Μερικές φορές, μου λένε κάτι και ΤΖΟΥΠ, εγώ, εντελώς άναρχα, πάω αλλού. Εδώ, ο φίλος “Τ.Κ.” μου θυμίζει κάποια πράγματα για τον ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (μαλακιστί Αντρίκος), περιπλανώμενο προφέσορα, με ντοκτορά από το αμαρτωλό LSE – London School of Economics and Political Science. Να πω τη κατάντια μας ότι οι απόφοιτοι (κυρίως δι’ αλληλογραφίας) του LSE – London School of Economics and Political Science, έχουν στη ψωροκώσταινα τον μεγαλύτερο σύλλογο???? Γι’ αυτό μας πάνε κατά διαόλου.
Ξαναψάχνοντας βρίσκω χίλιους δυο βόθρους, μεταξύ των οποίων και διαπραγμάτευση για μεταπώληση δικαιωμάτων μόλυνσης του περιβάλλοντος από διοξείδιο του άνθρακα από υπανάπτυκτες χώρες στις αναπτυγμένες.
Στο ξαφνικό με πιάνει να δω καλύτερα τι σκατά είναι το υποτιθέμενο ιστιτούτο του Αντρίκου Παπανδρέου και μου βγαίνει στη κυριολεξία ….υποτιθέμενο.

Αυτό που με τσίγκλισε, ήταν η λέξη Security (ασφάλεια) στο αρκτικόλεξο μιας “περιβαλλοντικής” οργάνωσης, της οποίας ο πλήρης τυπικός τίτλος είναι “Institute for Climate Change and Energy Security” και εν συντομία “Institute 4  CEnSe (cence). Σαν αυτοτελής εγγλέζικη λέξη σημαίνει “μεμονωμένη έγκριση”
Αν όμως πάρουμε τη Γαλλική εκδοχή, που είναι  “censé Institut”, τότε διαπιστώνουμε ότι σημαίνει “ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ” !!!! Είπες τίποτα???? Φυσιολογικά δεν έρχονται μετά, τόσες και τόσες διαπλοκές???
Επειδή η “οικογένεια” δεν φημίζεται για το χιούμορ της, συμπεραίνω ότι βρίσκομαι για άλλη μια φορά, ενώπιον ενός ακόμα φαινομένου ΓΚΑΓΚΑΔΙΣΜΟΥ. Τώρα για να καταλάβει κανείς και την ασυναρτησία ενός ντοκτορά του LSE – London School of Economics and Political Science, σας πληροφορώ ότι ο μικρός γκαγκάς, είναι ….ιδρυτής “της θεωρίας της ….εξωτερικότητας”!!!! Τι σκατά είναι κι’ αυτό, που μόνο ένας γκαγκάς καταλαβαίνει??? Διαβάστε επί λέξη για το μοναδικό βιβλίο του:
“Η Περιγραφή Αυτή είναι μια σύντομη και διακριτική έρευνα της θεωρίας εξωτερικότητας. Εξωτερικότητες είναι τα κόστη και τα οφέλη που επιβάλλονται όταν μια απόφαση όπως αυτή για την κατασκευή ενός νέου δρόμου έχει ληφθεί. Ο συγγραφέας δίνει δύο αξιολογήσεις της υπάρχουσας βιβλιογραφίας και παρέχει ένα μεθοδολογικό οδηγό για τους οικονομολόγους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την θεωρία της ….εξωτερικότητας. Το βιβλίο παρέχει την απαραίτητη περιγραφή των ιδεών και των θεμάτων πίσω από τη θεωρία των εξωτερικοτήτων (που όπως προαναφέρει, είναι τα κόστη και τα οφέλη μιας απόφασης που έχει …επιβληθεί!!!!!). Ξαναπιάσε τ’ αυγό και κούρευτο!!!! Αυτός από πτυχίο του εξωτερικού έπαθε τόση εξωτερικότητα!!! περαστικά του…
Πως να μη χρειάζεται 100 “σοφούς” Εβραίους συμβούλους μια τόσο “έξυπνη” οικογένεια……

Comments are closed.