=== Η Τουρκία έστειλε …”κυανόκρανους” στα σύνορα με τη Συρία
 === Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ φέρεται να έχει διατάξει την ανάπτυξη των δυνάμεων του στρατού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, για την πρόληψη κάθε πράξης βίας κατά μήκος των συνόρων.
 === Οι στρατιώτες, που είναι γνωστοί σαν ….”κυανόκρανοι” στον τουρκικό στρατό, ορίσθηκαν να φυλάσσουν μια περιοχή ασφαλείας, για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα Sabah.
 === Η ανάπτυξη δυνάμεων αναγγέλθηκε, μετά την απόφαση της Συρίας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, να αναστείλει τη τροφοδοσία των δεξαμενών προς τα σύνορά της με την Τουρκία, λέγοντας ότι είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, αφού κάποια στοιχεία προσπαθούσαν να περάσουν στο έδαφος της Συρίας μέσω Τουρκίας.
 === Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα διστάσει να κλείσει τη περιοχή για λόγους ασφαλείας μετά την έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει στη Συρία. Η Τουρκία μοιράζεται σύνορα μήκους 560 με τη Συρία.
 === “Η Τουρκία δεν έχει καμία επιθυμία να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις κανενός. Αλλά αν (όπως πάνε τα πράγματα) τεθεί σε κίνδυνο η περιφερειακή της ασφάλεια, τότε δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε δίπλα και να ψάχνουμε για το τι φταίει,” δήλωσε ο Νταβούτογλου.
 === Η Συρία βιώνει ήδη τη πιο θανάσιμη αναταραχή (που γνώρισε) ποτέ, από τα μέσα του Μαρτίου, με διαδηλώσεις που διεξάγονται τόσο κατά, όσο και για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.
 === Εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν κατά τις συμπλοκές.
 === Η Δαμασκός κατηγορεί “παράνομους, σαμποτέρ και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες” για τις ταραχές, λέγοντας ότι όλα είναι ενορχηστρωμένα από το εξωτερικό.
  === Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποδείξεις, από εξομολογήσεις ανταρτών της Συρίας, οι οποίοι δέχονται να πραγματοποιηούνν ένοπλες δραστηριότητες και να σκοτώνουν ανθρώπους, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος μιας προσπάθειας να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση και να την αντικαταστήσει με ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ καθεστώς.
 === Ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας, έχουν επίσης δώσει συνεντεύξεις στα Ισραηλινά δελτία ειδήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Οι συνεντεύξεις δείχνουν ξεκάθαρα το μέλλον που οραματίζονται τη Συρία, το οποίο θα είναι κυρίως η ανάπτυξη σχέσεων με το Τελ Αβίβ.
 === Αυτά συμβαίνουν, ενώ το ψήφισμα του Αραβικού Συνδέσμου που εγκρίθηκε κατά της Συρίας, έχει αυξήσει την ενότητα των Συρίων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του Σύρου προέδρου Ασαντ.
AGB / HGH —- ΠΗΓΗ: PressTV
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Είδατε φαντασία οι Τούρκοι στρατοκράτες, να βαφτίσουν ένα καθαρά ειδικό στρατιωτικό σώμα εκστρατείας και εν δυνάμει εισβολής στη Συρία, με το όνομα των κυανόκρανων του ΟΗΕ???? Κι’ από τον ΟΗΕ???? Μούγκα τα εβραιόφυτα.

Απάντηση