ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Σε μια νύχτα γεμάτη ένταση, βιαιοπραγίες και συλλήψεις εξελίχθηκε η ευρεία σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητούταν η υποβάθμιση των υπηρεσιών και ο τρόπος αντίδρασης του Δήμου.
Έπειτα από παρέμβαση κατοίκου-(και ενώ η σύσκεψη πήγαινε προς το τέλος της), όπου ζήτησε ο Δήμος να πάρει θέση για την ίδρυση ΒΙΠΕ από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ, προκλήθηκε ένταση αφού δέχτηκε αναίτια επίθεση με χειροδικίες και προπηλακισμούς και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Από νωρίς είχε συρρεύσει αρκετός κόσμος μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος του Μαντουδίου και έξω από αυτή. Για μέρες ήταν έντονη η φημολογία για τραμπούκους και εγκάθετους που δεν θα άφηναν να εκφραστεί καμία άποψη εναντίον της ΒΙΠΕ, πράγμα που επιβεβαιώθηκε.
Στη συνέχεια και αφού η σύσκεψη έληξε κακήν- κακώς ακολούθησε σύλληψητου μέλους του Kireas.org Γ. Μπαλαμπάνη, έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για βιαιοπραγία. Ακολούθησε η σύλληψη του κ. Γραμματικόγιαννη όπου φέρεται να χτύπησε τον νεαρό και η υπόθεση μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου.
Στο αστυνομικό τμήμα κατέφθασαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στάθης Λιαγκάκης και Γιώργος Παναγιώτου, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Κηρέως Γιώργος Τριάντης.
Η υπόθεση έληξε έπειτα από την απόσυρση των μηνύσεων εκατέρωθεν και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
Έπειτα από αυτά ελάχιστη σημασία έχουν τα αποτελέσματα της σύσκεψης που δεν έβγαλαν κάτι ουσιαστικό πέραν μια πρόχειρης πρότασης του Δημάρχου για δυναμικές κινητοποιήσεις με κατάληψη του ΙΚΑ και του ΟΤΕ παράσταση στο Κέντρο Υγείας και κλείσιμο του Δημαρχείου και του δρόμου στο Δερβένι στις 13 Σεπτεμβρίου.
Έκπληξη προκαλεί η απάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, που προήδρευε της σύσκεψης. Δεν βρήκε να πει μια κουβέντα καταδίκης του γεγονότος. Όνόμασε «ελεύθερο διάλογο» τους τραμπουκισμούς. Έκλεισε τη συζήτηση χωρίς να δώσει βήμα σε κανέναν από αυτούς που ζητούσαν το  λόγο. Μάζεψε τα χαρτιά του και αποχώρησε την ώρα που έκανε τοποθέτηση ο Στάθης Λιαγκάκης. Δεν μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας όπου είχε μεταφερθεί ο νεαρός. Δεν παραβρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα να προσπαθήσουν να συμβιβάσουν τους εμπλεκόμενους. Και άφησαν αυτή τη δουλειά να τη κάνουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ένας πρώην Δήμαρχος.
Σημείωση: Δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια γιατί έτσι στοχοποιούμε ανθρώπους, πράγμα που δεν είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή που τα γεγονότα οδηγούν σε οξύνσεις, αντί ενός πραγματικά ελεύθερου και ήρεμου διαλόγου που έχουμε ανάγκη.
Αναρτήθηκε από Αντώνη Σκούρα Λιμνιώτικα

Comments are closed.