, που δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά, ενόψει της παγίας νομολογίας στο θέμα αυτό, όπως οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ανέφεραν.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε μετά από αυτά, φανερά χολωμένη και με απειλητικό ύφος να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί αυτεπάγγελτα αν διαπράχθηκαν από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά την επεξεργασία της δικογραφίας  ποινικά αδικήματα και ποια. Το αίτημα της αυτό μετά από απορριπτική πρόταση του Εισαγγελέα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.
Τέλος με έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι στο ακροατήριο εθεάθη να κάθεται μόνος στα έδρανα και να κρατά σημειώσεις  ο μέχρι σήμερα εξαφανισμένος δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς που έκανε το κατάπτυστο δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία, σε βάρος της δικαστή και παρά την κατακραυγή του από τους χρήστες του διαδικτύου, απαξίωσε να απαντήσει επί των τεθέντων σ’ αυτόν, από τους μπλόγκερ καυτών ερωτημάτων.
Ο δημοσιογράφος αυτός παρά το ότι ρωτήθηκε από το δικηγόρο κ. Καραμήτσα ποιός είναι και γιατί κρατά σημειώσεις, απέκρυψε την ταυτότητά του.
Σε ερώτηση δε του δικηγόρου, με ποια πλευρά είναι απάντησε: «με την πλευρά που φαίνομαι».
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα τολμήσει  ο εν λόγω αρθρογράφος του Ιού της Ελευθεροτυπίας να ρίξει κι άλλη λάσπη κατά της δικαστή ή να  προβεί σε νέα επίθεση κατά των χρηστών του διαδικτύου, και… να έχει ήδη πάρει το μάθημά του.
Πάντως εμείς εδώ είμαστε και σε αναμονή… γιατί ήδη έχουμε καταλάβει με ποιανού μέρος είναι το δίκιο…
Αναρτήθηκε από Νάσος – ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.