Διεθνή θέματα, θαμμένα στη δίνη της ευρωζωνικής κρίσης.

22 Νοεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

=== Καθώς η Ευρώπη πέφτει από την μία κρίση στην άλλη και οι κρίσεις ανατρέπουν κυβερνήσεις, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει πότε και πώς μπορεί να τελειώσει αυτό.
=== Ο σωρός των τελειωμένων κυβερνήσεων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ευρώπη. Η ελληνική, η ιταλική, η Ιρλανδική, η Πορτογαλική και εν τέλει και η Ισπανική έχουν ήδη ανατραπεί. Πότε και πώς θα μπορούσε αυτό να τελειώσει για όλους;;;
 === Πίσω στο 1992, η Βρετανική κυβέρνηση βρισκόταν σε κρίση, δεδομένου ότι αγωνίστηκε να εισέλθει στο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών της Ευρώπης. Τελικά αναγκάστηκε να μείνει έξω από το ενιαίο νόμισμα, μετά από αυτό το οδυνηρό μάθημα. Πρωθυπουργός της Βρετανίας την εποχή εκείνη ήταν ο John Major. Μίλησε στον Sir David Frost για την επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, και είπε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.
=== Επίσης, ο πρώην Επίτροπος και Ιταλός πολιτικός Emma Bonino– στράφηκε σε σχετικό πρόγραμμα, ώστε να ασχοληθεί μετά τη λήξη της θητείας του, για το μέλλον της ιταλικής πολιτικής.
 === Ο Sam Childers, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε τη ζωή του, σε σύγκριση με το παρελθόν του, ως πρώην κατάδικος, με την νέα πλέον ιεραποστολική κλίση του και ασχολείται με τη φιλανθρωπία και ένα ορφανοτροφείο στο Νότιο Σουδάν.
 === Μια νέα ταινία του Χόλιγουντ, h “Machine Gun Preacher”, λέει ένα μέρος της ιστορίας του Childers. Μιλάει (και αυτός) με τον Sir David, σχετικά με το πώς κατάφερε από τον εθισμό στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, να βρει χρήματα για τα παιδιά στο Νότιο Σουδάν.
 === Λέει: «Δεν έσωσα εγώ τα παιδιά του Σουδάν, ήταν τα παιδιά του Σουδάν που με έσωσαν».
=== Επίσης στο δεύτερο μέρος, μετά από περισσότερα από 60 χρόνια της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης!!! Μια συνεχιζόμενη κατοχή!!! Και ένας καθολικός αποκλεισμός της Γάζας!!! Η Παλαιστινιακή κρίση των προσφύγων παραμένει το άλυτο πρόβλημα καθώς η σύγκρουση παραμένει ίδια.
 === Καθώς οι Παλαιστίνιοι προχώρησαν τις διαδικασίες για την αναγνώρισή τους στα Ηνωμένα Έθνη, οι ΗΠΑ απειλούν να διακόψουν κάθε οικονομική βοήθειά τους, πράγμα που θα επηρεάσει τα 4.7 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν σε δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης!!!!
 === Με τις σαρωτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, η νεολαία απαιτεί βασικές ελευθερίες και βασικά δικαιώματα, η απελπιστική κατάσταση για τους Παλαιστινίους έχει παραμείνει στάσιμη, παρά τις διάφορες διεθνείς προσπάθειές τους.
 === Ο Fillipo Grandi, Γενικός Επίτροπος “Αρωγής και Έργων Υποδομής” του Οργανισμού, (UNRWA), εξηγεί γιατί το Παλαιστινιακό ζήτημα παραμένει το κλειδί για οποιαδήποτε τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών!!! Και πως οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν στην “Αραβική άνοιξη.”
 === Και, τέλος, κούρσα του 2012 για τον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ δεν έχει ακόμα επίσημα ξεκινήσει, αλλά όλα είναι ήδη έτοιμα!!!
Για το κόμμα των δημοκρατικών η επιλογή του υποψήφιου είναι εύκολη: Μπαράκ Ομπάμα!!! Αλλά για τους Ρεπουμπλικάνους η επιλογή δεν είναι τόσο εύκολη, και οι επιλογές τους φαίνονται να είναι λίγες.
ΠΗΓΗ:  al jazeera
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση