Βενιζέλος: Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών!!!!

24 Νοεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Ο ΜΠΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΙ' ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ, ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΑΝΤΑΣ!!! Ο ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ!!!

=== Αρνητική πρωτιά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι Financial Times τον χαρακτηρίζουν ως τον χειρότερο υπουργό Οικονομικών στην Ευρωζώνη.

 === Με τον όχι και τόσο τιμητικό τίτλο του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης “έστεψαν” τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι Financial Times.

 === Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση.

 === Κατατάσσεται έτσι τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο.

 === Οι σχέσεις του με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας, όπως εξηγούν οι Financial Times, πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

 === Σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο πέρασαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις.

 === Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η Ελλάδα θα χάσει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ.

 === Στο δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ενεργητικός και φιλόδοξος, με τον αρθρογράφο να σημειώνει πως δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα.

 === Πρώτος στη φετινή κατάταξη των Financial Times βρέθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg και στη δεύτερη θέση έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

ΠΗΓΗ:  news247.gr

Απάντηση