Αγώνας δρόμου με ….15 € στα Νάματα Κοζάνης!!!!

2 Αυγούστου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Οι περισσότεροι από εσάς, από εμάς, λάβαμε ένα περίεργο Δελτίο Τύπου, για τον ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΜΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ. Ωραία, και που το περίεργο??? Επειδή κάποιοι θέλουν ν’ ανοίξουν τα πνεμόνια τους????
Κατ’ αρχήν οι ίδιοι οι Κοζανίτες (εν γένει) ξέρουν το ανέκδοτο για τους Εβραίους, που δεν τόλμησαν να ξαναπατήσουν τα βρομοπόδαρά τους, μόλις αντίκρισαν τη φημισμένη Κοζανίτικη τσιγγουνιά.
Φαίνεται όμως, πως κάποιοι κόπανοι στα Νάματα Κοζάνης, φιλοδοξούν να πετύχουν, τη παράκαμψη ή τη διαγραφή του χωριού,  απ’ τους απανταχού υπόλοιπους Έλληνες. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω.
Ο αγώνας ανώμαλου ορεινού αγώνα δρόμου, είναι ο 4ος ετήσιος και πρόκειται να διεξαχθεί τη προσεχή Κυριακή 7-8-2011.

Το αξιοπερίεργο σε μένα είναι, ότι ενώ σε άλλα χωριά απανταχού της Ελληνίδας γης, γίνονται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, με γερά δωρεάν τραπεζόμενα και κρασιά διάφορα για να σε προσελκύσουν και να προβληθεί το χωριό κι’ αν θες αγοράζεις διάφορα γνήσια οικολογικά τοπικά προϊόντα, ΕΚΕΙ στα Νάματα της Κοζάνης, ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ 15 ΕΥΡΩ, ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!!

Μου είναι παντελώς αδιάφορο, που λένε ότι θα διαθέσουν τα εισπρακτικά του αγώνα (κάρτα γεύματος). Λες και με 15 €, δεν μπορείς να ταϊστείς σε ένα χωριό με μετρητά… ή να κουβαλήσεις τα κεφτεδάκια της μαμάς… Αν σκοπεύεις να μείνεις κάνα βράδυ θα πληρώσεις ξενώνα ή πάρε μαζί σου ένα αξιοπρεπές τσαντίρι, για το προαύλιο της εκκλησίας του χωριού.
Κατανοητή πάσα φτώχεια, αλλά κάποιες ιδέες….. άσε να μη πω…

Comments are closed.