“Αριά και που” έριχνα καμιά ματιά στους δείκτες και περίμενα. Με τη γνωστή χρηματιστηριακή φούσκα του παρελθόντος, χιλιάδες νοικοκυριά  οδηγήθηκαν από το πολιτικοοικονομικό αληταριό στη φτώχεια και στην απόγνωση, παγιδευμένα στη παραμύθα του εύκολου “πλούτου”.
Ένα δεν υπολόγιζαν τα γαλαζιοπράσινα χρηματιστηριακά τούβλα. Το ότι θα έρθει κάποια στιγμή, που θα συμπέσει η μνήμη και η μήνη του λαού (της μαδημένης φτωχολογιάς), με τις πολλαπλές παθογένειες ενός ληστρικού ψευδοφιλελεύθερου μοντέλου ….παραοικονομίας. Αν συμβεί αυτό, τότε…..
Τα χρηματιστήρια εφευρέθηκαν για να ρίχνουν ένα ψίχουλο οι καρχαρίες και τα πιράνχας, για να τσιμπήσουν τα θύματα να τα  ψαρέψουν. Για διευκόλυνση κατασκευάζουν και έναν-δυο “μύθους” για τους έξυπνους παντήρηδες που πλούτισαν παίζοντας τζόγο στο χρηματιστήριο. Επειδή αυτοί που κατέχουν τις τράπεζες είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του χρηματιστηρίου, και επειδή στις τράπεζες της τσέπης τους λίγα τα περιθώρια, ανακάλυψαν την απάτη του χρηματιστηρίου, όπου προσκαλούν τον κάθε ηλίθιο, να κοπιάσει να γίνει επενδυτής, για κεφαλαιακή απόδοση, για υπεραξίες, για ….πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο!!!!
Δεν ξέρω για τους λαούς των Βρυξελλών και της Αμερικανίας για το τι σκατά σκέφτονται, και αληθώς χέστηκα από τη σκασίλα μου, αλλά εδώ συμβαίνουν περίεργα πράγματα κι’ οι Βαρδηνογιανναίοι, οι Μεγαλοκαπεταναίοι, οι Λάτσηδες, οι Γιαννακοπουλαίοι κι’ άλλοι πολλοί ήρωες του χρηματισμού έχουν αλληλομπλέξει τους γλουτούς τους, κι’ άντε να τους ξεμπλέξεις. Χαρακτηριστικό, ότι μερικές γυναίκες μη αντέχουσες την αποχή, έχουν βαλθεί να σπάσουν κάθε απεργιακή κίνηση των σοφέρ. Εδώ λοιπόν, πέρα από τις μαλακίες του ΣαμαροΜπενάκη, όσο κι’ αν δε μας φαίνεται, έχουμε αντιδράσει υγιώς και μιλώ εκ του αποτελέσματος. Ο Έλληνας μικρομεσαίος δεν τσιμπάει με τίποτα και δεν ξεχνά με τίποτα τι μεγάλη πουστόφουσκα των λελέδων του 1999. Από τότε, ο κάθε Έλληνας μικρομεσαίος, όχι δεν ενδιαφέρεται για τέτοιο τζόγο, αλλά αν κάποιος τολμήσει να του κουνηθεί περί αυτού, θα του ρίξει βλέμμα που σκοτώνει. Τώρα με έκπληξη παρακολουθούμε ένα μακρόσυρτο παραξεφούσκωμα. Τι κι’ αν κατά καιρούς προσπαθούν να κατασκευάσουν νέους μύθους για νέους κροίσους του γλυκού νερού, ο Έλληνας μικρομεσαίος λέει ακούραστα και αδιάκοπα “τώρα μπορείτε – να πά να –μηθείτε” και το εννοεί. ΕΠΙΣΗΣ, μπορεί να μη φάνηκε μια κι’ έξω, αλλά στη πράξη, οι δείκτες της ιδιωτικής αποταμίευσης δείχνουν, ότι οι τροφοδότες της ιδιωτικής αποταμίευσης, οι Έλληνες μικροκαταθέτες, ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΚΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Όλα αυτά που ζούμε τα 2 τελευταία χρόνια, είναι πρωτόγνωρα. Ο μικροκαταθέτης ήταν σε ετοιμότητα και λέει ” ΝΑΙ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ”. Αυτή η περίεργη χρηματική ….επανάσταση, έχει φέρει σε κατάσταση νευρικής κρίσης τον Βγενόπουλο και τον Σάλλας και τον Κωστόπουλο, οι οποίοι βγαίνουν εναλλάξ και λένε ότι έχουν καλό πρόγραμμα και φρέσκα κομπιούτερ, για να διαχειριστούν τις ….φορολογικές εισπράξεις!!!! Επειδή κανένας δεν τους απαντά, λόγω έλλειψης εισπράξεων και εισπρακτικών, οι μεγαλολεφτάδες αρχίζουν να κοιτάζει ο ένας τις τσέπες του άλλου, με ιδιαίτερα περίεργο αλλά θερμό ενδιαφέρον. Ήταν θέμα χρόνου για το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” για κάθε ληστή.
Σήμερα με έχει πιάσει το σαδιστικό μου και περιμένω από στιγμή σε στιγμή ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩ “ΓΚΟΟΟΛΛΛΛΛ”, τη στιγμή που ο γενικός δείκτης της κλεψιάς, κατρακυλήσει κάτω από τις 1.000 μονάδες. Δεν είναι οικονομία. Είναι οικονομισάριοι και παραοικονομία. Είναι το σύμβολο των γαλαζιοπράσινων ληστών. Είναι το πραγματικό βασίλειο του παρακράτους. Το βλέπω να βουλιάζει στο χάος του και χαίρομαι.
Έτσι και πάω έξω από το χρηματιστήριο και απλώσω πανέρια με χασαπομάχαιρα, χρυσές δουλιές θα κάνω…..