=== ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ:  Αναπόσπατο μέρος της διαφθοράς των προδοτικών μνημονίων και των Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών ο τραπεζίτης Παπαδήμος.
=== ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΗΠΑ – 2002!!!.. ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ…
=== Τράπεζα της Ελλάδας: – Να αξιοποιηθεί ο διορισμός του Παπαδήμου ως νέου Αντιπροέδρου της ΕΚΤ
=== 15η Απριλίου του 2002
=== Η Επιτροπή Χρηματοδότησης και οι υπουργοί οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  διόρισαν τον διοικητή της κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα, Λουκά Παπαδήμο, ως ΝΕΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ της (ΕΚΤ) Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Σάββατο, κατά τη συνεδρίασή τους στο Οβιέδο της Ισπανίας.

=== Ο Παπαδήμος, πρόσφατα διαφημίσθηκε ως ο «εκλεκτός» για τη θέση, του πετυχημένου Γάλλου Christian Noyer. Ο άλλος υποψήφιος για τη θέση ήταν ο Βέλγος οικονομολόγος Paul de Grauwe.
=== Ο νέος Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ γεννήθηκε το 1947, στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου έλαβε και το διδακτορικό του στα οικονομικά. Μεταξύ 1975 – 1984 υπηρέτησε ως καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Έχει επίσης υπηρετήσει ως εμπειρογνώμονας Federal Reserve Bank (ΗΠΑ).
=== Ο Παπαδήμος διορίστηκε ως υποδιοικητής της κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα το 1993, και διοικητής το 1994.
Η έρευνά και το ακαδημαϊκό του έργο έχει επικεντρώθηκαν κυρίως στα ζητήματα που ασχολούνται με την μακρο-οικονομική θεωρία και πολιτική.
=== Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) των κρατών-μελών.
=== Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνάντηση, χαρακτήρισε την επιλογή Παπαδήμου “μια σημαντική στιγμή τόσο για τη χώρα όσο και την ελληνική οικονομία”.

Δηλώσεις Σημίτη, και Νέας Δημοκρατίας:
Ο διορισμός του Παπαδήμου κέρδισε αμέσως τον έπαινο του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
“Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίηση της κυβέρνησης, καθώς και του κάθε Έλληνα πολίτη, για την εκλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Παπαδήμου Λουκά ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
“Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, η οποία επισφραγίζει τις προσπάθειες, την πορεία και τα αποτελέσματα των οικονομικών επιλογών μας, και αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε νέους ορίζοντες με ευνοϊκές προοπτικές για τη νομισματική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος,” είπε ο Σημίτης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του οικονομικού τομέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για τον διορισμό του νέου αντιπροέδρου της ΕΚΤ.
“Η Νέα Δημοκρατία συγχαίρει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, για την εκλογή του ως Αντιπροέδρου της ΕΚΤ”, είπε, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος της επιλογής του Παπαδήμου, εκτός από έναν προσωπικό του θρίαμβο, αποτελεί και μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΠΗΓΗ: Ελληνική Πρεσβεία Ουάσιγκτον
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Λοιπόν, αυτόν μάλλον μύγα τσε-τσέ τον τσίμπησε και από ηλεκτρολόγος μηχανικός κατέληξε οικονομολόγος και τραπεζίτης. Φαντάζεσαι τι σάλος θα ξεσπούσε αν ήταν και τορναδόρος????

1 Trackback or Pingback

Απάντηση