Έφθασαν στην ….Εξορία οι απελαθέντες Παλαιστίνιοι που “απελευθερώθηκαν” !!!!
=== Οι σαράντα Παλαιστίνιοι απελευθερώθηκαν ως μέρος συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων από το Ισραήλ, για τον εβραίο Γκιλάντ Σαλίτ, φθάνουν στο Κατάρ, την Τουρκία, την Ιορδανία και τη Συρία.
=== Σαράντα Παλαιστίνιοι απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, αλλά επειδή θεωρούνται ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι, δεν τους επετράπει να επιστρέψουν στην Παλαιστίνη και …εξορίσθηκαν στο Κατάρ, την Τουρκία, την Ιορδανία και τη Συρία.
=== Οι φυλακισμένοι απελευθερώθηκαν ως μέρος μιας ανταλλαγής την Τρίτη (χθες) ως μέρος απελευθέρωσης 477 παλαιστινίων κρατουμένων, προκειμένου να απελευθερωθεί ο Εβραίος Γκιλάντ Σαλίτ, ένας Ισραηλινός στρατιώτης, που αιχμαλωτίστηκε από τη Χαμάς και εκρατείτο για περισσότερα από πέντε χρόνια.
=== Συνολικά, 1.027 Παλαιστίνιοι θα ελευθερωθούν ως μέρος της ανταλλαγής, η έναρξη της οποίας πυροδότησε εκτεταμένες γιορτές και στις δύο πλευρές, Παλαιστίνη και Ισραήλ.
=== Από τους 40 κρατούμενους που έστειλαν στην εξορία, οι 15 πήγαν στην Δαμασκό της Συρίας, 11 στην Άγκυρα της Τουρκίας, ένας στο Αμμάν της Ιορδανίας και οι υπόλοιποι στο Κατάρ.
=== “Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου», δήλωσε ο Μοχάμεντ Wael, ο οποίος ήταν να εκτίσει ποινή, για περισσότερα από 1.600 χρόνια!!!!! για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις αυτοκτονίας, μετά την άφιξή του στη Ντόχα, τη πρωτεύουσα του Κατάρ.
“Είναι μια ιστορική στιγμή. Η μη επιστροφή στο σπίτι αφήνει μια πληγή, αλλά θεωρούμε όλες τις αραβικές χώρες σαν το δεύτερο σπίτι μας. Εφ ‘όσον υπάρχουν κρατούμενοι στο Ισραήλ, οι μουτζαχεντίν θα προσπαθούν πάντα να θυσιάζονται.”
Κατά την άφιξή της στο Αμμάν, η Ahlam Tamimi, πρώην δημοσιογράφος της TV, η οποία υπηρετούσε φυλάκιση με 16 ποινές ισόβιας κάθειρξης για την υποστήριξη των επιθέσεων αυτοκτονίας, δήλωσε: «Ο Αλλάχ έχει επιλέξει στρατιώτες γι ‘αυτόν σε αυτή τη γη, και αυτοί είναι οι στρατιώτες της ταξιαρχίας αλ-Κασάμ ταξιαρχίες [στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς].”

Ανησυχία στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, εξέφρασαν την “ανησυχία” τους την Τρίτη (χθες), όσον αφορά την απελευθέρωση ορισμένων από τους 477 κρατουμένους, που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ, κατά την πρώτη φάση της ανταλλαγής κρατουμένων.
«Εξετάσαμε κάποια από αυτά τα άτομα και έχουμε κοινοποίησε τη θέση μας προς την ισραηλινή κυβέρνηση,” είπε ο Mark Toner, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο ίδιος αρνήθηκε να αναλύσει τη φύση αυτών των ανησυχιών.
Είπε ότι οι ΗΠΑ σέβονται την “κυρίαρχη απόφαση” του Ισραήλ να απελευθερώσει τους κρατούμενους, αλλά σε μεταγενέστερη δήλωση είπε ότι “ως θέμα αρχής, οι ΗΠΑ είναι αντίθετες προς την απελευθέρωση των ατόμων που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά των Αμερικανών”.
Η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, χαιρέτησε την απελευθέρωση του (εβραίου) Σαλίτ, λέγοντας ότι είχε κρατηθεί για “πάρα πολύ καιρό”.

Παλαιστινιακή γιορτή
Στην Παλαιστίνη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν την επιστροφή στην πατρίδα των κρατουμένων.
ΣΕ VIDEO ΕΔΩ >>>> http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/10/2011101935051821696.html
Η Χαμάς, η οποία διαπραγματεύθηκε την ανταλλαγή, διοργάνωσε μια γιορτή στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη (χθες), την οποία μετέτρεψε σε μια επίδειξη δύναμης της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας που ελέγχει στο Παλαιστινιακό έδαφος, σαν αντίπαλος του κόμματος της Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Το χαρούμενο πλήθος, ήταν στριμωγμένο σε μια αμμώδη έκταση, όπου είχε στηθεί μια τεράστια σκηνή, διακοσμημένη με μια τοιχογραφία που απεικονίζει την σύλληψη του Σαλίτ σε μια στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα της Γάζας.
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, που απευθύνθηκε στο πλήθος, δήλωσε ότι η Χαμάς αριθμεί πάνω από 200.000 μέλη, και επαίνεσε την απαγωγή του Σαλίτ Γκιλάντ ως μια θετική ενέργεια που εξασφάλισε την ελευθερία εκατοντάδων Παλαιστινίων.
«Κάποιοι περιέγραφαν την αιχμαλωσία του (εβραίου) Σαλίτ, ως μια περιπέτεια άνευ αξίας, αλλά σήμερα είναι αποδεδειγμένο ότι είχαν κάνει λάθος», είπε.
“Οι άνθρωποι θέλουν έναν νέο Gilad!” φώναζε το πλήθος, γεγονός που υποδηλώνει, ότι οι απαγωγές των Ισραηλινών στρατιωτών θα δρομολογήσει την ελευθερία για τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που ζουν φυλακισμένοι στο Ισραήλ.
Περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές – μερικοί γιατί πήραν τα όπλα κατά της παράνομης Ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ πολλοί κρατούνται με παραβίαση των δικαιωμάτων τους και με αμφισβητήσιμες κατηγορίες.
Στη Δυτική Όχθη, ο Αμπάς απευθύνθηκε σε ένα πλήθος αρκετών χιλιάδων ανθρώπων, που επευφημούσαν τους αποφυλακισμένους σαν «μαχητές της ελευθερίας».
Ο Αμπάς μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τρεις ηγέτες της Χαμάς, σε μια επίδειξη εθνικής ενότητας.
Σε ένα σημείο, οι τέσσερις άνδρες, εμφανίσθηκαν με τα χέρια ενωμένα, για να δείξουν τον μεγάλο θρίαμβο.
Οι φίλοι και τα μέλη των οικογενειών έκλαψαν με δάκρυα χαράς για τους αποφυλακισμένους, τους οποίους το Ισραήλ θεωρεί «τρομοκράτες», αλλά οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι τους θεωρούν «μαχητές της ελευθερίας»…. …. ….. ….. ….. ….. ……
ΠΗΓΗ: aljazeera.net/news/
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση