Το πυροσβεστικό όχημα το έστελναν μια Δυτική Τράπεζα και η Ένωση Πυροσβεστών.
=== Εξοπλισμός πυρόσβεσης,  προερχόμενος από τη Σκωτία με προορισμό τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, έχει κατασχεθεί από τις ισραηλινές τελωνειακές αρχές.
=== Η Ένωση Πυροσβεστών (FBU) δήλωσε ότι η αποστολή έχει γίνει το θύμα της «περιττής γραφειοκρατίας”.
=== Ένας εκπρόσωπος της FBU είπε ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις, ότι ο εξοπλισμός θα παραδοθεί “πολύ σύντομα”.
=== Μια ομάδα από πέντε συνοδούς,  που ορίστηκαν να κάνουν το ταξίδι των 2.500 χιλιομέτρων έως τη Δυτική Όχθη, για να παραδώσουν δύο συσκευές, αλλά κάποιος είπε ότι έπρεπε να εγκαταλειφθούν στην κεντρική Ελλάδα μετά από μηχανική βλάβη!!!!
=== Ωστόσο, ο εξοπλισμός πυρόσβεσης – που συμπεριλαμβάνει μπότες, κράνη και αναπνευστική συσκευή – μεταφέρθηκε στο δεύτερο όχημα.
=== Ο Jim Malone του FBU, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που μετέφερε τον εξοπλισμό μετά την αδελφοποίηση της Ναμπλούς με τη πόλη Dundee, δήλωσε ότι είναι “απογοητευμένος”, γιατί πρέπει να επιστρέψει στην Σκωτία με τα αλιευτικά εργαλεία που δεν έχουν παραδοθεί.
=== Ο ίδιος δήλωσε στην ιστοσελίδα του BBC: «(τα είδη πυρόσβεσης) έχουν κατασχεθεί από τις ισραηλινές τελωνειακές αρχές στο λιμάνι της Χάιφα.
=== “Λένε ότι δεν έχουμε την κατάλληλη τεκμηρίωση και ότι εκκρεμεί το αίτημα για κάθαρση από την Παλαιστινιακή Αρχή. Εμείς τους διαψεύδομε διότι τους παραδώσαμε όλα τα αναγκαία έγγραφα.
=== «Αυτό που έχουμε είναι μια διαβεβαίωση τόσο από το Ισραήλ και τις παλαιστινιακές αρχές ότι ο εξοπλισμός και η συσκευή θα παραδοθεί στην πυροσβέστες της Ναμπλούς πολύ σύντομα.”

ΠΗΓΗ:  BBC News
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση