=== ΕΝΩ ΕΠΙ 15-20 ΜΕΡΕΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ, ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ:

===  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

 ===Σήμερα στην περιοχή (Αρσενίκια) Ιερισσού εργολάβος (Β.Κ.) με εντολή των Κατσουλιέρηδων προσπάθησε, σε χώρο ιδιοκτησίας της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου την οποία διεκδικούν δικαστικώς οι Κατσουλιέρηδες αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση (αφού σχετικό δικαστήριο έλαβε αναβολή), να ξεκινήσει εργασίες με αναμενόμενο αποτέλεσμα μια ακόμη ένταση μεταξύ μοναχών εντός Αγίου Όρους.

 ===Καταγγέλλουμε λοιπόν τους Κατσουλιέρηδες για μια ακόμη φορά (βλ. βαριές, λοστοί κ.α.) γιατί την ίδια περίοδο που ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στο Άγιο Όρος προσπαθούν, αγνοώντας επιδεικτικά την ιερότητα του χώρου και εν γένει την ιεροσύνη για ίδια οφέλη και μόνο, να σκηνοθετήσουν μια ακόμη προβοκάτσια εις βάρους της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την επιπλέον επίσκεψη του Πρωθυπουργού αύριο δεν μας επιτρέπει άλλο συνειρμό από αυτόν που θέλει τον Πρωθυπουργό αύριο να πιέζεται για να δώσει το πράσινο φώς για μια αστυνομική επέμβαση εντός Άγιου Όρους και εναντίον 107 μοναχών. Μια πιθανή επιτυχία τέτοιας προβοκάτσιας σίγουρα θα βοηθούσε ως προς την πίεση αυτή.
Απλά εμείς θα υπενθυμίσουμε ως προς κάθε αποδέκτη ότι η μοναστική ζωή δεν μεταχειρίζεται τέτοιων πράξεων και όσοι το κάνουν δεν έχουν καν θέση στο Άγιο Όρος πόσο μάλλον την τιμή να έχεις την αξίωση του Εσφιγμενίτη μοναχού.  

Μετά τιμής,
Γραφείο Τύπου Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Απάντηση