=== Αιματηρές συγκρούσεις με νεκρούς εξακολουθούν να διεξάγονται με διαμαρτυρώμενους διαδηλωτές στην Αίγυπτο!!!
Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κάϊρο, εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις, αφήνοντας τουλάχιστον δύο νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες!!!

 === Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία για τον έλεγχο της πλατείας Ταχρίρ του Καΐρου, αφήνοντας τουλάχιστον έναν διαδηλωτή νεκρό και εκατοντάδες άλλους τραυματίες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ επακολούθησαν και άλλες διαμαρτυρίες, με τουλάχιστον έναν ακόμα νεκρό σε άλλο σημείο της χώρας.
 === “Αυτή η βία είναι ίδια με το παλαιό καθεστώς. Η Αστυνομία μας λέεΙ ΝΑ εκτελούμε τις εντολές της για να μας νικήσει μέχρι να αναγκαστούμε να φύγουμε.”, είπε η Mona Seif, Αιγύπτια ακτιβίστρια.
=== Η βία, του Σαββάτου (χθες) ήρθε μόλις εννέα ημέρες πριν από την πρώτες εκλογές της Αιγύπτου, αφότου ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ ανατράπηκε το Φεβρουάριο.
 === Σε σκηνές που θυμίζουν τις 18 ημέρες της (αρχικής) εξέγερσης, οι διαδηλωτές και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν πετροπόλεμο, και τα πλήθη κατέλαβαν ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, το ανέτρεψαν και του έβαλαν φωτιά.
=== Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Κάιρο, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου υγείας. Το πρακτορείο ειδήσεων AFP είπε ότι ένας 23χρονος που ονομαζόταν Ahmed Mahmoud πέθανει από ένα τραύμα από σφαίρα στο στήθος.
Η Αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση είπε ότι 750 άτομα είχαν τραυματιστεί στις (χθεσινές) συγκρούσεις στο Κάιρο.
=== Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την έδρα του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην πόλη-λιμάνι της Αλεξάνδρειας, καθώς και τις πόλεις του Ασουάν στα νότια και του Suez στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.
 === Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και στην Αλεξάνδρεια. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) είπε ο άνθρωπος (λεγόταν) Baha Eddin Μοχάμεντ Χουσεΐν, ήταν 25 χρονών και χτυπήθηκε με πλαστική σφαίρα, όπως ανάφεραν οι γιατροί.
 === Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η βία του Καΐρου ξεκίνησε, όταν τα ΜΑΤ αποσυναρμολόγησαν ένα μικρό στρατόπεδο με λίγες σκηνές, που έχει στηθεί, για εκδήλωση τιμής, προς τους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στην προηγούμενη εξέγερση και (τα ΜΑΤ) επιτέθηκαν περίπου σε 200 ειρηνικούς διαδηλωτές που είχαν στρατοπεδεύσει έξω στη πλατεία, από τη μια στιγμή στην άλλη.
=== Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ την Παρασκευή για να καταγγείλουν την απόφαση του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, το οποίο είχε επικριθεί για το χειρισμό της μεταβατικής περιόδου της Αιγύπτου. Οι διαδηλωτές είναι εξαγριωμένοι, με την υποτιθέμενη προσπάθεια του στρατού, να χρησιμοποιήσει τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια διενέργειας των εκλογών, που θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση.
«Δεν θα τους αφήσουμε» λένε οι διαδηλωτές!!!
“Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, και χτύπησε άγρια με κλομπς και δακρυγόνα τους διαδηλωτές, για να αδειάσει την περιοχή το Σάββατο”, δήλωσε ο Sahar Abdel-Mohsen, ένας μηχανικός που προσχώρησαν στη διαμαρτυρία μετά από μια έκκληση που διαδώθηκε στο Twitter, και καλούσε τον λαό να πάει στην πλατεία Ταχρίρ…. ….. ….. ….. ….. ….. ….. …. …. …. … ….. ….. …..
ΠΗΓΗ: al jazeera
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση