=== Προ Ευρώ και Ευρωζώνης, δηλαδή επί δραχμής, ίσχυε η οικονομολογική, δημοσιονομική και εισοδηματική αρχή, ότι “μια υποτίμηση ποτέ δεν προαναγγέλλεται”.
=== Τα δύο τελευταία χρόνια, καρποφορούν οικονομολογικά βλήματα, που ευαγγελίζουν και ευαγγελίζονται δημόσια, άμεση επάνοδο στη δραχμή, για να την υποτιμούν όποτε τους …καπνίσει και πως τάχα, με αυτόν τον τρόπο (λόγω των υποτιμήσεων της δραχμής) θα καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική. Το τι πείνα θα πέφτει με τις ανεξέλεγκτες υποτιμήσεις δεν το λένε, όπως επίσης δεν λένε, δεν προτείνουν, οικονομικά αντίμετρα που μπορούν να ληφθούν, κατά των χωρών εκείνων που συντηρούν εχθρική οικονομική, φορολογική και εισοδηματική πολιτική εναντίον της χώρας μας, όπως δεν λένε, ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα, εναντίον των επιχειρήσεων που μετεγκαθίστανται σε γειτονικές χώρες για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους σε βάρος της χώρας μας.
=== Σχετικό με τη μυστικότητα μιας υποτίμησης, είναι και το θέμα αρχής, περί της ισχύος των νόμιμων ισοτιμιών, σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος.
=== Αυτοί οι φωστήρες τύπου Χατζάκη και τύπου φόρουμ και οργανώσεων δημόσιας συζήτησης επαναφοράς μιας ανεξέλεγκτα υποτιμώμενης  δραχμής, αποκλείεται να κατάλαβαν τι συνέβηκε με τον Γερμανικό ταξιδιωτικό πράκτορα TUI AG, κι’ αν ακόμα άκουσαν τι περίπου είπαν οι εκπρόσωποί του, είμαι βέβαιος, ότι θα τους βλέπουν σαν ένα ακόμα κουτσομπολίστικο “focus”.
=== Όμως η αλήθεια είναι, ότι ο Γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας TUI AG, προειδοποιεί ΕΝΤΙΜΑ στους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται, ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσεως εγκαταλείψει το ΕΥΡΏ, ΤΌΤΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ), ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!! Κάλεσε δε η Γερμανική εταιρεία τις ελληνικές ξενοδοχειακές, να δηλώσουν ότι δέχονται αυτή τη ρύθμιση, διαφορετικά θα αμφισβητηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί!!!!
Αντίστοιχη κίνηση έχουν κάνει και οι Σκανδιναβικές μονάδες της TUI.
Είναι νόμιμο αυτό????
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ και δείχνει τη σοβαρότητα της εταιρείας που δεν θέλει να την πιάνει κορόϊδο, το πλεόνασμα βλακείας των εδώ πολιτικών και επιχειρηματικών καραγκιόζηδων και των εικονικών οικονομολόγων, που σέρνουν το θέμα επαναφοράς της δραχμής για καθαρά κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους, εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο!!!! Αυτό απαιτούν τα λεγόμενα “χρηστά συναλλακτικά ήθη”, τα οποία οι εδώ καιροσκόποι της κακιάς ώρας και της δικής μας καταστροφής, τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους υποδήματα και αρέσκονται να σέρνονται στο οικονομικό χάος, αγνοώντας εμπορικούς κανόνες εκατονταετιών!!!!
Επίσης, καλό είναι να πούμε, πως στη περίπτωση εφαρμογής του συνηθισμένου κρατικού αιφνιδιασμού, είτε για νομισματική υποτίμηση, είτε για αλλαγή νομίσματος με προσδιορισμό περίεργων ισοτιμιών, ΤΟΤΕ συνηθίζεται, να μοιράζονται οι συναλλασσόμενοι τις συναλλαγματικές διαφορές που θα προκύψουν.

Η αντίδραση των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα ξενοδόχων υπήρξε αθλιοτάτη και δείχνει το επίπεδο της “Ελληνικής” επιχειρηματικότητας, αλλά και το πια είναι τα πραγματικά καθίκια, που κρύβονται πίσω από τους κερδοσκοπικούς φωστήρες επαναφοράς μιας διαρκώς υποτιμώμενης δραχμής!!! Δια του εκπροσώπου τους οι “έξυπνοι” ξενοδόχοι, αρνούνται να δεχθούν να υπογράψουν τη πρόταση του προνοητικού πελάτη τους και ως κρατικοδίαιτο βυζανιάρικο, προσφεύγουν στον υπουργό τουρισμού, ζητώντας τη ….”κρατική” προστασία, υπέρ της δραχμικής γκαγκστερικής κερδοσκοπίας τους!!!!
Ο τουρισμός είναι το κλειδί για την οικονομία στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Πάνω από 2 εκατ. Γερμανοί ταξίδεψαν στην Ελλάδα πέρυσι, που τους καθιστά τη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών εκεί. Ούτε τον κοινό νου δεν έχουν οι άπληστοι, για να καταλάβουν ότι ακόμα και με επαναφορά της δραχμής, δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικοί και με το παραμικρό απλώνουν το μακρύ-μακρύ τους χέρι μέσα στο κρατικό πανέρι.
Ρε ρεμάλια, είστε από αυτούς που ξεδιάντροπα σέρνουν ανοικτά μια νομισματική αθλιότητα επί έναν χρόνο κι’ αν την εφαρμόσετε, αξιώνετε να πληρώσει ο πελάτης ή το κράτος τα σπασμένα συναλλαγματικά παιχνίδια της κερδοσκοπίας σας?????

Είδατε κάποιον εκπρόσωπο της διεφθαρμένης εξουσίας να βγει να πει έστω μια κουβέντα??? Όλοι οι γαλαζιοπράσινοι καθαρματούχοι και τα αριστερόλογα παπαγαλάκια τους, σχολούνται με ίδρυση κομμάτων και με ανακήρυξη υποψήφιων πρωθυπουργών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Απάντηση