Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος!
Ενα 20χρονο παιδί από την Χαλκίδα έστειλε την δικιά του απάντηση στον Μιχάλη Καρχιμάκη και στην επιστολή που έστειλε ζητώντας χρήματα για την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ.Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας.
Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλά μια οικονομική ενέργεια αλλά μια ενέργεια πολιτική σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη με αντίτιμο τα 12 ευρώ! Ο Σπύρος Παπαδάς όμως δεν του έστειλε χρήματα αλλά ένα email που καταγράφει πως βλέπει ένα νέο παιδί την όλη πολιτική κατάσταση της χώρα μας. Παράλληλα του ζήτησε και την διαγραφή του.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
“…..Καρχιμάκη, ….. Παπανδρέου,
…..ΠΑΣΟΚ, παίρνω την πρωτοβουλία, αντί να σας στείλω τα 12 ευρώ που μου ζητάτε, ως ετήσια συνδρομή, για να ανανεώσω “τον άρρηκτο δεσμό με το Κίνημά σας“, να σας στείλω κάτι πιο χρήσιμο.Δράττομαι της ευκαιρίας που παρουσιάζεται με την ιστορική ημερομηνία να σας στείλω μια επιστολή.Επιλέγω αυτήν την ημερομηνία γιατί έχει έναν έντονο συμβολισμό. Γιατί για πρώτη φορά η τρίτη Σεπτεμβρίου δε θα είναι γενέθλια του ΠαΣοΚ, αλλά μνημόσυνο… Καθώς το κίνημα πλέον είναι νεκρό…. Μια επιστολή, για τους λόγους που δεν προτίθεμαι να ανανεώσω τη συνδρομή με το Κίνημά σας. Θα συμφωνήσω με τον κ. Καρχιμάκη. Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η βάση του. Όμως ταυτόχρονα θα διαφωνήσω. Τώρα πια δεν είναι, δεν παραμένει όπως λέτε. Γιατί πολύ απλά δεν έχει δύναμη. Γιατί οι πολιτικές της κυβέρνησης ήρθαν σε τόσο ευθεία σύγκρουση με τη βάση του ΠΑΣΟΚ, και με τον ελληνικό λαό, που το ΠΑΣΟΚ, δικαίως, αν δεν αλλάξει ρότα, δε θα ξαναδεί θεού πρόσωπο. Οι “εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που στηρίζουν το όραμα της Αλλαγής” όπως το οραματίζεται ο Πρωθυπουργός, δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα θλιβερό αποκύημα της φαντασίας σας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες όντως υπάρχουν, αλλά πια δεν είναι με το μέρος σας. Είναι αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και σας μούντζωναν χειροπόδαρα, είναι αυτοί που τους ωθήσατε στο σημείο να σας βρίζουν, να σας προπηλακίζουν και να σας γιαουρτώνουν. Είναι θλιβερά φαινόμενα, είναι αποδοκιμαστέα, όμως η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που τόσο πρόθυμα στηρίζει , αυτό το διαστρεβλωμένο απολειφάδι του ΠΑΣΟΚ, που εσείς θέλετε να αποκαλείτε κίνημα, είναι αυτή που προκαλεί και συνάμα δικαιολογεί τέτοια φαινόμενα.
Ποιος σας πιστεύει πια; Λέτε στην επιστολή σας ότι θα σωθεί η χώρα απ’ τη χρεωκοπία. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά για άλλη μια φορά τρέφετε αυταπάτες. Το μόνο που καταφέραμε με αυτό το επονείδιστο κείμενο υποτέλειας του μεσοπρόθεσμου, ήταν να επιβραδύνουμε τη χρεωκοπία, τόσο ώστε οι πιστωτές μας, να ξεφορτωθούν τα ομόλογά μας. Αυτό που καταφέραμε ήταν να κάνουμε την Ελλάδα προτεκτοράτο, και να ξεπουλήσουμε τον όποιο εναπομείναντα δημόσιο πλούτο. Για να χρησιμοποιήσω και την ορολογία σας, αυτό που καταφέρατε ήταν να στερήσετε”ένα δίκαιο και αξιοπρεπές αύριο”. Γιατί οι έννοιες δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια είναι προκλητικά απούσες από το μεσοπρόθεσμο και από την όλη πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.
Λέτε επίσης ότι “το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει θέση στην πρώτη γραμμή”. Αν εννοείτε ως ΠΑΣΟΚ, μια χούφτα ανθρώπους που συνεδριάζει ινκόγκνιτο με κλειστές πόρτες για να μην τους πάρουν πρέφα και τους γιαουρτώσουν, τότε να! Αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή και στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό που όμως έπρεπε να είναι και ήταν κάποτε το ΠΑΣΟΚ, είναι ο λαός, ο φτωχός κοσμάκης, που είναι απ’ έξω απ’ τις συνεδριάσεις των “ηρώων” της πρώτης γραμμής, και φωνάζει για την προδοσία. Γιατί είναι προδοσία, αυτό που διαπράττεται. Αφενός γιατί ώς κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε και ξεπούλησε το λαό και τη χώρα κι αφετέρου το ΠΑΣΟΚ ώς κίνημα, που αντί να αντιδράσει σε αυτήν την άκρως αντίθετη με την ιδεολογία του κινήματος πολιτική, θεωρεί τον Πρωθυπουργό ως άλλο Λεωνίδα, και τους 154 του ώς άλλους 300.
Δεν είναι έτσι! Οι ήρωες πεθαίνουν για το καλό των επόμενων γενεών. Και εσείς όχι μόνο δεν το κάνατε, αλλά φροντίσατε να μην μπορέσουμε ποτέ να σηκώσουμε κεφάλι. Και γι’ αυτό κύριε Καρχιμάκη, δεν αισθάνομαι “απογοήτευση και πικρία”. Αισθάνομαι οργή, αισθάνομαι αγανάκτηση που στερείτε το δικαίωμα απ’τη γενιά μου να μπορέσει να ζήσει η ίδια με αξιοπρέπεια και να είναι σε θέση να παράσχει ένα κόσμο βιώσιμο στα παιδιά της.
Τώρα πια είστε ένα κόμμα απομονωμένο απ’ την κοινωνία, αποδοκιμασμένο απ’ το λαό και τον κόσμο της δουλειάς, ένα κόμμα που φοβάται να καλέσει τους αντιφρονούντες συντρόφους στις συνελεύσεις μήπως και χαλάσει το κλίμα που έχουν στήσει οι “ήρωες”. Όσο το ΠΑΣΟΚ και η νεολαία ΠΑΣΟΚ δε διαχωρίζουν τη θέση τους απ’ το έγκλημα που διαπράττεται, τόσο επιταχύνεται ο πολιτικός θάνατος του κινήματος. Γιατί ο ρόλος των οργάνων, των νομαρχιακών και των νεολαιών, είναι όταν το κόμμα ξεστρατίζει απ’ αυτό που έπρεπε να είναι, να το επαναφέρουν στην τάξη. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν υπακούει στη λαϊκή του εντολή. Σκύβει πειθήνια το κεφάλι στις τράπεζες, στη Μέρκελ και στους οίκους αξιολόγησης.
Σε αυτό το ΠΑΣΟΚ , αρνούμαι να δώσω 12 Ευρώ, άλλα κυρίως αρνούμαι να δώσω την πίστη μου, την ψήφο μου και την ψυχή μου. ….Καρχιμάκη λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ανανεώσω τη συνδρομή μου, και σας δηλώνω ρητά ότι αποδέχομαι τις όποιες επακόλουθες συνέπειες. Το ΠαΣοΚ έχω πάψει προ πολλού να το θεωρώ σοσιαλιστικό κίνημα. Αρνούμαι να συμφωνήσω με ένα κόμμα που λογοδοτεί στις τράπεζες,με ένα κόμμα που κυνηγά τον εργαζόμενο, που καταργεί το άσυλο και ξεπουλάει τα πανεπιστήμια,που επιβάλλει χουντική καταστολή, και διαλύει κάθε σχέση εμπιστοσύνης με το λαό. Η μη-ανανέωση της συνδρομής μου “είναι πρωτίστως μια ενέργεια πολιτική”. Είναι μια ενέργεια πατριωτική και συνάμα σκληρή, γιατί αποδέχομαι πώς όλα αυτά στα οποία πίστεψα, ήταν ένα ψέμα, γιατί αποδέχομαι ΟΤΙ το ΠΑΣΟΚ σαν φορέας αλλαγής, προόδου και αναδιανομής, όπως διακηρύττεται στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πια μια ουτοπία.
Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πρέπει να πολεμήσουν με νύχια και με δόντια κόντρα σε αυτήν την τυχοδιωκτική φριντμανιστική πολιτική που εφαρμόζετε. Είστε άξιοι συνεχιστές του Καραμανλή, της ζαρντινιέρας και της ασύμμετρης απειλής.
Κλείνοντας, θα ήθελα να διαπιστώσω και να χαιρετήσω την δήλωση του πρωθυπουργού μετά τις Βρυξέλλες που είπε πως κινηθήκαμε βάσει σχεδίου. Το σχέδιο το είχε καταστρώσει ο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός. Αυτό ήταν το σχέδιο. Χώσαμε τους πλούσιους στις σωσίβιες λέμβους, αφήσαμε τους φτωχούς να πνιγούν, και το καράβι να βυθιστεί.. Μόνο που ο καπετάνιος είχε τότε το θάρρος να πάει μαζί με το καράβι.
Ντροπή σας πρώην σύντροφοι που ξεπουλήσατε το όραμα της 3ης του Σεπτέμβρη.
Είστε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία, αλλά κυρίως είστε υπόλογοι απέναντι στα παιδιά σας. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, παρά μόνο ότι θα σας κρίνει η ιστορία… Και ότι δεν θα είναι όσο απαλή μαζί σας όσο η αργυρώνητη ζώνη των ειδήσεων των 8.
Με οργή και αγανάκτηση,
Σπύρος Παπαδάς
Υ.Γ Θεωρώ τον εαυτόν μου προ πολλού διαγραμμένο. Παρ’ολα αυτά θα σας ήμουν υπόχρεος αν με διαγράφατε, γιατί πλέον το να είσαι ΠΑΣΟΚος είναι ρετσινιά έτσι όπως καταντήσατε το κόμμα.”

από το evianews
Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Comments are closed.