Έχω τη τιμή να έχω ασχοληθεί με το θέμα. Έχω τη τιμή, να έχω χαρακτηρίσει εγγράφως, αντισυνταγματική τη νομοθέτηση ….νομιμοποίησης δαπανών εκ των υστέρων, όταν υπηρετούσα σαν Επιθεωρητής. Έχω και τη τιμή να έχω επισημάνει, ότι είναι μη σύννομη μεθόδευση, την οποία ακολουθούν πιστά, όλες οι ηγεσίες των μεταδικτατορικών υπουργείων οικονομικών και υγείας, αδιόρθωτα όλοι οι εμπλεκόμενοι παραγγελιοδότες γιατροί.

Με τις δικές μου εκτιμήσεις, αυτές οι δαπάνες του υπουργείου υγείας, καλύπτουν περίπου το 80% των φαρμακευτικών και υγειονομικών δαπανών και το ότι μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ανεξόφλητες, δεν οφείλεται στο ότι ….δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά στο ότι αφορούν προμήθειες χωρίς νόμιμες διαδικασίες, χωρίς συμβάσεις, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία. Μιλάμε για εκείνες τις δαπάνες, που φοράνε καπέλο 1.000% κατά μέσο όρο.

Κυρίως αφορούν παραγγελίες των ….ιατρών (Καρδιολόγων, Χειρούργων, Ορθοπεδικών, Ογκολόγων κλπ), απ’ ευθείας σε προμηθευτές της επιλογής τους!!!! Είναι τόσο προκλητικά ΕΚΝΟΜΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, που κανένας επίτροπος του Ε.Σ. δεν τολμά να υπογράψει τη νομιμότητά τους!!!! Έτσι, ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ κατά μέσο όρο, ο κάθε Λοβέρδος (ή Ξενογιαννακοπούλου, ή Αβραμόπουλος και πάει λέγοντας) μαζί με τον κάθε Βενιζέλο (ή Παπακωνσταντίνου, ή Παπαθανασίου, ή Αλογοσκούφη και πάει λέγοντας), με τη σύμπραξη των κοινοβουλευτικών ομάδων της εκάστοτε κοινοβουλευτικής δικτατορίας, ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ….ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΣΟΥΒΑΛΗΔΟΝ!!!!

Είναι τέτοια η πουστιά τους, ώστε στη πράξη, για να “μπερδέψουν” την απάτη τους, εξαναγκάζουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΛΟΓΟ επιθεωρητές του υπουργείου υγείας, να συντάσουν καταστάσεις των παράνομων τιμολογίων, που περιλαμβάνονται στη ρύθμιση νομιμοποίησης των μη σύννομων δαππανών, ΔΗΛΑΔΗ, των δαπανών που δεν έγιναν σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό, ή το λογιστικό των ΝΠΔΔ, ούτε ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες της νομοθεσίας περί προμηθειών του δημόσιου τομέα!!!! Οι επιθεωρητές, δεν χρειάζεται να βεβαιώσουν πλέον τη νομιμότητα των μη σύννομων δαπανών (αυτό το κάνει ο περιοδικώς εκδιδόμενος αντισυνταγματικός “νόμος” ). Συντάκτες ομαδικών καταστάσεων είναι, αλλά στο τέλος ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΕΥΥΠ σαν φερετζές!!!!ΕΠΙΣΗΣ, οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μπαίνουν και αυτοί στη διαδικασία-φάρσα, και αβλεπί, υπογράφουν την ….εκ των υστέρων νομιμοποίηση των μη σύννομων δαπανών αυτών!!!! ΑΥΤΑ μου θύμησε ο “ΑΝΕΜΟΣ” με την ανάρτησή του:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ! ΝΟΜΟΣ “ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ” ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΠΟ “ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ” –
Συντάκτης: Βιβή Μπλούτσου
Νόμος –κολυμβύθρα του Σιλωάμ ακόμη και για μίζες από προμήθειες σε νοσοκομεία, μετά από απευθείας αναθέσεις, είναι ο νόμος 3867 3/8/2010. Σύμφωνα με το άρθρο 27 του εν λόγω νόμου, δίνεται «άφεση αμαρτιών» σε όσους προμήθευσαν ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός, ενώ θεωρούνται νόμιμες όλες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εξόφλησή των προμηθευτών μέχρι και την κατάθεση του νόμου στη Βουλή, δηλαδή το 2010.
Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος προσφύγει νομικά για να καταγγείλει απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή υγειονομικού υλικού, για τα έτη πριν από το 2010, θα βρεθεί μπροστά σε τοίχο νομοθετικά «περιφρουρημένο». Έτσι, κατηγορούμενοι που οδηγούνται στα δικαστήρια για μίζες και για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, αθωώνονται απλώς επιδεικνύοντας το νόμο.

«Τα νοσοκομεία βρέθηκαν χωρίς γάζες και το υπουργείο Υγείας τότε, προέβη σε ρύθμιση πιστοποιημένων χρεών προς τους προμηθευτές, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν νομοθέτησε για χρέη που αφορούσαν στη θητεία της και στο κράτος του ΠΑΣΟΚ. Νομοθέτησε για χρέη που απορρέουν από το κράτος της ΝΔ. Θα έκλειναν τα νοσοκομεία. Αυτός ο νόμος είναι ανάσα για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Έγινε μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών τότε, επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου και κρίθηκε πως ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε σ΄ αυτή τη ρύθμιση», εξήγησε μιλώντας στο www.koutipandoras.gr ο συνεργάτης της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Λάζαρος Λασκαρίδης.
Σύμφωνα, λοιπόν με το νόμο και όπως αναφέρεται στην παράγραφο 9, «για λόγους διασφάλισης του  δημόσιου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας, θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από προμήθειες των νοσοκομείων, οι οποίες προμήθειες διενεργήθηκαν μέχρι την κατάθεση του νόμου στη Βουλή», ακόμη και αν αυτές οι προμήθειες έγιναν με απευθείας ανάθεση «λόγω επειγουσών αναγκών».

Απορία προκαλεί ωστόσο και το γεγονός ότι κατά τη σύνταξη του νόμου δεν έγινε καμία διευκρίνιση για τις περιπτώσεις που πράγματι αποτελούν «επείγουσα ανάγκη», αλλά γίνεται σαφής αναφορά στην γενική έννοια «προμήθειες», που περιλαμβάνει από γάζες μέχρι και αξονικούς τομογράφους της Siemens.

Ο νόμος «πέρασε» σε άρθρο που αφορούσε στην «εξόφληση προμηθειών νοσοκομείων και ρυθμίσεις θεμάτων σχετικών διαγωνισμών», ενώ αφορά σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένων των ψυχιατρικών και των πανεπιστημιακών κλινικών, των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγηνίτειο, του Ωνασείου και το νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και των νοσοκομείων και των υγειονομικών μονάδων ΙΚΑ.

Το νόμο συνυπογράφουν οι: Γιώργος Παπακωνστανίνου ως υπουργός Οικονομικών, ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας, Η Λούκα Κατσέλη ως υπουργός Οικονομίας, ο Γιάννης Ραγκούσης ως υπουργός Εσωτερικών και ο Χάρης Καστανίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης.

Απάντηση