=== Josef Zisyadis — Facebook

  === Τόπος καταγωγής: Istanbul, Turkey
=== Γεννήθηκε στις 17 Απρίλιος 1956 Istanbul, Turkey
=== Μέση εκπαίδευση Gymnase de La Cité — Έτος αποφοίτησης: 1974
=== Σπούδασε Θεολογία: University of LausanneΈτος αποφοίτησης: 1979
=== Θρήσκευμα: Δηλώνει προτεστάντης
=== Πολιτικές απόψεις: Δηλώνει ότι ανήκει στην αντικαπιταλιστική αριστερά και ότι είναι μεγάλος αντιρρησίας

=== Έκφρασή του: “Εκείνοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εικοστό αιώνα, θα στερηθούν το επιδόρπιο!”
=== Πόλη εργασίας: Lausanne, Switzerland
=== Γνωρίζει Français, Greek, Allemand, Italien, Latin

=== Είναι Παντρεμένος (όνομα συζύγου ΑΓΝΩΣΤΟ)

=== Ιστότοποi:   http://www.zisyadis.ch   http://www.luttes.ch    http://www.patoinos.ch/
+++ Josef Zisyadis — Wikipedia
=== Είναι ένας πολιτικός της Ελβετίας, μέλος του Ελβετικού Κόμματος Εργασίας, και (συγχρόνως) των Αριστερών Εναλλακτικών (από το 2010).
Μετά τη Κωνσταντινούπολη, έμεινε για λίγο στην Αθήνα (1958-1962), και  μετακόμισε στην Ελβετία με την οικογένειά του το 1962, σε ηλικία έξη ετών, και αργότεραπολιτογραφήθηκε ως πολίτης της Λωζάνης. Κατά τη διάρκεια του 1979-1983 εργάστηκε ως κληρικός της populaire évangélique (Ευαγγελιστές – Προτεστάντες) στο Παρίσι, και επέστρεψε στην Λωζάνης το 1983, όπου άρχισε να εργάζεται στο Parti Ouvrier Populaire του Vaud (Κόμμα Εργατών -πρώην κομμουνιστικό Ελβετίας). Κατά τη διάρκεια του 1994-1996, διετέλεσε γραμματέας του Κόμματος των Εργατικών.
Ήταν μέλος (βουλευτής) του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας (1991-1996, 1999-2011) αντιπροσωπεύοντας το καντόνι (αυτόνομη επαρχία) του Vaud . Κατά τη διάρκεια του 1996-1998, ήταν μέλος της κυβέρνησης του καντονιού (αυτόνομης επαρχίας) Vaud ( Conseil d’Etat ), επικεφαλής του τμήματος της δικαιοσύνης, της αστυνομίας και των στρατιωτικών υποθέσεων.
Στις ομοσπονδιακές εκλογές του Οκτωβρίου 2007, ο Zisyadis απέτυχε να επανεκλεγεί, ωστόσο, την 1η Νοεμβρίου 2007, η αντίπαλός του συνυποψήφια (και ….συντρόφισσα) Marianne Huguenin ανακοίνωσε την παραίτησή της από το Εθνικό Συμβούλιο (από το Ελβετικό κοινοβούλιο) για να “επικεντρωθεί” στην θέση της δημάρχου της Renens που κατείχε, αφήνοντας τον Zizyadis να καταλάβει την έδρα του κόμματός τους στο Εθνικό Συμβούλιο (Ελβετικό κοινοβούλιο) και να εκπροσωπεί το Vaud. Ο Zisyadis από την ίδρυση του νέου κόμματος των Αριστερών Εναλλακτικών το 2010 είναι (συγχρόνως) μέλος και του κόμματος αυτού, ενώ παραμένει και μέλος του Ελβετικού Κόμματος Εργασίας.
Ο Zisyadis πάλι απέτυχε να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα στις εκλογές του 2011, και τη θέση του τη πήραν οι Σοσιαλδημοκράτες. Ο συνασπισμός των Εναλλακτικών Αριστερών συγκέντρωσε το 1,2% της λαϊκής ψήφου σε εθνικό επίπεδο, και έχασε την έδρα του Zisyadis, και η πολύ-αριστερά έχασε κάθε εκπροσώπηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

+++ Josef Zisyadis — ellines.com
…..Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνα πατέρα και Εβραία μητέρα…..
+++ Josef Zisyadis — Salem.blog.24heures
….Ο πατέρας του ήταν ωρολογοποιός και όταν απέτυχε το κατάστημα που άνοιξε (1958) στην Αθήνα, έφυγε με την οικογένεια στη Λωζάνη…
…..Η οικογένεια ακολούθησε εξ αρχής τον Προτεσταντισμό
….Το 1959 γεννήθηκε ο μικρότερος αδελφός του Αβραάμ, που αργότερα έγινε δημοσιογράφος……
….Απόκτησε 4 παιδιά: τη Marika (1981), τον Alex (1986),
τον Arthur (1991) και τον Aris (2000)…..
+++ Ιωσήφ Ζησιάδης — Πάτοινος, ο Αμπελώνας του νησιού της Αποκάλυψης

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Ιωσήφ Ζησιάδης έχει αποκτήσει σπίτι στη Πάτμο με πρόθεση να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί. Ήδη έχασε τη βουλευτική έδρα στην Ελβετία και τον Μάρτιο του 2011 εγκαινίασε τον αμπελώνα της ….Αποκάλυψης (καλή φίρμα διάλεξε). Πρωτεργάτες της επιχειρηματικής ιδέας “ΠΑΤ ΟΙΝΟΣ”, εκτός του Ιωσήφ Ζησιάδη, είναι ο ηγούμενος της μονής του Σπηλαίου της Αποκάλυψης ΑΝΤΥΠΑΣ και ο επιχειρηματίας οινοποιός Θεόδωρος Ορκόπουλος
……Το αγροοικολογικό σχέδιο Πάτοινος στην Πέτρα
Ο επιλεγμένος χώρος βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, την Πέτρα, μία κοιλάδα πράσινη σχεδόν όλο το χρόνο, στην άκρη ενός κόλπου με ένα αρκετά φαρδύ άνοιγμα που εκτείνεται μέχρι το βράχο της Καλικατσούς. Η επιλογή της τοποθεσίας αυτής θα συμβάλει στη δημιουργία μιας καλής εικόνας για το κρασί που θα παραχθεί στο μέλλον. Το οινοποιείο πρέπει επίσης να είναι ένας σημαντικός χώρος επικοινωνίας, στον οποίο θα είναι δυνατή η υποδοχή επισκεπτών. Το κτήμα αυτό, συνολικής έκτασης 30 στρεμμάτων, έχει ενοικιασθεί από τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου η οποία, μέσω του Καθηγουμένου της και Πατριαρχικού Έξαρχου Πάτμου, κ. Αντίπα, στηρίζει το αγροοικολογικό αυτό σχέδιο……

patmos krasi from NewsKosmos.com on Vimeo.

……Το αγροοικολογικό σχέδιο «Πάτοινος», ο Αμπελώνας του νησιού της Αποκάλυψης θα επιτρέψει
• την επαναφορά ενός αμπελώνα
• τη δημιουργία ενός ελαιοτριβείου
• την τόνωση της τοπικής οικονομίας του νησιού
• τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για όλο το χρόνο
• τη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς
• την κατασκευή ενός οινοποιείου που σέβεται τις αρχιτεκτονικές παραδόσεις του νησιού
• τη δημιουργία μιας Σχολής Οίνου
• τη δημιουργία ενός χώρου δοκιμασίας
• την ίδρυση ενός Μουσείου λαϊκών παραδόσεων σχετικών με το κρασί
• την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
• την παροχή ενός τόπου συνάντησης για τις οικολογικές και αγροτικές οργανώσεις
• την παροχή ενός παραρτήματος στην τράπεζα νησιωτικών σπόρων
• την αποκατάσταση του πράσινου του νησιού
• την ώθηση των νέων του νησιού σε μία αμπελουργική και οινολογική κατάρτιση
• τη δημιουργία προϋποθέσεων για διεθνείς συνεργασίες, χρήσιμες για το μέλλον της Πάτμου…… …..

Μία σχολή οίνου

Η Κάβα της Αποκάλυψης θα σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να φιλοξενεί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μία Σχολή Οίνου, η οποία θα απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες οινοπαραγωγούς και εστιάτορες, αλλά και σε κάθε φίλο του καλού κρασιού.

Η Σχολή αυτή θα παρέχει μία συνεχή επιμόρφωση σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν το χώρο του κρασιού. Τα προσφερόμενα μαθήματα θα συνδυάζουν τη θεωρητική διδασκαλία με την απόλαυση της δοκιμασίας.

Patmos Petra Patoinos 3

Η παρεχόμενη διδασκαλία θα επιτρέπει στον καθένα να μυηθεί ή να τελειοποιηθεί στους ακόλουθους τομείς:

● Αμπελοκαλλιέργεια
● Παρασκευή κρασιών
● Γνώση των κλημάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού
● Αισθητηριακή ανάλυση και δοκιμασία κρασιών
● Συνδυασμός κρασιών με φαγητά
● Ευαισθητοποίηση στις γεύσεις των φαγητών και των ποτών
● Σερβίρισμα του κρασιού και marketing
● Διαχείριση της κάβας
● Νομοθεσία

Η Σχολή Οίνου της Πάτμου θα αναζητήσει τη συνεργασία των μεγαλύτερων ειδικών της Ελλάδας και του εξωτερικού, διδασκάλων, επιστημόνων και επαγγελματιών.
Προβλέπονται δύο αίθουσες μαθημάτων και δοκιμασίας για τη διδασκαλία ανά εκπαιδευτικό τμήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ή ανά εισαγωγικό τμήμα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Στόχος μας είναι να γίνει η Σχολή Οίνου της Πάτμου ένας χώρος πολιτιστικού εμπλουτισμού και συνάντησης μεταξύ των φίλων του καλού κρασιού, των επαγγελματιών εστιατόρων και ξενοδόχων, καθώς και των αμπελοπαραγωγών.
Τα έξοδα των μαθημάτων θα καλύπτονται από τους συμμετέχοντες.

Απάντηση