Η επανεγκατάσταση βαριάς βιομηχανίας, με καθετοποιημένη παραγωγή προϊόντων που θα υποκαταστήσουν και θα αντικαταστήσουν τις εισαγωγές, είναι το ισχυρότερο εργαλείο-απάντηση στη ξενοκίνητη φορομπηχτική πολιτική και στον κατευθυνόμενο οικονομικό μαρασμό.

Ο κρατικός παρεμβατισμός, για την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών, όπου ο αιχμάλωτος “Ελληνικός” ιδιωτικός τομέας, αρνείται να συμμετάσχει, είναι το προαπαιτούμενο μιας δυναμικής πολιτικής βούλησης, η οποία απουσιάζει αισθητά τα 15 τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

Η ανάπτυξη πατριωτικής εθνοφρουράς, αποφασισμένης να υποστηρίξει νέες πολιτικές πραγματικής βιομηχανικής ανάπτυξης, κόντρα στα ξένα συμφέροντα εισβολής και κατοχής, είναι το εργαλείο, που πρέπει να σχηματιστεί άμεσα, πριν από την ανακοίνωση κινήσεων εκδίωξης των πρακτόρων της τρόϊκα.

Έξοδος από το ευρώ ή η παράλληλη χρήση “εθνικού” νομίσματος, με συνέχιση του καθεστώτος υποταγής είναι μια γελοία υπόθεση. Πρέπει να ζυγίσουμε όλα τα αρνητικά δεδομένα και τις αρνητικές συνέπειες συνολικά, της εισόδου μας στην ΕΟΚ (νυν ΕΕ) και να αποφασίσουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, με τρόπο τέτοιο, που οι υπόλοιποι να το θέλουν μετ’ επιτάσεως και να αναλάβουν το όποιο κόστος. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα, με τη λήψη αποφάσεων εφαρμογής οικονομικών αντίμετρων, κατά των οικονομικών πολιτικών των υπόλοιπων κρατών της ΕΕ, με τα οποία υπονόμευσαν την Ελληνική οικονομία. Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε, ότι ουσιαστικά οικονομικά αντίμετρα μπορούν να ληφθούν, κατά της εισαγόμενης διαφθοράς (Ζίμενς, υποβρύχια, εξοπλισμοί κλπ). Επίσης, οικονομικά αντίμετρα μπορούν να ληφθούν, κατά πρώην Ελληνικών βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, που μετεγκαταστάθηκαν σε άλλες χώρες, εντός και εκτός της ΕΕ, σε αναζήτηση  χαμηλότερων μεροκάματων, χωρίς προϋποθέσεις στήριξης της Ελληνικής οικονομίας (στη πραγματικότητα, με βούληση-απόφαση των επιχειρηματικών και πολιτικών παραγόντων, να υπονομεύσουν την Ελληνική οικονομία). Επίσης, οικονομικά αντίμετρα μπορούν να ληφθούν σε κάθε περίπτωση που υπέστη βλάβη το εθνικό οικονομικό συμφέρον.

Είναι δύσκολο να επεκταθεί κανείς σε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν μιλά για ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. Αυτός ο πόλεμος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με κάποιο ή κάποια από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα. Απαιτούνται πατριωτικές συνωμοτικές επαναστατικές κινήσεις στη βάση των λαϊκών μαζών, από τις γειτονιές, από τα εργοστάσια, από τους χώρους εκπαίδευσης, περιφερικά της εξουσίας του σάπιου καθεστώτος. Όταν δε λέω “πατριωτικές συνωμοτικές επαναστατικές κινήσεις” δεν εννοώ τα νεκροταφεία των διαβρωμένων από τον διεθνή σιωνισμό, κομμουνισμό και ναζισμό. Εννοώ το καινούργιο, το αυθεντικό, το Ελληνικό, πατριωτικό, ανοικτό στη κοινωνία, αλλά που χωρίς δισταγμό θα εξαφανίζει κάθε κοπρόσκυλο, που θα επιχειρεί να οργανώσει φράξιες για έναν νέο Χίτλερ, ή για έναν  νέο Στάλιν, ή για έναν νέο Παπαδόπουλο. Ποτέ το αληθινά καινούργιο δεν χτίσθηκε σε σάπιο παρελθόν. Το καινούργιο χαράζει τη πορεία του, κααι γράφει ιστορία με τις δικές του δυνάμεις, πάντα αρχίζοντας από τη βάση, με σύνθεση των αναγκών της κοινωνίας.

Απάντηση