=== Να μη ξεχνάτε, ότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι και ούτε ποτέ θα γίνουμε. Μεταξύ άλλων, υπήρξε και το παρακάτω φιλικό “παρασκήνιο” των αναρτήσεων για τον ΑΧΙΛΛΕΑ όλων μας.
=== Μπαρμπανίκος:  Ετοιμάζουν αποβολή του μαθητή από όλα τα σχολεία???? Μόλις πήρα τη πληροφορία, ότι το διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς, θα ξεσπάσει όλη του την οργή, εναντίον του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ Λαρισαίου μαθητή, που τόλμησε και φασκέλωσε τους καραγκιόζηδες της εξέδρας, που μιλούσαν στα κινητά τους ενώ περνούσε η Ελληνική σημαία από μπροστά τους.
Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
===Marianna:  Αναρτήθηκε εδώ.
=== Μπαρμπανίκος:  Ευχαριστώ!
=== MariannaΑναρτήθηκε κι’ εδώ.
=== Μπαρμπανίκος:  Να είσαι καλά. Πλάκα πλάκα, ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ, πλησίασε το ρεκόρ του θέματος της Τράπεζας της Ανατολής. Ήδη ξέρω ότι έπιασε τόπο η κίνηση, αλλά και ότι θα πάει στη Λάρισα στελεχάρα του Υπουργείου Παιδείας να τον πιέσει, μήπως και καταφέρουν να ζητήσει συγγνώμη, ή να πει ότι τον παρέσυραν, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.
=== Πριν από καμιά ώρα έμαθα, ότι είναι και παιδί 15μελούς οικογένειας και μεροκαματιάρης!!!! Η οικογένεια έχει φτιάξει ένα συνεργείο και καθαρίζουν σκάλες!!! Αυτά δεν θέλω να τα γράψω, γιατί πιστεύω ότι έχει σωστή υπερηφάνεια και ίσως νιώσει μειονεκτικά.
=== (ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τελικά η οικογένεια είναι 18μελής και το συνεργείο είναι ελαιοχρωματισμού).
Marianna:  Παιδί 15μελούς οικογένειας?? !!! έτσι εξηγείται η οργή του παιδιού! Αίσχος! και σίγουρα εργάζεται στο συνεργείο της οικογένειάς του. Ποιος θα τους τιμωρήσει γι’ αυτά τα εγκλήματά τους. Νομίζω ότι αφού είναι παιδί 15μελούς οικογενείας θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί. Αυτό και μόνο τα λέει όλα! Ο κόσμος θα καταλάβει ακόμη κι αυτοί οι κουφιοκέφαλοι και σοβαροφανείς, που είπαν ότι δεν πρέπει να τον ηρωοποιήσουμε για τη χειρονομία του αυτή.

Και τα καθάρματα απαξιούν ακόμη και να μας απαντήσουν σε ερωτήματά μας

Δείτε κι αυτό ενδιαφέρον πολύ νομίζω.
Μπαρμπανίκος: 
Δεν είναι απλά τα πράγματα. Όσο ζούσε ο πατέρας μου η οικογένειά μου ζούσε άνετα. Όταν πέθανε, μείναμε 4 κουτσούβελα με τη μάνα μου και κάναμε έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης και με έναν χαρακτήρα που είχε διαπλαστεί με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Η κακομοιριά ήταν ξένο πράγμα για μας και νιώθαμε ιδιαίτερα μειονεκτικά, αν καμιά φορά κάποιος μας κατέτασσε σε μειονεκτική κοινωνική ομάδα.
Ήμασταν κουτσούβελα, αλλά ξέραμε για τον πατέρα μας, ξέραμε για τους παππούδες μας, ξέραμε για τους προπαππούδες μας και άλλα μέλη της φάρας μας. Ήσαν όλοι τους πολεμιστές και στη κυριολεξία κέρδισαν με το σπαθί τους, μεγάλη εκτίμηση σε μια δύσκολη κοινωνία. Όλοι πέρασαν πείνες. Ένας υπερήφανος άνθρωπος (με τη καλή έννοια), είναι σε θέση να μετακινήσει ακόμα και βουνό, για να σε αναγκάσει να μη τον θεωρείς πεινασμένο. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις, αλλά ένας τέτοιος άνθρωπος, νιώθει ντροπή και προσβολή, αν κάποιος μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του και την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση, κι’ εκεί που είναι έτοιμος να κινήσει το σύμπαν και να γίνει ένα με τα προβλήματα ενός τόπου και να προτάξει τα στήθια του και να παρασύρει κι’ άλλους για έναν σκοπό που αξίζει, συστέλλεται και το πιθανότερο είναι να μπει σε κάποιο απ’ τα καβούκια του. Άλλο ένας άνθρωπος που έχει περάσει τα πενήντα και μπορεί να σκέφτεται πιο “κατασταλαγμένα” και άλλο ένα παιδί που ακόμα διαπλάθεται ο χαρακτήρας του.
Σίγουρα ο Αχιλλέας έχει ωριμάσει πολύ περισσότερο από άλλα παιδιά της ηλικίας του. Αλλά σε καμία περίπτωση όταν έκανε τη διαμαρτυρία του, δεν ήξερε τι ντόρος θα γινόταν.
Σίγουρα ο κόσμος θα τον κατανοήσει και οι περισσότεροι θα τον θαυμάσουν περισσότερο!!! Αυτός όμως??? Μοιάζει για μοιρολάτρης??? Για κακομοίρης??? Πως θα το πάρει??? Μήπως πρέπει να σταθούμε στη τόλμη του, σε αυτό που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε και να μη μπλέξουμε τα κοινωνικοοικονομικά του??? Ξέρεις πόσες στραβές πένες, παίρνουν κάτι καλογραμμένο και του αλλάζουν τα φώτα???
Είναι ένα μέρος της μάζας, ένας σαν τους περισσότερους από εμάς, αλλά ξεχώρισε με τη τόλμη του, με την υπερηφάνεια του, με τη παρρησία του, με την τεράστια Ελληνοψυχία του. Τις προεκτάσεις αν δεν τις θέλει (όπως πιστεύω) ο ίδιος, ίσως του κάνουν κακό.
Επίσης κακό θα του κάνουν αν του φουσκώσουν τα μυαλά δημοσιογράφοι και τον παρασύρουν σε τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Ορίστε. Ολόκληρη ανάρτηση έγραψα. Ένα τέτοιο άχρωμο κείμενο ίσως το ανεβάσω, αλλά για τον Αχιλλέα (αν δεν έκαναν λάθος το όνομα οι πληροφοριοδότες), δεν πρόκειται να πω ότι έχει αυτή κι’ αυτή την ιδιότητα. Πρέπει να μείνω σε αυτό που θαύμασα χωρίς να ξέρω άλλες λεπτομέρειες, οι οποίες σίγουρα τον ανεβάζουν στα μάτια μου ακόμα περισσότερο.
Marianna: Ax… δυστυχώς μόλις επαληθευτήκατε!!!!

Είδα στο Άλτερ τώρα εδώ και ώρα παίζει το θέμα του Αχιλλέα, έβγαλαν και τον πατέρα στον αέρα να λέει ότι είναι οικογενειάρχης 15μελούς οικογένειας και ένα συνδικαλιστή καθηγητή να δικαιολογεί το παιδί, τα είπαν όλα!! και αυτό που με στενοχώρεσε είναι ότι ο πατέρας μου φάνηκε κάπως ηττοπαθής και αντί να πει ότι είναι περήφανος για το γυιό του που τόλμησε να εκφράσει την απαξίωσή του σ’ όλους τους εγκάθετους που μαύρισαν τη ζωή μας, είπε το εξής αμίμητο:
Τον ρωτάει ο Παυλόπουλος: Είστε περήφανος για τη χειρονομία του γιού σας?
και απαντάει αυτός: Όχι φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι περήφανος για μια τέτοια χειρονομία, αλλά το παιδί είναι δικαιολογημένο, γιατί τα πρωινά δουλεύει στο συνεργείο ελαιοχρωματισμών που έχω και το βράδυ πάει σε νυχτερινό σχολείο…
Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από τον πατέρα, που πολύ χλιαρός μου φάνηκε…
Τι να πω? Λυπάμαι το παιδάκι γιατί ενώ εσείς σκεφτήκατε να προστατέψετε την αξιοπρέπειά του και την περηφάνεια του αυτό δεν το έκανε ο πατέρας του… και το παρέδωσε βορρά στους δημοσιοκάφρους, και μάλιστα ερήμην του!
Νάστε καλά! πολύ εποικοδομητικά όσα συζήτησα μαζί σας.
Και πάλι σας ευχαριστώ — Μαριάνα.

=============================
Αυτά είπαμε ιντερνετικά με τη Κυρία “Μαριάννα”.
Μια τέτοια ενέργεια, σαν αυτή του Αχιλλέα, σίγουρα στη Λάρισα έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση.
Δεν έκανε κάτι στα κρυφά. Όρθωσε ανάστημα και έδειξε φανερά σε όλα τα καθίκια πόσο μεγάλο είναι το μπόϊ του. Έτσι όπως έγινε, ήμουν σίγουρος ότι ήταν ζήτημα ωρών να τον βρουν και να τον πολιορκήσουν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Ο Μπαρμπανίκος δεν είναι δημοσιογράφος. (φτου… φτου…). Δεν ήθελα με τίποτα να συμβάλω στο να κάνουν κιμά οι ερπύστριες των ΜΜΕ, ένα τέτοιο παλικάρι!!! Τέτοιες “πρωτιές” μακριά από μένα. Τον έχουμε ανάγκη και τα νιάτα τον χρειάζονται, να τον κάνουν παράδειγμα και ν’ αγωνιστούν να τον ξεπεράσουν, γιατί δεν τους αξίζει να ζουν ξεφτιλισμένοι από τα σαβούρια που μας δυναστεύουν.
Τον πατέρα και τη μάνα του Αχιλλέα τους κατανοώ απόλυτα. Αιφνιδιάσθηκαν από τη τόλμη του Αχιλλέα και ξαφνικά βλέπουν το σπίτι τους να πολιορκείται από τα κοράκια που πάντα διψούν για αίμα.
Νομίζω ότι είπε πως είναι υπερήφανος για τα παιδιά του, αλλά είπε και ότι δεν συμφωνεί με την ενέργεια. Αλλά αν προσέξουμε όλα όσα είπε, θα δούμε ότι είναι όλα αντιφατικά, γιατί ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και αυτό μετράει, αν σκεφτούμε, ότι το μυαλό του πατέρα και της μάνας, έγινε κουβάρι μπερδεμένο και από ένστικτο, προσπαθούσε να βρει διεξόδους, ώστε να μην έχει σοβαρές συνέπειες ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ. Είμαι σίγουρος, ότι όταν η οικογένεια, κάθε φορά που θα ξεγλιστρούσε από τα δίχτυα των ΜΜΕ, θα αγκάλιαζε τον Αχιλλέα με αγάπη και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Αυτή η οικογένεια (Πατέρας, Μάνα και 16 παιδιά = 18 μέλη τελικά), είναι από μόνη της ηρωική!
Τέλος, θέλω να σημειώσω, ότι η τηλεφωνική “εμφάνιση” του πατέρα στο ALTER, σε ένα στημένο σκηνικό ερωτήσεων παγίδευσης, ήταν συγχρόνως και προστατευτική για τον Αχιλλέα. Εύχομαι, και τις επόμενες μέρες, ο ίδιος ο Αχιλλέας ΟΛΩΝ ΜΑΣ, να κατανοήσει το πόσο μεγάλη παγίδα είναι τα ΜΜΕ και ότι παρά τις όποιες φιλοφρονήσεις για να τον τουμπάρουν, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΦΑΣΚΕΛΩΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΚΑ. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν τον βγάλουν μαζί με τον εβραιοναζί Άδωνι Γεωργιάδη???
ΑΧΙΛΛΕΑ, εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να είσαι αυτός που είσαι, να αγαπάς και να σέβεσαι τους γονείς σου, γιατί αυτοί συνέβαλαν όσο κανένας, για να γίνεις διαμάντι, και μην αφήνεις κανένα λαμόγιο να σε ξεγελάσει. Να είσαι πάντα καλότυχος στη ζωή σου, με πίστη στο Θεό.
Ξανά τα συγχαρητήριά μου σε αυτούς τους ηρωικούς γονείς, που έχουν τέτοιο ΑΞΙΟ παιδί. Μη φοβάστε. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Κι’ εμείς θα συνεχίσουμε να μην είμαστε ποτέ δημοσιογράφοι. Μακριά μας τέτοια κατάρα και ρετσινιά.
Τελικά, και το διαδίκτυο δείχνει, ότι και να ενωθούμε μπορούμε και να πετύχουμε πολλά καλούδια. Χίλια ευχαριστώ σε όλους σας.

Απάντηση