11 νεκροί σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

28 Νοεμβρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

=== Από το Associated Press
 === Βαγδάτη (AP) – Ένας βομβιστής αυτοκτονίας καρφώθηκε με ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά στην πύλη φυλακής, στα βόρεια της Βαγδάτης, σήμερα Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα, είπαν Ιρακινοί αξιωματούχοι.
 === Η βομβιστική επίθεση στην πόλη της Taji, περίπου 12 μίλια (20 χιλιόμετρα) βόρεια της πρωτεύουσας, είναι η τρίτη μεγάλη επίθεση σε περίπου μία εβδομάδα στο Ιράκ, και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων σε περίπου ενάμιση μήνα.
 === Ένας αστυνομικός είπε, ότι αυτός που επιτέθηκε, χτύπησε την κεντρική πύλη της φυλακής al-Hout, στις 8:00 π.μ., τοπική ώρα, όταν πολλοί υπάλληλοι και φρουροί προσέρχονταν για να αναλάβουν υπηρεσία. Έξι αστυνομικοί είναι μεταξύ των νεκρών και οι υπόλοιποι ήταν άμαχοι, πρόσθεσε. Τουλάχιστον 21 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.
 === Δύο αξιωματούχοι υγείας σε κοντινά νοσοκομεία επιβεβαίωσαν τα στοιχεία του γεγονότος.
 === Οι υπάλληλοι που μίλησαν ζήτησαν ανωνυμία, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να ενημερώσουν τα ΜΜΕ.
=== Για λόγους προφύλαξης οι αστυνομικοί έριξαν καπνογόνα στον αέρα για να διαλύσουν τα πλήθη μετά την έκρηξη, φοβούμενοι μια δεύτερη έκρηξη, δήλωσε ο αστυνομικός Hisham Ahmed.
=== “Τα περιπολικά μας έσπευσαν στην περιοχή της έκρηξης. Υπήρχε καπνός και φωτιά σε όλο το χώρο. Είδα σε φορεία τέσσερις από τους αστυνομικούς στο έδαφος και διάσπαρτες σάρκες”, είπε. «και γυναίκες ήταν μεταξύ των τραυματιών».
Οι δυνάμεις ασφαλείας δημιούργησαν ένα κλοιό γύρω από τη φυλακή για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα διαφυγής από τους φυλακισμένους, δήλωσε ο Ahmed….. ….. …. …. ……
ΠΗΓΗ: 

Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση