Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί, από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.  Ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ρεσιτάλ αδιαλλαξίας στο ψευδοκράτος. Είπε πως κανείς δεν μπορεί να αναμένει από την Τουρκία να έχει ως συνομιλητή της τον Πρόεδρο της ε/κ διοίκησης, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συμμετάσχει σε μια τετραμερή ή πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.
Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δείχνει ότι το ψευδοκράτος είναι σημαντικό για αυτήν, αφού ο ίδιος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη εκεί, μετά το σχηματισμό της Κυβέρνησης στην Τουρκία. Αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, είπε πως έχουν γίνει πολλές συναντήσεις μέχρι σήμερα και ισχυρίστηκε πως πάντοτε η τουρκοκυπριακή πλευρά τηρούσε θετική στάση.
Επέκρινε, εξάλλου, την ΕΕ που δέχθηκε την ε/κ πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, στους κόλπους της. Χλευαστικά αναφερόμενος στη μεγάλη τραγωδία στο Μαρί, που ώθησε την Ε/Κ πλευρά στην εξασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα, αναφέρθηκε σε χάλι της Ε/Κ πλευράς.
Ως δυναμίτιδα στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
—————————————————
Ιταμός, θρασύς, και προκλητικός έφθασε στις  17:30 το απόγευμα στα κατεχόμενα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας,  Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν.
Δείχνοντας τις πραγματικές του προθέσεις και χλευάζοντας την Ε/Κ πλευρά, ο αρχηγός του Αττίλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ως Κυπριακή Δημοκρατία. «Υπάρχει», είπε, «Νότια Ε/Κ διοίκηση και τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Χλευαστικά αναφερόμενος στη μεγάλη τραγωδία στο Μαρί που ώθησε την Ε/κ πλευρά στην εξασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα, αναφέρθηκε σε χάλι της Ε/Κ πλευράς.
Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, ο Ταγίπ Ερντογάν, τους είπε ότι έδωσαν ένα μάθημα ανθρωπιάς προς την Ε/κ πλευρά, με τη συναίνεση να προμηθεύσουν με ρεύμα τις ελεύθερες περιοχές.
Άκρως προκλητικός όμως ήταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός και κατά την αναχώρηση του για τα κατεχόμενα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή προεδρία της ΕΕ.  Παράλληλα, είχε παρουσιαστεί αρνητικός  στα θέματα της αποχώρησης στρατευμάτων από την Κύπρο, του ανοίγματος των Βαρωσίων και του ζητήματος της Μόρφου.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα κατεχόμενα

Στο μεταξύ, δρακόντεια μέτρα λήφθηκαν στα κατεχόμενα από τους Αττίλες κατά την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν. Επιστρατεύθηκαν δύο χιλιάδες ψευδοαστυνομικοί και ακροβολιστές σε καίρια σημεία για να διασφαλίσουν την ομαλή υποδοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού.
Νωρίτερα, σε όλη την επικράτεια κατά μήκος των οδικών αρτηριών που διερχόταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, εντεταλμένοι της Άγκυρας, ματαίωσαν όλες τις εκδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν, και κατέσχαν πανώ και πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας.
Οι εγκάθετοι της Τουρκίας, διέλυσαν και προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο, πλησίον της περιοχής Χαμίτ Μάντρες, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά του Ερντογάν.
Κόμματα και οργανώσεις με δηλώσεις τους και γραπτές ανακοινώσεις καταδικάζουν τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι οι απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, υποδηλούν ότι η Άγκυρα επιδιώκει πλέον λύση του Κυπριακού πέραν του σχεδίου Ανάν, με δυο ισότιμα κράτη, με παραμονή όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, με συνέχιση του εποικισμού, χωρίς επιστροφή της Μόρφου ή οποιουδήποτε άλλου τμήματος των κατεχόμενων εδαφών.
Στις ανακοινώσεις σημειώνεται, ότι ο Ερντογάν τορπιλίζει με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. 8:07 μμ
ΠΗΓΗ: SIGMALIVE

Comments are closed.