=== ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!! ΑΥΤΟ ΚΙ’ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ!!!!

=== Αποκάλυψη σοκ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας!
=== Με μια απίστευτη αθλιότητα βρέθηκε αντιμέτωπος ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αντώνης Σκιαθάς, εισερχόμενος σήμερα σε άδυτα της ιστορικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας. Είναι προφανές ότι για την άθλια αυτή κατάσταση είναι υπόλογοι, όλοι όσοι είχαν την ευθύνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τα προηγούμενα χρόνια.
=== Μετά την απομάκρυνση ενός τμήματος, αλλά και δεκάδων μηχανημάτων, ερμαρίων και κιβωτίων, αποκαλύφθηκε πόρτα που οδηγούσε σε πτέρυγα της βιβλιοθήκης, η οποία προφανώς επί μακρόν ήταν κλειστή και απομονωμένη.
=== Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Σκιαθάς ανέφερε: «Η εικόνα καταστροφής, εγκατάλειψης και μόλυνσης που αντικρίσαμε όταν έγινε δυνατόν να ανοίξουμε την πόρτα, ξεπερνά κάθε περιγραφή και αποτυπώθηκε άμεσα.
=== Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που πλήττει καίρια ένα πολιτιστικό θεσμό, που μόλις συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο, άλλωστε η εικόνα μιλά από μόνη της. Εδώ ανακαλύψαμε το πνευματικό «Κωσταλέξι» της Πάτρας.
=== Η απαξίωση και η καταστροφή σημαντικών βιβλίων, που αποτελούν τμήματα δωρεών και ιστορικών βιβλιοθηκών, όπως του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, της δωρεάς Κόλλα, κειμηλίων του 19ου αιώνα κλπ είναι απαράδεκτα σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ιστορική μας μνήμη.
=== Επίσης είναι αδιανόητο σε έναν χώρο που καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες νέα παιδιά και μελετητές και που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, να υπάρχει μια υγειονομική βόμβα.»

Ο κ. Σκιαθάς τόνισε ότι, ενημερώθηκε άμεσα ο κ. Δήμαρχος και ήδη δόθηκε εντολή να γίνουν ενέργειες σε τρία επίπεδα.
1. Να σταματήσει άμεσα η καταστροφή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, των θησαυρών της και να γίνει εκτίμηση του προβλήματος και του μεγέθους των απωλειών, αλλά και των κινδύνων για την δημόσια υγεία που προκαλούνται.
2. Να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες απόδοσης και καταλογισμού ευθυνών σε κάθε επίπεδο και κατά παντός υπευθύνου.
3. Να εκπονηθεί σχέδιο σωτηρίας της Βιβλιοθήκης, το οποίο να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την αποτίμηση της κατάστασης.
Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού επισημάνθηκε επίσης ότι υπάρχουν 2 ερωτήματα:
«Το πρώτο, που αφορά το παρελθόν είναι το ποιος φταίει. Επ΄ αυτού αρμοδιότητα έχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, στους οποίους θα προσφύγουμε άμεσα. Το δεύτερο, που αφορά τον Πολιτιστικό Οργανισμό, είναι τι θα κάνουμε, τώρα που το ανακαλύψαμε.
Πάνω σε αυτό δεσμεύομαι ότι με την βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου και πνευματικού ανθρώπου, θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την Βιβλιοθήκη μας.»
πηγή The BEST News
Παρακολουθείστε και σχετικό βίντεο ΕΔΩ
Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
Ναι η ευθύνη φαίνεται να είναι διαχρονική, αλλά το σημερινό ψευδοσοσιαλιστικό κάθαρμα που κάθεται στον θρόνο του δημάρχου Πατρών, εκλέθηκε Δήμαρχος εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, με την υποστήριξη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, κατά τα λοιπά ….ανεξάρτητος!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
Το πολιτικό κάθαρμα έχει όνομα, λέγεται Γιάννης Δημαράς και μόλις έσκασε η μπόμπα, βγήκε και παριστάνει τη «μωρή παρθένα», ρίχνοντας τις ευθύνες σε όλους τους προηγούμενους σκατιάρηδες δημάρχους της Πάτρας, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΣΙΡΑΚΙ.
Ρε ηλίθιε, ανίκανε και απατεωνίσκε, και σκατοχρονολόγηση να γίνει, πάλι δικά σου θα βγουν τα περισσότερα σκατά!!! Σκατιάτη, έεεε σκατιάρη, που τολμάς και βγάζεις ανακοίνωση, λες και σήμερα άρχισες να ασχολήσε με τα κοινά της Πάτρας!!! Βρομιάρη!!!
Λοιπόν, ο εικονιζόμενος ένθετα στις αναρτημένες φωτογραφίες Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς της Πάτρας:
1.— Από τις αρχές του 2003 και μέχρι τον Απρίλη του 2004 διατέλεσε αντιδήμαρχος των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Δήμου Πατρέων!!!!! ΝΑΙ Ο ΦΟΥΣΤΗΣ!!!! ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΑΜΩΤΟ!!!!!
2.— Τον Μάρτιο του 2006, ξαναεκλέχθηκε ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, αφού τέθηκε επικεφαλής της δικής του «Ανεξάρτητης» Δημοτικής Παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».
3.— Τνο Νοέμβριο του 2010, ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ, εξελέγη Δήμαρχος Πατρέων. Και βγάζει γλώσσα το πολιτικό κατακάθι, στων σκατών του την ολόμαυρη ράχη!!!! Ο ΜΠΟΧΑΣ….

Απάντηση