Η ιμπεριαλιστική επέμβαση, των Αμερικανοαγγλογάλλων υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, με τον βομβαρδισμό της Λιβύης που άνοιγε το δρόμο στους αντάρτες μάλλον οδηγείται σε φιάσκο. Και αφού έχει κοστίσει ήδη εκατοντάδες ή χιλιάδες αδικοχαμένες ζωές. Τα τελευταία δεδομένα που μας κάνουν να πιστεύουμε μετά βεβαιότητας πως η έξωθεν επιχειρούμενη “εξέγερση” ήδη δείχνει να έχει χρεοκοπήσει  τόσο πολιτικά όσο και ηθικά, είναι η χθεσινή δολοφονία 137 πολιτών της Βεγγάζης. 

Δολοφονήθηκαν από τις αρχές ασφαλείας του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) των ανταρτών.
Αυτό έγινε όταν άοπλοι πολίτες των φυλών Ουρφέλα και Ζλίτεν κατέβηκαν σε διαδήλωση στο κέντρο της Βεγγάζης με αίτημα την απομάκρυνση του NTC και εκδίωξη του ΝΑΤΟ και ενοποίηση του Λιβυκού λαού στη νόμιμη κυβέρνησή του. Το καταρρέον πλέον και διασπασμένο σε τρία κομμάτια NTC έδωσε την εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταπνίξουν τη διαδήλωση με αποτέλεσμα το θάνατο των 137 Λίβυων.
Η δυσχερής θέση της τριχοτομημένης ηγεσίας των ανταρτών, που χάρη στις Νατοϊκές δυνάμεις κατάφερε να κρύβει τις αδυναμίες της, επιδεινώθηκε μετά την άνανδρη δολοφονία του στρατηγού Γιουνές την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουλίου. Ο μοναδικός που μπορούσε να ενοποιήσει τις διαφορετικής αφετηρίας και στόχευσης φράξιες των ανταρτών εκτελέστηκε όταν  ήρθε σε διαμάχη με τους φανατικούς ισλαμιστές του Σαλάμπι (μια από τις τρεις ομάδες που προσπαθεί να ελέγξει την ηγεσία του NTC). 
Ο Γιουνές δολοφονήθηκε καθ’οδόν, όταν κλήθηκε για ανάκριση στη Βεγγάζη, με την συνοδεία του, το πτώμα του πυρπολήθηκε για να μην υπάρχουν στοιχεία των δολοφόνων και τάφηκε την επόμενη μέρα χωρίς να παραδοθεί στους οικείους του. Ο γιος του αλλά και όλη η φυλή του (οι Ομπέιντι) κατηγορούν το NTC για τη δολοφονία και δηλώνουν ότι θα αναλάβουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης.
Το γεγονός αυτό οδήγησε στη χθεσινή διαδήλωση και στην τραγωδία που γέρνει πλέον την πλάστιγγα στην εδραίωση του καθεστώτος Καντάφι και στην τάχιστη αποδόμηση της επιρροής των “εξεγερμένων”.
Αναρτήθηκε από Ιβάν – Ακτιβιστής

Comments are closed.