ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Μέχρι περίπου το 2000, ο μέχρι τότε απλά φέρελπις Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ήταν ένας έξυπνος μαϊντανός στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Το στημένο κατεστημένο τον χρησιμοποιούσε σε αναλύσεις που το βόλευε, όπως καλή ώρα, τώρα χρησιμοποιεί τον Κώνστα, ή τον Χαζάκη, από αυτούς που θέλουν να ξαναφέρουν μια πόρνη δραχμή, για να την υποτιμούν κάθε μέρα. Η διαφορά έγκειται, στο ότι αν μαζέψουμε το IQ, 100 Κώνστες + 100 Χαζάκηδων (ξέρω τι λέω και δεν θέλω διόρθωση), δεν μπορεί να φτιάξουμε το IQ ενός Λαυρεντιάδη.
Πριν 2 χρόνια περίπου, ένας έξυπνος οικονομολόγος, είχε ξαναπεριγράψει τη κομπίνα με την οποία οι τραπεζίτες  (κυρίως Εβραίοι) εκμεταλεύονται ξένα και κρατικά κεφάλαια και δανείζουν τους πάντες, με έναν φαύλο μηχανισμό διαχείρισης του χρήματος διεθνώς.
Εγώ πάλι, σε ένα παλιότερο μάθημα Λαϊκής Οικονομίας, σας είχα περιγράψει τον πούστικο τρόπο (ίδρυση θυγατρικών) με τον οποίο οι εργοδότες επιχειρηματίες ( με την αζημίωτη συνεισφορά των πουλημένων πολιτικών), κλέβουν τις επιδοτήσεις, δήθεν για καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ οι άνεργοι ….πολλαπλασιάζονται (απόλυση ή παραίτηση από τη μητρική και επαναπρόσληψη από τη …θυγατρική!!!!!).
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ για τις έτσι κι’ αλλιώς ύποπτες μπίζνες του κάθε Λαυρεντιάδη (που μπορεί να λέγεται Λάτσης ή Βγενόπουλος ή Βαρδινογιάννης ή Σάλλας ή Δασκαλόπουλος ή οτιδήποτε — εκτός από Μπαρμπανίκος Αρβανίτης κλπ), ΣΗΜΕΡΑ θα μιλήσουμε σε γενικές γραμμές με απλό παράδειγμα, για τον φαύλο κύκλο του φαινομένου της γιγάντωσης ενός “Έλληνα” επιχειρηματία. Ξέρω ότι υπάρχει περιορισμός ποσοστού κεφαλαίου που μπορεί να διατεθεί για ίδρυση θυγατρικής, αλλά το παράδειγμα είναι εκλαϊκευμένο για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της μεγαλοπουστιάς των αεριτζήδων, ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ή ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
Λοιπόν, λαμβανομένου υπόψη, ότι το ελάχιστο απαιτούμενο καταβλητέο κεφάλαιο, για την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας είναι 60.000 €, υποτιθέστω ότι εγώ και ο φίλος “Τ.Κ.”, βάζουμε από 60.000 € έκαστος και ιδρύουμε μαζί, δύο Ανώνυμες εταιρείες, τις Α1 και Α2.
Όμως σύμφωνα με το καταστατικό αυτών των εταιρειών και σύμφωνα με τη νομοθεσία μπουρδέλο περί Ανωνύμων Εταιρειών (της μακρινής και ξακουστής Botsovalia, και οι ανώνυμες εταιρείες δικαιούνται να ιδρύσουν ή να συμμετάσχουν στην ίδρυση άλλων Ανώνυμων Εταιρειών, με το αυτό ή διάφορο αντικείμενο ενασχόλησης. Έτσι, οι ΑΕ, Α1 και Α2, “συμφωνούν” και βάζουν από 60.000€ (30.000+30.000), για να ιδρύσουν τις ΑΕ, Β1 και Β2. Με τις ίδιες λογικές και τις ίδιες …νόμιμες διαδικασίες, αποφασίζουν και συμφωνούν, να ιδρύσουν από κοινού (ως νέες και θυγατρικές τους), βάζοντας από 60.000€ η κάθε μια και έτσι, ΤΖΟΥΠ ΤΡΙΑΛΑΡΙΛΑΡΟ, νάτες ολόφρεσκες και οι νεαρές ΑΕ, Γ1 και Γ2…..κατά προτίμηση ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ και OFFSHORE.
Είναι φανερό, ότι το γαϊτανάκι αυτό μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον με τα ίδια ….αρχικά λεφτά. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με τις “εξαγορές” εταιρειών, που στην Ελλάδα είναι και αυτές όλες μαϊμούδες κατευθυνόμενες και το γνωρίζουν και το ανέχονται οι πάντες!!!!!
ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΧΤΑΡΜΑ????
ΦΕΕεεεεΤΑΑααα. Σαν τη φέτα, το βρόμικο χρήμα πρέπει να κάνει τις διαδρομές του, για να καλυφθούν φοροτεχνικά οι υπεραξίες “ωρίμανσής” του!!!…
1.– Η “ΤΑΔΕ” φαρμακοβιομηχανία (μια και η ALAPISAE του Λαυρεντιάδη και του …Εβραίου είναι της μοδός), πουλάει κάποια είδη σκέτο μονοπώλιο. Της κοστίζει 10, αλλά το πορνοδημόσιο της ….Botsovalia, έχει δεχθεί να το αγοράζει με 1.000. Το ζητάει από την ALAPISAE, αλλά η παραγγελιά πηγαίνει αυθημερόν στο νοσοκομείο, με τιμολόγιο …GEROLYMATOSAE από το (π.χ.) Λιχνεστάϊν, …άϊν, … άϊν, …άϊν… Ενώ όμως οι πάντες ξέρουν ότι το παραγγελθέν είδος έφυγε από τις αποθήκες της ALAPISAE, κανένας δεν απορεί, πως ο τελικός παραδούς GEROLYMATOSAE, φέρεται να τα έχει αγοράσει από κάποια LAMDA BOURBOUTSALAE και η τελευταία, από κάποια άλλη “διαμεσολάβηση”. Τα πάντα αυθημερόν και ο Ρακιντζής, εκτός από πρώην δικαστικός, λέει μας ότι έχει σπουδάσει και την οικονομολογίαν ήν εγώ ευδόκησα. Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, αυτή η αχανής διαδρομή, μέχρι να καταλήξει το φάρμακο στο νοσοκομείο της ….Botsovalia αυθημερόν!!!! είναι αναγκαία για την ωρίμανση (υπερτιμολόγηση) του χρήματος. Διαφορετικά, μουσταλευριά δεν έχει.
2.– ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΩΝ. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σάπιο νομοθετικό πλαίσιο για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων. Δήθεν δίδεται κίνητρο για να δημιουργούνται ισχυρές και οικονομικά εύρωστες επιχειρήσεις, αλλά τα πάντα είναι μια εικονική πραγματικότητα. Τα πάντα είναι μαϊμού και στήνονται ευκαιριακά θυγατρικές ή αγοράζονται υπό εξαφάνιση εταιρείες, για να συγχωνευτούν με αυτές, ενώ ασκούν προσωρινά, μέρος της δραστηριότητας που είχε η μητρική. Είναι φοροτεχνικό κόλπο, να δημιουργούνται πλασματικές υπεραξίες παγίων (με τη σφραγίδα των Διευθύνσεων Εμπορίου), επί των οποίων αναπροσαρμοσμένων αξιών παγίων γίνονται αποσβέσεις που εκπίπτουν της φορολογίας κερδών. Και εδώ, κατά μέσο όρο κάθε 3 το πολύ χρόνια, έχουμε μια στημένη βιομηχανία εικονικών συγχωνεύσεων μητρικών με μαϊμούδες θυγατρικές, με θύμα το δημόσιο.
ΑΝΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ”  ΠΟΛΛΩΝ “ΧΡΗΣΙΜΩΝ” ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΕΝΑΣ ΚΩΣΚΟΤΑΣ, ΕΝΑΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,  κλπ, κλπ, κλπ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ

Comments are closed.