Επιστολή (e-mail) Μπαρμπανίκου προς την ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:
=== “Γεια σας.
=== Όταν αποστασιοποιηθήκατε και αποχωρίσατε από το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισα να σας στηρίξω με τις μικρές μου δυνάμεις, με τη προσδοκία ότι θα τολμήσετε το πραγματικά κάτι καινούργιο, για μια πραγματική εκ μέρους υποστήριξη των συμφερόντων της κοινωνίας.
=== Σίγουρα χθες, άκουσα για τη προσέγγισή σας με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περίμενα να δω την δική σας επίσημη θέση.
=== Με μεγάλη μου θλίψη και απογοήτευση, σήμερα διάβασα στην ιστοσελίδα σας, για τη πολιτικά βλακωδέστατη και αντιλαϊκή προσέγγισή σας με τον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά σας.
=== Όπως φαίνεται, δεν σας λέει τίποτα το γεγονός, ότι παρά τη καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στη κοινωνία, ο λαός έχει γυρίσει πλάτη στην υποκρισία και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Ο λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία φτύνει κατάμουτρα τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, ανεξάρτητα με τον κομματικό τους μανδύα. Απλά έχουμε τη προσδοκία, να ξεπηδήσουν έστω 5-6 άτομα, να βγουν από το σάπιο κοινοβουλευτικό βόθρο και να οδηγήσουν τον λαό σε νέους αγώνες, σε νέες προοπτικές, κι’ αν είναι να γίνουν θυσίες, να πιάσουν πραγματικά τόπο. 
=== Θα μπορούσα να γράψω σελίδες, αλλά δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο. Επιγραμματικά όμως θα σου πω κατάμουτρα, ότι αποδείχθηκες καιροσκόπος. Στέγη ψάχνεις και όχι αλλαγή νοοτροπιών. Μια απ’ τα ίδια.
=== Σας είχα στο ιστολόγιό μου με την ένδειξη “Την στηρίζω όσο μας στηρίζει”. Διαγράφεστε αυτή τη στιγμή. 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιολόγος – Οικονομολόγος
Πρώην Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ – Συνταξιούχος
—————————————————
Το Δελτίο Τύπου της Σοφίας Σακοράφα, με το οποίο επισημοποιείται ο αρραβώνας της με τον μικρό που εξακολουθεί να παίζει τα πεντόβολά του, είναι η παρακάτω:

“Διεργασίες για τη συγκρότηση ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από το Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα, τον βουλευτή, Θοδωρή Δρίτσα, τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας, Κώστα Αθανασίου και της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα.
Κοινός τόπος στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός αντιμνημονιακού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, με κορμό τις αριστερές και σοσιαλιστικές δυνάμεις και με στόχο την ανατροπή των δυνάμεων του μνημονίου.
Η Σοφία Σακοράφα, τονίζοντας την αναγκαιότητα συγκρότησης αυτού του μετώπου, υπογράμμισε: ΄΄ Για να αντιμετωπιστεί ο σημερινός όλεθρος είναι αναγκαίο ένα ισχυρό μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις, ώστε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για έναν ριζοσπαστικό κοινωνικό μετασχηματισμό με σοσιαλιστικό περιεχόμενο”

Απάντηση