=== Χθες ξεφύτρωσε “νέο” τροϊκάνικο αγγούρι, όμοιο με προηγούμενο, περί της εξαφάνισης των μεροκάματων και των Συλλογικών Συμβάσεων του ιδιωτικού τομέα και πολλοί αναρωτήθηκαν αφελώς και άλλοι επιτηδείως, “γιατί ασχολούνται και χτυπούν τα μισθά του ιδιωτικού τομέα, αφού ισχυρίζονται πως ήρθαν για να σημαδέψουν τα δημοσιονομικά μας και το μεγάλο κράτος???” .
Φαίνεται πως κάτι μας δίνουν και πίνουμε, για να λιγοστεύουν τη μνήμη μας μαζί με τα μεροκάματα!!! Γι’ αυτό αμόλησε τα λουριά απ’ τα χασίσια ο Παπανδρέου. Κάτι ξέρει.
Εξ αρχής η κάθε επιδρομή-απάτη των ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ, εκτός του ότι έρχονται για να μας ξεζουμίσουν στη ψύχρα, βασίζονται και στη βίαιη ανακατανομή, του ότι απομένει από το εθνικό εισόδημα, μονομερώς υπέρ αποκλειστικά των πλουσίων (τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, αεριτζήδων, εργολάβων κλπ). Μόνο για να επιβάλουν κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιη ισοκατανομή των φορολογικών βαρών δεν έρχονται. 
Τα τελευταία χρόνια, παρά την όποια τεχνολογική πρόοδο (που εγώ τη βλέπω ασήμαντη, με την έννοια, ότι η τεχνολογική εξέλιξη δεν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη), η ευμάρεια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών συνεταίρων τους ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ, στηρίχθηκε στα τραπεζο-χρηματιστηριακά παιχνίδια, τα οποία τα κατάντησαν μια γελοία …λοταρία. Οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ έπαψαν να είναι μοχλός επενδύσεων και ανάπτυξης με αμοιβαίο οικονομικό όφελος όλων των εμπλεκόμενων με οποιονδήποτε τρόπο στη παραγωγική διαδικασία προϊόντων και υπηρεσιών ΚΑΙ εν είδη σπορ, επιδόθηκαν ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ σε τζόγο με τα χρηματιστηριακά στοιχήματα, τα οποία ψευδώς εντάσσονται στα λεγόμενα χρηματιστηριακά παράγωγα.
Όμως όλη η απάτη, βασίζεται στο πως θα παγιδευτούν οι μάζες, για να βολοδέρνουν από τη μια απάτη στην άλλη, προσδοκώντας το …εύκολο κέρδος και στην “αλλαγή της μαύρης τύχης”, όπως λειτουργεί περίπου η ψυχολογία των παιχτών στα καζίνα. Λέω “συνεχίζουν βλακωδώς τον χρηματιστηριακό τζόγο”, διότι καθαρά από λόγους οικονομολογικής αγραμματοσύνης, τα καθίκια με τα ψεύτικα πτυχία από μπουρδέλα σαν το Χάρβαρντ, δεν κάνουν ούτε καν τη στοιχειώδη πρόβλεψη της οικονομικής εξάντλησης των μαζών, αλλά συμπεριφέρονται, λες και η φτώχεια από μόνη της και κυρίως όταν πεθαίνουν οι φτωχοί στη κυριολεξία από τη πείνα, είναι ταυτόχρονα και πηγή πλούτου.
Υπάρχει τόση επιχειρηματική βλακεία, που θα χρειαζόντουσαν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος για να τη χωρέσουν.
Η οικονομική εξάντληση των μαζών (=λαών) στέρεψε τη πηγή άντλησης εύκολου κέρδους δια του τζόγου. Μπορεί μεταξύ των κλεπτών να υπάρχει ειλικρίνεια, αλλά υπάρχει και αλληλοκατανόηση, σε βαθμό του να μην εμπιστεύεται ο ένας καρχαρίας τον άλλον και να ….αλληλοϋποψιάζονται. Όταν οικονομολογικά φτάνουμε σε αυτό το σημείο και κανείς ή ελάχιστοι κάνουν επενδύσεις και ελάχιστοι παράγουν, τότε οι περισσότεροι τρώνε από τα έτοιμα και όταν τα βλέπουν να μειώνονται, ενστικτωδώς και κτηνωδώς μετατρέπονται σε άγριους λύκους, που απλώνονται στους κάμπους να βρουν νέα θηράματα. Γιατί το νιονιό του άγριου λύκου είναι στεγνό και δεν παράγει ιδέες. Ο άγριος λύκος, χρειάζεται ένα αρνί για να τη βγάλει για λίγες μέρες, αλλά όταν τύχει και μπει στο μαντρί, ξεπαστρεύει χωρίς λόγο όλο το κοπάδι. Γιατί, μπορεί το Χάρβαρντ της φύσης να χάρισε στον κάθε λύκο όμορφα μάτια για μέρα και για νύχτα, που αν τα δεις, νομίζεις πως είναι από την εξυπνάδα του. Στη πράξη όμως, όταν το ζώο-κυνηγός σκοτώνει αλόγιστα οτιδήποτε ζωντανό βρει μπροστά του και δεν του χρησιμεύει για τροφή, ούτε και αποτελεί αντίπαλο και κίνδυνο, τότε καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι αυτό το ζώο-κυνηγός, στερείται φαιάς ουσίας.
Παλιά, όταν δούλευα στον ιδιωτικό τομέα, είχα ανησυχίες με νέες οργανωτικές ιδέες. Οργάνωνα ακόμα και τα μηχανήματα ενός εργοστασίου στο χώρο, άλλαζα χωροταξικά τα πάντα σε αποθήκες και στις τρεις διαστάσεις και αναπροσδιόριζα τον τρόπο διακίνησης των, περιόριζα κάθε περιττή χαρτούρα, σε όλο το φάσμα της διοικητικής-οικονομικής υποστήριξης. Αυτές οι πρωτοβουλίες μείωναν αισθητά και το κόστος παραγωγής και τα λειτουργικά-διοικητικά έξοδα.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑ, αντίστοιχη ανταπόδοση μέρους του αποκομιζόμενου κέρδους από τους επιχειρηματίες, έναντι τέτοιων πρωτοβουλιών. Καθόμουν και τους έκανα διαλέξεις, για τα σαράβαλα που επέμεναν να χρησιμοποιούν στη παραγωγή, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΓΓΥΣΤΩΣ ΞΟΔΕΥΑΝ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και για την αδιαφορία τους απέναντι σε εργαζόμενους που αποδίδουν πολύ πέρα από τις υποχρεώσεις τους. Αυτοί, οι ίδιοι επιχειρηματίες. είχαν κάνει “σημαία” τους, το “ο έξυπνος και παραγωγικός εργαζόμενος, πρέπει να είναι πανηλίθιος, ως προς τον εαυτό του και λόγω της εξυπνάδας που διέθετε για την επιχείρησή του, σίγουρα θα μπορούσε να επιβιώσει με 10-20 εισπνοές αέρα κοπανιστού”. ΟΛΟΙ τους, έχουν κάνει σημαία, ότι εξ όλων όσων χρησιμοποιούν στη δουλειά τους, το έμψυχο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό, πρέπει να το μετατρέπουν σε άψυχο, για να μην εκδηλώνει …οικονομικές απαιτήσεις!!!  Δεν υπερβάλω και η κατάσταση όλων των “Ελλήνων” επιχειρηματιών έχει χειροτερέψει. Στη κυριολεξία, αντί για ανάπτυξη, ψυχίατρο χρειάζονται οι πάντα κρατικοδίαιτοι ιδιώτες “επιχειρηματίες”!!!!
Αυτά ήταν απαραίτητο να ξαναειπωθούν, για να επανέλθουμε φυσιολογικά στο αρχικό, που είναι η παρέμβαση των ληστών της τρόϊκα, για τη μείωση μισθών και μεροκάματων στον ιδιωτικό τομέα.
Η συμμαχία της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της Ελλάδας, από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, με τη συμμορία των Τροϊκανών ληστών (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ), είναι δεδομένη και η απληστία όλων αυτών είναι γνωστή. Κανείς δεν κρύβεται και όλοι μιλούν για την ευτυχία τους, σαν να ήτανε δική μας!!! Μπορούν να εφαρμόσουν τις ληστείες τους χωρίς τη συνδρομή άλλου παράγοντα??? Οι κακομαθημένοι και κρατικοδίαιτοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία “Έλληνες” επιχειρηματίες ξέρουν, ότι γίνεται από κάποιους, εντός και εκτός Ελλάδας, ακόμα ένα παιχνίδι ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, στο οποίο πολύ θέλουν να συμμετάσχουν σε κάθε φάση του. Γι’ αυτό σας είπα εξ’ αρχής, ότι δουλεύουν καλά την απάτη με πτυχία Χάρβαρντ, ώστε να θάβουν στα γρήγορα τη μνήμη μας.
ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1.— Εδώ και πάνω από 15 μήνες, στους οποίους οι ληστές των ΔΝΤ -ΕΕ – ΕΚΤ έχουν επισκεφθεί περισσότερο από 15 φορές το Υπουργείο Οικονομικών για δημοσιονομικά, φορομπηχτικά μέτρα, για απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα κλπ, στο υπουργείο εργασίας δεν είχαν ξαναπάει??? Άντε, τους ήρθε ξαφνικό, να πάνε να πιουν καφέ άνευ προηγούμενου, με τον δοσίλογο Κουτρουμάνη??? Πρώτη φορά, με την ανοχή του στραπατσαρισμένου, δαρμένου και γιαουρτωμένου προέδρου της ΓΣΕΕ, μειώνονται τα μεροκάματα και καταργούνται συλλογικές συμβάσεις??? Πόσες φορές οι δοσίλογοι Λοβέρδος και Κουτρουμάνης τους περιποιήθηκαν με τόση αγάπη, ώστε με νέα αντισυνταγματικά νομοθετήματα, κατάργησαν κάθε έννοια δικαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά??? Επομένως, ούτε για αστείο δεν μπορούμε να μιλάμε για κεραυνό εν αιθρία. Έχουμε μια απλή συνέχιση του πλέον φασιστικού προγράμματος καταπίεσης και εξαθλίωσης, με επιδείνωση της ασυδοσίας. ΕΠΟΜΕΝΩΣ τα δυσβάσταχτα για το λαό μέτρα ξεζουμίσματος, πάνε πακέτο, τόσο για τον δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλιώς, αν είναι μόνο για έναν τομέα, η βίαιη ανακατανομή εισοδήματος υπέρ των πλουτοκρατών, δεν πετυχαίνει ή θα είναι σε κίνδυνο.
2.— Ας θυμηθούμε και το δεύτερο. Λαμβάνονται μέτρα, δήθεν για εξυγίανση του δημόσιου τομέα με τη διαφθορά να …γιγαντώνεται μαζί με τα μέτρα. Κάθε φορά που έχουμε επισκέψεις στη χώρα του Ξένιου Διός, ποιοι γίνονται πρόδρομοι για τα “αναγκαία” μέτρα στον ιδιωτικό τομέα??? Τη μια θα βγει κάποιος τραπεζίτης, την άλλη ο γαλάζιος Μίχαλος του ΕΒΕΑ, τη παρ άλλη ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δασκαλόπουλος κλπ και με όλους μαζί τα ελεγχόμενα ή χρηματοδοτούμενα από τους ίδιους (κυβέρνηση – τρόϊκα – πλουτοκρατία) ΜΜΕ. Όλοι τους με τον πούστικο φερετζέ της “ανάπτυξης”, λες και με τόσα αγγούρια που μας έχωσαν μέχρι τώρα, κάποιο αόρατο χέρι τους εμποδίζει να βάλουν μπροστά τις αναπτυξιακές μηχανές τους. Μάλλον νέους τζόγους …μηχανεύονται, παρέα με τους ληστές συνεταίρους τους.
Οι τρεις (3) πυλώνες της απάτης και ληστείας μετά φόνου κατ’ εξακολούθηση (κυβέρνηση – τρόϊκα – πλουτοκρατία) είναι ένα ενιαίο διεφθαρμένο και άπληστο σύμπλεγμα, που αφού με τη διαφθορά ευνούχισε το συνδικαλιστικό κίνημα, έχει επιδοθεί σε επίθεση διαρκείας και κατατρώγει οτιδήποτε βρει στο δρόμο της, που μπορεί να ενταχθεί στην έννοια του εισοδήματος.
Αν οι ίδια ομάδα ληστών (κυβέρνηση – τρόϊκα – πλουτοκράτες), είχαν την δυνατότητα να στήσουν ένα άλλο θεατρικό ληστρικό σκηνικό (π.χ. μια επανάληψη χρηματιστηριακής φούσκας), τότε θα λήστευαν τη μάζα (=λαό), μέσα από τον χρηματιστηριακό τζόγο. Όμως αυτή η παράσταση δεν μπορεί να ξαναπαιχτεί για πολλά ακόμα χρόνια, είτε γιατί η μάζα (=λαός) δεν διαθέτει άλλα χρηματικά διαθέσιμα για να παρασυρθεί σε νέο χρηματιστηριακό τζόγο, είτε (τουλάχιστον από εκεί) έμαθε καλά το πάθημά του και προτίμησε να φάει για τη πάρτη του, ότι του είχε απομείνει (και πολύ καλά έκανε), παρά να του τα ξαναφάνε τα αδίστακτα πολιτικοοικονομικά λαμόγια.
Δια της μεθόδου του αφιονισμού και υπνωτισμού, τα ίδια πολιτικοοικονομικά λαμόγια, με τη χρήση των προπαγανδιστικών ΜΜΕ που διαθέτουν σε αφθονία, μας σφάζουν κυριολεκτικά και λένε ότι μας …σώσουν!!!! Μας φέρνουν τα διεθνή εκτελεστικά όργανα της τρόϊκας ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, κάθε μήνα (και μερικ΄΄ες φορές 2 και 3 φορές σε ένα μήνα) και αναρωτιόνται για τους λόγους που η τρόϊκα ασχολείται με τα μεροκάματα του ιδιωτικού τομέα, λες και δεν είχαν ασχοληθεί στις προηγούμενες επισκέψεις τους.
Παίζουν βλακωδώς (το ξαναλέω χίλιες φορές) την ίδια παράσταση “Λουκούμια με Μέλι”, για να μας δείξουν τη μεγάλη ευτυχία που έχουμε, να μπορούμε να εκτρέφουμε τόσους πολλούς ληστές και δολοφόνους. Παίζουν βλακωδώς, την ίδια παράσταση “Λουκούμια με Μέλι”, για να μας πείσουν, το πόσο τυχεροί σταθήκαμε, που επί τέλους ήρθαν ανέξοδα οι εκδοροσφαγείς μας και μας εξαφάνισαν επιτυχώς!!!…
Αυτό που βλακωδώς δεν λένε να καταλάβουν τα κυβερνητικά τούβλα, τα τροϊκάνικα τούβλα, τα ληστοπλουτοκρατικά τούβλα, είναι το ότι παίζουν μια γελοία παράσταση ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΑΝ ΘΕΑΤΗ….

Απάντηση