ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, 380.000.000.000 $ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε υποσχέσεις, ότι θα προχωρήσει στα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, παρά τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες στους δρόμους ενάντια στις περικοπές.

«Στο σημείο που βρίσκεται η ζώνη του ευρώ τώρα, κάθε καθυστέρηση, κάθε δισταγμός, κάθε άλλη επιλογή, εκτός από την αυστηρή συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις μας, είναι επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες της», είπε ο Παπανδρέου.
Έκανε τα σχόλια, ενώ μια πολιτική συγκέντρωση, από περίπου 25.000 διαδηλωτές κατά της λιτότητας, είχαν βγει στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο.
«Κάθε φορά που έχουμε αναβάλει ή διστάσαμε, μας κόστισε ακριβά», πρόσθεσε.
Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές στο βόρεια τμήμα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Πάνω από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν όταν οργισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
Από το προηγούμενο έτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δύο πακέτα διάσωσης, συνολικής αξίας πάνω από 380 δισεκατομμύρια δολάρια, με απαίτηση την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας.
Τα σκληρά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς του δημοσίου τομέα και των συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, και αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, έχουν πυροδοτήσει διαδηλώσεις σε πανεθνικό επίπεδο στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τόσο την ΕΕ όσο και το ΔΝΤ ότι καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες για να επιβάλει οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά, δεν θα λάβει την επόμενη δόση 11 δις ευρώ σε δάνεια διάσωσης και θα κηρύξει πτώχευση μέσα σε λίγες εβδομάδες.
PG / PKH — ΠΗΓΗ: PRESS TV

Comments are closed.