Διδακτορικό «μαϊμού» ο Χριστόφιας???

31 Αυγούστου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Σοβαρότατο ζήτημα εγείρεται για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα που διεξήγαγε ο πρώην διευθυντής της ΑΤΗΚ Νίκος Τιμοθέου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας, φαίνεται να παρουσιάζεται ως Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, ενώ κατά τα φαινόμενα δεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου! Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο Δ. Χριστόφιας, πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να ψεύδεται. Είναι ίσως ο μόνος Πρόεδρος κράτους που πιάστηκε να λέει ψέματα σε αρχηγό άλλου κράτους, όταν ανέφερε στο Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασσάντ ότι δαπανήθηκαν €200,000 για ασφαλή, δήθεν, φύλαξη του φονικού φορτίου στο Μαρί [‘Σημερινή’ 17/08/2011]! Το πόσο ασφαλής ήταν η φύλαξη του φορτίου, το πιστοποιούν οι 13 νεκροί ήρωές μας.
Το σοβαρό ζήτημα πολιτικής τάξης που εγείρεται είναι το ότι ο Δ. Χριστόφιας, φαίνεται να παρουσίαζε επί δεκαετίες τον εαυτό του ως Διδάκτορα Ιστορικών Επιστημών, ενώ πιθανότατα δεν ήταν κάτοχος διδακτορικού τίτλου!
Εμείς προκαλούμε το Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ: να μας παρουσιάσουν το διδακτορικό τίτλο και τη σχετική διδακτορική εργασία του Δ. Χριστόφια. Να μας πουν με ποιο θέμα ασχολήθηκε ο κ. Χριστόφιας και που είναι κατατεθειμένη η εν λόγω διατριβή.
Φιλελεύθερος
«Δημήτρης Χριστόφιας: ο άνθρωπος και το έργο του» — 29 Αυγούστου 2011 — Νίκος Τιμοθέου

Η ιστοσελίδα της Προεδρίας της ΚΔ αναφέρει:
«Γεννήθηκε στο κατεχόμενο σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας, στις 29 Αυγούστου 1946 και διαμένει στη Λευκωσία. Έγγαμος με την Έλση Χηράτου. Έχει δύο κόρες και ένα γιο. Ιστορικός. Το 1964 έγινε μέλος του Α.Κ.Ε.Λ., Π.Ε.Ο. και της Ε.Δ.Ο.Ν. Το 1969, στο 5ο Συνέδριο της Ε.Δ.Ο.Ν., εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της. Το 1974, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Μόσχα, επέστρεψε στην Κύπρο και προσελήφθη στην Ε.Δ.Ο.Ν., της οποίας εξελέγη Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας. Το 1977 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, θέση την οποία κατείχε μέχρι και το 1987. Εξελέγη βουλευτής Κερύνειας με το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στις εκλογές της 19ης Μαΐου 1991.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας, διδάκτωρ ιστορικών επιστημών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης.
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το 2004 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στις 20 Νοεμβρίου 2008, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας. Στις 19 Μαρτίου 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.»……. ….. ….. ….. …..
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Και τι να το κάνει το διδακτορικό??? Σάμπως δούλεψε ποτέ του έξω από το κόμμα??? Εγώ όμως, στα πλαίσια της υποκειμενικής αντικειμενικότητάς μου, έψαξα και βρήκα φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα αρχεία του ιδρύματος Γκορμπατσόφλη, που δείχνει τον μεγάλο ποιητή διδακτορικών διατριβών, καθ’ ην στιγμή παράγει διδακτορικό έργο, με θέμα τον «Κομμουνιστκό Υπερκαπιταλισμό των Ρωσοεβραίων Ολιγαρχικών».

Comments are closed.