Το κράτος θέλει και εκβιάζεται από τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους Στην περίπτωση των εφοριακών θα πρέπει να παραφράσουμε τη λαϊκή ρήση «νηστικό αρκούδι δε χορεύει». Το χορτάτο αρκούδι το ρίχνει στον ύπνο. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η πλήρης αδρανοποίηση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα η υστέρηση των φορολογικών εσόδων να έχει πέσει στο ναδίρ.
Αντί  το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει ευθύνες από τους εφοριακούς για τη λευκή απεργία, και για τον τρόπο που έχουν αποκτήσει τις περιουσίες τους, υπέκυψε στον εκβιασμό τους να εξαιρεθούν από τις οριζόντιες περικοπές που θα ισχύσουν για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους με το νέο μισθολόγιο.
Το γεγονός και μόνο ότι, δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους ορκίζονται να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τη δουλειά τους, συναρτούν την εκπλήρωση των καθηκόντων με τις απολαβές τους. Επομένως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εκπληρώνουν, σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει, τα καθήκοντά τους, είναι ΕΠΙΟΡΚΟΙ.
Αναρτήθηκε από το kentri

Comments are closed.