«Κραυγή αγωνίας» για τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

28 Σεπτεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/450-η-κραυγή-αγωνίας-του-κεθεα.html

Μια «ανθρώπινη» αλυσίδα δημιούργησαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών τους, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, εκφράζοντας την αγωνία τους για τη «δραματική» μείωση της επιχορήγησης, τη μείωση του προσωπικού, που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ.

Στην Αθήνα, η πρωινή «κραυγή», με την οποία ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, ακούστηκε στην οδό Αριστοτέλους. Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και τα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία, με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία.

«Η ζωή δεν μπαίνει σε εφεδρεία», φώναξαν μέλη του ΚΕΘΕΑ και γονείς, ζητώντας να στηριχθούν τα προγράμματα και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην εργασιακή εφεδρεία, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο «κλείσιμο μονάδες, οι οποίες εξυπηρετούν ανθρώπους που προσπαθούν να απεξαρτηθούν».

ΠΗΓΗ: Σοφία Σακοράφα

Απάντηση