ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

14 Ιουλίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Παλαιστίνιοι στη Ραμάλλα αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια

Για πρώτη φορά στην ιστορία Παλαιστίνιοι αποδοκιμάζουν Έλληνα ηγέτη!
Συνέβη χθες Τρίτη 13 Ιουλίου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στη Ραμάλα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης που εμπόδισε κατ’ εντολή του Ισραήλ, τον απόπλου του Στολίσκου της Λευτεριάς ΙΙ προς τη Γάζα.  Τη “δόξα” αυτή την είσεπραξε ο πρόεδρος του κράτους-προτεκτοράτου του Ισραήλ, Κάρολος Παπούλιας. (Στο βίντεο η διαμαρτυρία στη Ραμάλλα)
Τα καλέσματα για την διαμαρτυρία έγιναν από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις νεολαίας στο Facebook. “Το κίνημα των ανεξάρτητων νέων», «η Συνάντηση της Παλαιστινιακής Νεολαίας» και «οι Νέοι Παλαιστίνιοι» κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη και στην καταδίκη των θέσεων της Ελλάδας ως συνεργού στο σιωνιστικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, κάλεσαν την Ελλάδα να επανεξετάσει την απαγόρευσή της στην αναχώρηση του «Στόλου της Ελευθερίας 2».
Ο Παπούλιας συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το μπλοκάρισμα των πλοίων ώστε να μην αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Ελλάδας προς τη Λωρίδα της Γάζας και να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ σε αυτή.
Ο Πέρες είπε στον Παπούλια ότι η απαγόρευση έχει συμβάλει στην ηρεμία στην περιοχή και ήταν τελικά προς όφελος της Γάζας.
(Πηγές: Nasim Alatras,http://palestineresist.gr/index.php/palestine/187-papoulias-ramalha)
από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Αναρτήθηκε από ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Comments are closed.