ΕΤΣΙ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!!! – Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Με “συστατική επιστολή” από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέλαβε χθες την προεδρία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, αναπληρωτής προϊστάμενος μέχρι πρότινος του τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ
Με “συστατική επιστολή” από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέλαβε χθες την προεδρία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, αναπληρωτής προϊστάμενος μέχρι πρότινος του τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ.
Την επιλογή των τεσσάρων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ έκανε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Οικονομικών για τη διαμόρφωση της πρότασής του δημοσιοποίησε προκήρυξη των θέσεων στο Διαδίκτυο, στον ελληνικό και ξένο Τύπο.
Τα βιογραφικά των υποψηφίων αξιολογήθηκαν αναλυτικά βάσει των κριτηρίων που έθετε ο νόμος. Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Ανδρέας Γεωργίου (απόφοιτος του Amherst College – ΗΠΑ, διδάκτορας του Πανεπιστήμιου του Michigan – ΗΠΑ).
Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λογοθέτης (στέλεχος ιδιωτικού τομέα σε θέματα ολικής ποιότητας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield – Μ. Βρετανία).
Μέλος: Ζωή Γεωργαντά (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds – Μ. Βρετανία, καθηγήτρια Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).
Μέλος: Ανδρέας Φιλίππου (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Wisconsin Madison – ΗΠΑ, καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας).

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 1-7-2010

Comments are closed.