Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας, σε μια προσπάθεια να πεισθούν οι διεθνείς δανειστές της, για να της δώσουν περισσότερα κεφάλαια (δάνεια) διάσωσης.
Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη (σήμερα), τα μέλη της κυβέρνησης συμφώνησαν σε περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, και στην επέκταση ενός φόρου ακίνητης περιουσίας, και να απολύσει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, για να δείξει ότι εφαρμόζει αυτά που έχει αποδεχθεί.
Αυτά ήλθαν σαν συνέπεια, μετά από δύο ημερών σκληρών διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τις Ευρωπαϊκές αρχές.
Μερικές κρατικές συντάξεις θα μειωθούν έως και κατά 20%, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για περισσότερο από έξι ώρες, για να συζητήσει τη λήψη περαιτέρω σκληρών μέτρων λιτότητας, σε αντάλλαγμα για ένα (δάνειο) 8 δις ευρώ (£ 6,9 δισ.) για λήψη της επόμενης δόσης ενίσχυσης (δανείου) που απαιτείται για να αποφευχθεί η προεπιλογή (=πτώχευση).
Η Αθήνα διαπραγματεύεται επί δύο ημέρες με τη λεγόμενη τρόικα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τους όρους της διάσωσής της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε για τη σειρά των νέων μέτρων που συμφωνήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη (σήμερα), ότι αυτά “θα μας επιτρέψουν να συμμορφωθούμε με το σχέδιο διάσωσης το 2014”.
Ο  Μόσιαλος είπε, ότι οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν μετά την άφιξη των επιθεωρητών της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Οι φόβοι των χρηματοπιστωτικών αγορών (χρηματιστηρίων), ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην αθέτηση των υποχρεώσεών της για τα χρέη της, είχαν στείλει οι τιμές των μετοχών σε πτώση και το ευρώ χαμηλότερα.
ΠΗΓΗ: BBC

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση