=== Μια εναέρια επίθεση κατά φυλακίων του Πακιστανικού στρατού μας (ΗΠΑ) ξεφτίλισε σαν συμμάχους και πυροδοτεί μια μεγάλη διπλωματική κρίση. 
=== Μπορεί η φιλία ΗΠΑ-Πακιστάν να επιβιώσει;;;

=== Οι υποστηρικτές του θρησκευτικού πολιτικού κόμματος Jamaat-e-Islami διαμαρτύρονται μετά τη δολοφονία 24 Πακιστανών στρατιωτών, που έπεσαν θύματα αεροπορικής επιδρομής Αμερικανών του ΝΑΤΟ.
=== Οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (πριν από 6 μέρες), οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και Αφγανοί κομάντος είχαν διεξάγει μια αποστολή κατά μήκος των “ορεινών συνόρων με το Πακιστάν που δεν καθορίζονται με σαφήνεια”, όταν άρχισαν να παίρνουν φωτιά οι εισερχόμενες τηλεπικοινωνίες τους, από δύο φυλάκια του Πακιστάν. (Αμέσως χωρίς καμία έρευνα) το ΝΑΤΟ (= ΑμερικανοΑφγανικές δυνάμεις άρχισαν αεροπορικές επιθέσεις, από τις οποίες προκλήθηκε ο θάνατος περίπου 24 Πακιστανών στρατιωτών.
=== Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι η δίωρη επίθεση του ΝΑΤΟ (ΑμερικανοΑφγανών) ήταν απρόκλητη, και ότι το ΝΑΤΟ αγνόησε τις Πακιστανική ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ για να σταματήσουν την επίθεση. Αν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ
και του ΝΑΤΟ ζήτησαν συγγνώμη και υποσχέθηκαν να διερευνήσουν το συμβάν, χιλιάδες Πακιστανοί διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις, φωνάζοντας “κάτω με την Αμερική!” και (σε μία τουλάχιστον περίπτωση) καταγράφηκε το κάψιμο ενός ομοιώματος του Ομπάμα και μια σημαία των ΗΠΑ. 
=== Το Πακιστάν έκλεισε τα σύνορά του στα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια και παρέχουν υπηρεσίες προς τις δυτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, και απειλεί ότι θα διακόψει στις ΗΠΑ τη χρήση της Πακιστανικής αεροπορικής βάσης.
Μπορεί αυτός ο ξεφτιλισμός των σχέσεων ΗΠΑ-Πακιστάν να επιδιορθωθεί;;;
 === Όχι. Αυτή είναι η τελευταία σταγόνα: Το ΝΑΤΟ, είναι ανόητο να σκεφτούμε, ότι με μια απλή απολογία μπορεί να “ξεπλύνει έγκλημά του”, λέει η “The Nation€” του Πακιστάν σε ένα κύριο άρθρο της. Το Πακιστάν απέκοψε έξυπνα τις γραμμές ανεφοδιασμού των δυτικών – αλλά αυτό είναι μόνο ένα “σημείο εκκίνησης”. Ήρθε η ώρα που το Πακιστάν πρέπει να δείξει πιο τολμηρό, δηλαδή, με μια «γρήγορη κίνηση να αποσυνδεθεί από τον λεγόμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Τρομοκρατίας». Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι θεωρούμε “τη ζωή των πολιτών μας” , ότι είναι της ίδιας μεγάλης σημασίας, αν όχι μεγαλύτερη, από τις ζωές πολιτών άλλων κρατών.” ….. ….. ….. ….. ….. ….. …. ….. …..
ΠΗΓΗ:  http://theweek.com/article/index/221863/natos-deadly-attack-on-pakistans-soldiers-the-fallout
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

>>>> Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μέρες για να γίνει γνωστό το δολοφονικό επεισόδιο!!!!

Απάντηση