….ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ — Έως και 77 χρόνια στο κελί

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ NEWS247:  Σε έξι από τους εννιά κατηγορούμενους για συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές φυλάκισης. Ποινές εφετείου αυστηρότερες από τις προτάσεις της εισαγγελικής αρχής.

Μεγαλύτερες ποινές από αυτές που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβάλλονται ποινές κάθειρξης στους:
–Χάρη Χατζημιχελάκη, κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης (σύνολο ποινών 77 χρόνια)
–Παναγιώτη Αργυρού, 25ετής κάθειρξη (σύνολο ποινών 77 χρόνια).
–Γιώργο Καραγιαννίδης, κάθειρξη 20 ετών (σύνολο 32)
–Παναγιώτη Μασούρα, κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών (συνολική ποινή 19 χρόνια
–Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, κάθειρξη 11 ετών (με συνολικές ποινές 19 ετών).
Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μανόλη Γιόσπα, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί για κατηγορίες, που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών. Στον Γιόσπα, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Στο δικαστήριο υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια ρώτησε ενώπιον του δικαστηρίου τον εντολέα του αν επιθυμεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε αρνητική απάντηση.
Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και η υπεράσπιση, σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός πως, όπως λένε, το δικαστήριο επέδειξε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των καταδικασθέντων έκρινε πως η συμμετοχή τους στην οργάνωση ήταν ολιγόμηνη.
Το δικαστήριο εξετάζει τα αιτήματα για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Μπαρμπανίκος: Όλα τα μέλη των τρομοκρατικών παρακρατικών οργανώσεων κουκουλοφόρων του Παπανδρέου, του Σαμαρά, της Παπαρήγα, του Καρατζαφέρη, του Τσίπρα και των εβραίων των Αθηνών, συνεχίζουν ανενόχλητα τη λαομίσητη τρομοκρατική δράση τους, χωρίς να συγκινείται κανένας εν ενεργεία δικαστής. Όλοι τους περιμένουν τα επόμενα αναδρομικά, σαν επιβράβευση, από το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της χρεοκοπίας.
Τέλος, οι παρακρατικές, κρατικοδίαιτες ΜΚΟ της “οικογένειας” των κυβερνητικών ληστών και των συνεταίρων τους, συνεχίζουν ανενόχλητες τη παράνομη δράση τους, με τις ευλογίες των δυνάμεων κατοχής της τρόϊκα.

Comments are closed.