=== Η Μεγάλη Βρετανία πρωταγωνιστεί πλειοψηφικά στα ερευνητικά προγράμματα CERN και Large Hadron Collider (LHC) και σε όσα άλλα προστέθηκαν καθοδόν. Για να μη φορτωθεί μόνη της το τεράστιο κόστος, τα φόρτωσε σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Με τον κυρίαρχο CERN είναι συνδεδεμένα δεκάδες επιστημονικά εργαστήρια και δευτερεύοντες επιταχυντές, στα οποία απασχολούνται 10.000 φυσικοί και πολλοί άλλοι επιστήμονες.
=== Επί κεφαλής των προγραμμάτων οι Εγγλέζοι έχουν τοποθετήσει τον Peter Higgs, ο οποίος έχει αναπτύξει τη θεωρία για το “σωματίδιο του Θεού” ή αλλιώς τη θεωρία για το “μποζόνιο του Higgs”. Ενώ ο Peter Higgs αυξάνει με γεωμετρική μέθοδο τους επικριτές του, αφού τόσα χρόνια οι θεωρίες του δεν έχουν αποδώσει πουθενά και αναμασώνται γνωστά πριν από το CERN αποτελέσματα, η επίδραση της πανευρωπαϊκής πλέον οικονομικής κρίσης, τον εξανάγκασε εν μέσω τεράστιων επιστημονικών προβλημάτων, να προσφύγει σε ….παπαζάχειες μεθόδους, για να διατηρήσει το όνειρό του να αντικαταστήσει τον Αϊνστάϊν.
=== Έτσι, βγήκε τις τελευταίες μέρες και μίλησε για ….πιθανά ίχνη του μποζονίου της φαντασίας του, και ότι ίσως τα επόμενα χρόνια να υπάρξουν και ανακοινώσεις. Για τόση επιστημονικότητα μιλάμε.
=== Επίσης ο κατά τα άλλα πανέξυπνος διαχειριστής
Peter Higgs, παράλληλα με το τεράστιο δίκτυο CERN και Large Hadron Collider (LHC), έχει αναπτύξει και ένα επίσης τεράστιο δίκτυο ιστοσελίδων και δημοσίων σχέσεων παγκοσμίως, που έχουν αναλάβει εργολαβικά, να προπαγανδίζουν τα ανύπαρκτα μέχρι σήμερα επιτεύγματα, των ΕΥΡΩβόρων CERN, Large Hadron Collider (LHC), ATLAS κλπ.
=== Δεν θα αναφερθώ στα τραγικά γεγονότα του
2008, που κόντεψε να αυτοκαταργηθεί το μεγαλεπίβολο επιστημονικό πρόγραμμα, αλλά σε πολύ πρόσφατες επιστημονικές αποκαλύψεις, μόλις στις 23 September  2011, που αποδεικνύουν ότι οι αναλύσεις λογισμικού του CERN, υποφέρουν από εκτεταμένη ….μόλυνση!!!! –Διαβάζουμε:
=================================
“Εξ αρχής τα προγράμματα CERN και Large Hadron Collider (LHC), μόνο τεράστιο κόστος δημιουργίας και συντήρησης έχουν να επιδείξουν και τεράστιο αριθμό σοβαρών προβλημάτων.
Αυτό που κάνει το CERN, είναι να φανερώνει τα ελαττώματα του Large Hadron Collider (Μακρύς Επιταχυντής Ανδρονίων), καθώς οι φυσικοί ανακαλύπτουν (άλλα) πιο γρήγορα από το φως σωματίδια.
Το Εργαστήριο Στοιχειωδών Σωματιδίων CERN ανακοίνωσε, ότι μπορεί να έχουν ανακαλύψει φωτεινά σωματίδια, που κινούνται πιο γρήγορα από το νετρίνο. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ξαναγράψει τους νόμους της φυσικής – αλλά οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να εργαστούμε σκληρά για να εξαλείψουμε όλες τις πιθανές πηγές σφάλματος του πειράματος!!!!
Ενώ αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, το πείραμα υψηλού κόστους του CERN Large Hadron Collider (LHC), συνεχίζεται επίσης, με τη διαβεβαίωση ότι έχουν εντοπιστεί 40.000 σφάλματα λογισμικού που έχουν εξαλειφθεί από τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού που χρησιμοποιείται για την ανάλυση των αποτελεσμάτων του!!!!!!!!
Ο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας), χρησιμοποιεί στατικό λογισμικό ανάλυσης από την εταιρεία δοκιμών Coverity για την εξάλειψη των ελαττωμάτων του λογισμικού, από το πλαίσιο ρίζας – τη C + +, που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση, την ανάλυση και οπτικοποίηση των δεδομένων σχετικά με τον LHC.
Η εξάλειψη των ελαττωμάτων του κώδικα του λογισμικού
Η ROOT (ρίζα του λογισμικού) περιέχει έναν πυρήνα με 3,5 εκατομμύρια γραμμές κώδικα, και οι φυσικοί του CERN έχουν γράψει ένα επιπλέον, με 50 εκατομμύρια γραμμές στην αναζήτησή τους, για να βρουν ένα θεωρητικό σωματίδιο που ονομάζεται μποζόνιο του Higgs, το οποίο θα μπορούσε να απαντήσει σε θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο κόσμος – ακόμη και αν τα πιθανά υπερ-ταχεία νετρίνα εγείρουν νέες εικασίες.
Τα πειράματα που διεξάγονται με τη χρήση του LHC, παράγουν περίπου 15 petabytes όγκο στοιχείων ετησίως, που ισοδυναμούν με 15.000 τυπικές μονάδες δίσκων.
“Η “Ρίζα” (λογισμικού) χρησιμοποιείται από όλους τους 10.000 φυσικούς. Αυτό κάνει την ακεραιότητα του λογισμικού να είναι ένα σημαντικό ζήτημα”, δήλωσε ο Axel Naumann, ένα μέλος της Ομάδας Ανάπτυξης ROOT (ρίζας λογισμικού) του CERN. “Ένα σφάλμα στο root μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα από τα πειράματα του LHC και τα δεδομένα που αναλύουν οι φυσικοί.”
Η Coverity με την Στατική Ανάλυσή της, ελέγχει τον κώδικα για τα ελαττώματά του, όπως γράφτηκε πιο πάνω, ώστε να μπορέσει να τα εξαλείψει σε πρώιμο στάδιο, όταν είναι πιο εύκολο και λιγότερο δαπανηρό, να τα βρεί και να τα διορθώσει.
Το Λογισμικό της Coverity έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να ξεριζώσει σφάλματα στο Google Android Froyo του ανοικτού κώδικα από τον πυρήνα του.
Μέσα στην πρώτη εβδομάδα των δοκιμών ROOT (ρίζας του λογισμικού), η στατική ανάλυση αποκάλυψε πληροφορίες υπερχειλίσεων μνήμης και απωλειών μνήμης, με πολύ λίγες διορθώσεις σφαλμάτων. Η ομάδα Ανάπτυξης δοκιμών ROOT του CERN, ήταν σε θέση να επιλύσει τα ζητήματα αυτά σε έξι εβδομάδες. Η οργάνωση συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις αναλύσεις για να αποτραπεί η περαιτέρω εμφάνιση ελαττωμάτων του λογισμικού!!!!
Μια άλλη είδηση ​​έρχεται από επιστήμονες του CERN, που εργάζονται για τη λεγόμενη Opera (Oscillation Project with Emulsion-tRacking Apparatus), οι νοποίοι ισχυρίζονται ότι έγινε πείραμα, δια του οποίου έχουν καταγραφεί νετρίνα που ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως, δημιουργώντας ένα εύρημα που θα μπορούσε να ανατρέψει την από παλιά αποδεκτή ειδική θεωρία της σχετικότητας, που σήμερα αντιμετωπίζεται ως ένας από τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής.
Οι επιστήμονες στις εγκαταστάσεις Gran Sasso του CERN στην Ιταλία, δήλωσαν ότι μια ακτίνα νετρίνων που τροφοδοτήθηκε από έναν επιταχυντή σωματιδίων σε ένα εργαστήριο κοντά στη Γενεύη, 730 χιλιόμετρα μακριά, ταξίδεψαν 60 nanosecond γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Υπολογίσθηκε το περιθώριο σφάλματος σε μόλις δέκα νανοδευτερόλεπτα, κάνοντας τη διαφορά στατιστικά σημαντική.
(ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το πως συνέβηκε αυτό, όταν ο μεγαλύτερος όλων επιταχυντής
CERN, είναι μήκους 29 χιλιομέτρων, κανένας προπαγανδιστής δεν εξηγεί).
«Είμαστε ενοχλημένοι»
“Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται ως μεγάλη έκπληξη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της “Opera”, Antonio Ereditato του Πανεπιστημίου της Βέρνης. “Μετά από πολλούς μήνες μελετών και των διασταυρωτικών ελέγχων δεν έχουμε βρει καμία επίδραση των οργάνων, που θα μπορούσε να εξηγήσει το αποτέλεσμα της μέτρησης.”
Τα αποτελέσματα θα συζητηθούν σήμερα σε ειδικό σεμινάριο στο CERN και θα συμπέσει με τη δημοσίευση μιας ερευνητικής εργασίας που περιγράφει το πείραμα.
Οι ερευνητές καλούν την επιστημονική κοινότητα να εξετάσει τα αποτελέσματα και να προσπαθήσει να εντοπίσει πιθανές αιτίες για τα παράξενα αποτελέσματα.
“Η αιτία δεν μπορεί να έρχεται μετά από το αποτέλεσμα (=εκ των υστέρων) (πειράματος), και αυτό, διότι είναι το απολύτως θεμελιώδες για την κατασκευή μας από το φυσικό σύμπαν,”  είπε ο Subir Sarkar, επικεφαλής της θεωρίας των σωματιδίων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στον Guardian και συμπλήρωσε “Αν δεν έχουμε (εκ προοιμίου) την αιτιότητα, είμαστε ανοχλημένοι.” !!!!
ΠΗΓΗ: eweekeurope

Μετάφραση: Μπαρμππανίκος Αρβανίτης

Πολύ το χρήμα στις Γαλλοελβετικές Άλπεις

Comments are closed.