ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ

12 Σεπτεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, ότι  ένα άτομο σκοτώθηκε σε έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Γαλλία.
Το Σώμα Ασφαλείας των
Γαλλικών Πυρηνικών Εργοστασίων, λέει, ότι μια έκρηξη συγκλόνησε το πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Γαλλία, όπως μετέδωσε και το Associated Press.
Ενημέρωση στις 7:57 π.μ. ET: Το BBC αναφέρει, ότι η εφημερίδα Le Figaro, μετέδωσε και αυτή, ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε έκρηξη μετά από μια πυρκαγιά σε ένα χώρο αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων.
Το BBC αναφέρει, επίσης, ότι όπως αναφέρουν τα Γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας εξ αιτίας του ατυχήματος, που συνέβη στην περιοχή Gard της Γαλλίας.
Το BBC αναφέρει ότι πολλά site, που ασχολούνται με τον παροπλισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων, αναφέρουν, ότι ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας λειτουργεί υπό πίεση νερού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή
τριτίου.
ΠΗΓΗ Α’: usatoday.com
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
************************ *************************

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα, και άλλο πυρηνικό ατύχημα συνέβη στη Γαλλία και μάλιστα, λίγες μέρες, μετά από 30 υποδείξεις ελεγκτών:

6 Ιουλίου 2011Γαλλία: έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο – Το «βιολί» του ο Σαρκοζύ
Πυρκαγιά από έκρηξη σημειώθηκε σε πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία το Σάββατο 2 Ιουλίου, δύο μόλις ημέρες αφότου ειδικοί επιθεωρητές είχαν καταγράψει 32 ελλείψεις στην ασφάλεια της μονάδας.
Από την έκρηξη στην πυρηνική μονάδα του Tricastin στην κοιλάδα του Ρήνου δημιουργήθηκε  ένα παχύ στρώμα μαύρου καπνού το οποίο μεταφέρθηκε από τους ανέμους κοντά σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο που χρησιμοποιείται κατά κόρον αυτή την περίοδο από Γάλλους εκδρομείς του καλοκαιριού.

Η διαχειρίστρια του σταθμού, κρατική EDF ανακοίνωσε πως για το συμβάν ευθύνεται ένας ηλεκτρικός μετασχηματιστής που βρίσκεται εκτός πυρηνικής ζώνης και πως δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας ούτε άλλου είδους ρύπανση του περιβάλλοντος….. …. …. …. …. …. ….
ΠΗΓΗ Β’: http://www.econews.gr/2011/07/06/gallia-pyriniko-ergostasio/

Comments are closed.