Έκρηξη στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώνει δύο άτομα και τραυματίζει άλλους 10 κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ.
=== Η έκρηξη έλαβε χώρα σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλης και τρεις από τους τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.
=== Η επίθεση, η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε από γυναίκα βομβιστή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πόλη της Μπίγκολ, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών.
=== Ο Idris Naim Sahim, υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τεϊοπωλείο κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ, αλλά ότι το κτίριο δεν ήταν ο …επιδιωκόμενος στόχος.
=== Η περιοχή είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Μπίγκολ, και ο Moustafa Hakan Guvencer, ο επαρχιακός κυβερνήτης, είπε ότι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση.

=== Η έκρηξη γκρέμισε τζαμαρίες και τα παράθυρα καταστημάτων στα γύρω κτίρια. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ανθρώπους να τρέχουν μακριά από το σημείο της έκρηξης, ενώ άλλοι είχαν δει ανθρώπους να προτρέπουν άλλους, να εγκαταλείψουν τους δρόμους.
=== Ο Guvencer είπε ότι την επίθεση την πραγματοποίησε μια γυναίκα.

=== Καμία ομάδα δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση της επίθεσης. Η Τουρκία είναι σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο με Κούρδους αντάρτες στα νοτιοανατολικά της χώρας, και σε αυτές τις περιοχές έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις αυτοκτονίας στο παρελθόν.
Η έκρηξη έρχεται τηυ στιγμή κατά την οποία  η κυβέρνηση της Τουρκίας προσπαθεί να προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες ανθρώπους που είναι πλέον άστεγοι από ισχυρό σεισμό στο Βαν, μια ακόμα μεγάλη περιοχή των κουρδικών επαρχιών.
ΠΗΓΗ: http://english.aljazeera.net/news/europe/2011/10/20111029113050654391.html
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση