Η κάθοδος Ρωσικών πολεμικών σκαφών στα νερά της Συρίας.

20 Νοεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία στα νερά της Συρίας, σε μια κίνηση με στόχο την πρόληψη τυχόν ξένης επίθεσης εναντίον των Συριακών εδαφών.
=== Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η πρόσφατη κίνηση μεταφέρει το μήνυμα, ότι η Μόσχα θα μπλοκάρει οποιαδήποτε ΝΑΤΟϊκή επίθεση με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής επέμβασης», αναφέρει η “The Nation” 

  === Η Ρωσία έχει εκφράσει την υποστήριξή της για τη Συρία, η οποία διανύει σήμερα έναν εμφύλιο πόλεμο.
  === Η δυτική στρατιωτική συμμαχία, το ΝΑΤΟ, έχει κάνει προσπάθειες για να δαιμονοποιήσει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και τις δυνάμεις του, ενώ υποβαθμίζει την επιθετική δραστηριότητα των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
=== Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε επίσης πρόσφατα τη Δύση, να μην επιχειρήσει εναντίον της Συρίας, οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση “τύπου Λιβύης”
Η Συρία αντιμετωπίζει αναταραχή από τα μέσα του Μαρτίου, με διαδηλώσεις που διεξάγονται τόσο κατά, όσο και υπέρ του Σύρου προέδρου Ασαντ.

=== Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 3.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας, από την έναρξη των συμπλοκών .
=== Οι χώρες της Δυτικής συμμαχίας και η αντιπολίτευση, κατηγορούν τις Συριακές δυνάμεις ασφαλείας, ότι είναι πίσω από τις δολοφονίες που έχουν γίνει στη χώρα, αλλά η κυβέρνηση κατηγορεί αυτούς που περιγράφει ως παράνομους, σαμποτέρς και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες για την έναρξη της θανάσιμης βίας, τονίζοντας ότι η αναταραχή δεν είναι ενορχηστρωμένη από το εξωτερικό.
ΠΗΓΗ: PressTV
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση