===Παπαδήμος Λουκάς — Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα – Οικονομικό Τμήμα:

=== Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ), απ’ όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα στα Οικονομικά. Από το 1975 μέχρι το 1984 διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Έχει επίσης εργαστεί ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve Bank) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το 1984-1985 ήταν επισκέπτης καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Από το 1985 μέχρι το 1993 κατείχε τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ιδίας Τράπεζας (1988-1992). Διορίστηκε Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 1993 και Διοικητής τον Οκτώβριο του 1994. Εξελέγη καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1988.

 === Ο κ. Παπαδήμος είναι μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (ΕΝΙ). Από το 1985 μέχρι το 1993 ήταν μέλος της Επιτροπής Αναπληρωτών των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΟΚ και ήταν πρόεδρος της Επιτροπής το 1989. Έχει διατελέσει επίσης μέλος της Νομισματικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1985-1988 και 1990). Την άνοιξη του 1993 εξελέγη πρόεδρος της μόνιμης Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και συνέχισε από τον Ιανουάριο του 1994 έως τον Ιανουάριο του 1995 ως Πρόεδρος της αντίστοιχης Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1985-1988 και 1991-1994) και έχει συμμετάσχει σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, όπως στην Επιτροπή Padoa-Schioppa (1986-1987) που συνέταξε την Έκθεση Efficiency, Stability and Equity (Oxford University Press, 1987), στην Επιτροπή Αγγελοπούλου (1989-1990) η οποία συνέταξε την Έκθεση για τη Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στην Επιτροπή Schneider (1990-1991) για την Αξιολόγηση Ερευνητικών Προγραμμάτων Οικονομικών Επιστημών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η ερευνητική εργασία και το συγγραφικό του έργο έχουν επικεντρωθεί σε θέματα μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής, όπως η διάρθρωση και λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών, το πρόβλημα του στασιμοπλη-θωρισμού, η αποτελεσματικότητα των μέσων άσκησης νομισματικής πολιτικής και η οικονομική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. (????)
ΠΗΓΗ: http://www.econ.uoa.gr/an8ropino-dynamiko/melh-d-e-p/alfabhtika/papadimos-loykas.html

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
1.— Το παραπάνω βιογραφικό του ηλεκτρολόγου-μηχανικού που πήρε διδακτορικό στις οικονομικές επιστήμες (σας θυμίζει κάτι???), που έχει αναρτηθεί στην σελίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Νομικών-Οικονομικών & Πολιτικών επιστημών, έχει σημαντικές διαφορές από τα αμερικάνικα βιογραφικά που αναρτήσαμε στο Αναπόσπατο μέρος της διαφθοράς των προδοτικών μνημονίων και των Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών ο τραπεζίτης Παπαδήμος. και στο  ΜΕΡΟΣ 2: Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΖΙΟΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ.  και δικαίωμά του, αλλά σε μας δείχνει πολλά.

2.— Ο Παπαδήμος τουλάχιστον από το 2010 δεν είναι αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ενώ εκτός των τραπεζικών απασχολήσεων υπάρχουν και πολιτικές. Ντρέπεται και δεν τις αναφέρει???

3.— Σαν καθηγητής σε θέση ΔΕΠ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκλέχθηκε το 1988. Πότε ανεστάλη η ιδιότητα αυτή, για ποιους λόγους και από πότε???

4.— Με ποια λογική η χούντα των πανεπιστημιακών καθηγητών, στην ουσία νομοθετεί, ώστε όταν ένας καθηγητής ασχολείται με άλλη “ασυμβίβαστη” αλλά πιο επικερδή δραστηριότητα-επάγγελμα, δεν απολύεται αυτοδίκαια, αλλά επιτρέπει στον κάθε Παπαδήμο να παίρνει μαζί του και την ….έδρα του (ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ)???? Ένα πανεπιστημιακό τμήμα δεν καταργείται λόγω αναστολής άσκησης καθηκόντων κάποιων καθηγητών και για να λειτουργήσουν, αναγκάζονται να προσλαμβάνουν κι’ άλλους διδάσκοντες, ανεξάρτητα με τη βαθμίδα πρόσληψης. Τι θα συμβεί, αν 4-5 καθηγητές (των οποίων η διδακτική δραστηριότητα είχε ανασταλεί) επιστρέψουν περίπου την ίδια χρονική περίοδο??? Και σε άλλα τμήματα??? Τι κάνουμε τότε??? Θα ….ιδρύσουμε νέα τμήματα και νέα Πανεπιστήμια για να απλώσουμε τους καθηγητάδες σαν μπουγάδα??? Ή θα τους κρατάμε και θα τους ταΐζουμε σαν υπεράριθμους, ενώ αυτοί θα παίζουν το καθηγητικό πετσάκι τους????

Σε τόσες έμμισθες επιτροπές συμμετείχε ο σοφός Παπαδήμος, τις περισσότερες ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, για αυτή τη γελοία αιμορραγία κρατικού χρήματος, έπαθε μπλακ-άουτ ο σοφός εγκέφαλός του???? Ή όποτε δεν μας βολεύει, το θέμα είναι αρμοδιότητα αλλουνού σοφού νου????

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ:
Ο Παπαδήμος έχει και ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό με τη Νατάσα Καραμανλή!!!!
===Η Νατάσα Καραμανλή, με πτυχίο νηπιαγωγού, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ….Ιατρικής!!!!!
=== Ο Λουκάς Παπαδήμος, με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, έλαβε ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ τίτλο ….Οικονομικών Επιστημών, και έγινε τραπεζίτης!!!!!
Και οι δύο είχαν πολύ δυνατές πλάτες.

Απάντηση