=== Ο Νεοναζί ψευδοκομμουνιστής ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε το πρωί της 17 Δεκεμβρίου 2011, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του φασιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, σήμερα το μεσημέρι 19 Δεκεμβρίου. Οι αρχικές αναφορές των ειδήσεων μιλάνε για θάνατο του Kim από καρδιακή προσβολή που προήλθε από υπερκόπωση, ενώ βρισκόταν επί αμαξοστοιχίας. Παλαιότερες ειδήσεις είχαν αναφέρει ότι ο Κιμ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το 2008, και η υγεία του από τότε δεν είχε αποκατασταθεί.
=== Ο θάνατος του Κιμ ήλθε λίγο νωρίτερα, αφού η Βόρεια Κορέα ετοιμαζόταν για μια ζωντανή μεταβίβαση της ηγεσία το 2012, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση του πατέρα του Κιμ, του Kim Il Sung, που υπήρξε ιδρυτής ηγέτης της Βόρειας Κορέας, μια μετάβαση που είχε σκοπό να αποφύγει την επανάληψη των τριών ετών του εσωτερικού χάους, που αντιμετώπισε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, μετά το θάνατο του πατέρα του το 1994.
 === Ο Kim Jong Il είχε καθυστερήσει να επιλέξει σαν διάδοχό του, έναν από τους γιους του, γιατί προσπαθούσε να αποφύγει αντιδράσεις των υπολοίπων παιδιών του, από το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν τη δική τους βάση στήριξης (κύκλωμα εξουσίας – χούντα), ανεξάρτητα από τον πατέρα τους.
 === Αναμένεται ότι ο γιος του, Κιμ Jong Un, θα είναι ο διάδοχός του, αφού αυτόν όρισε σαν ο φυσικό κληρονόμο του το 2010, μετά από πολλές φήμες το 2009, που αναφέρονταν στη πολύ μικρή κυβερνητική εμπειρία και κατάρτιση του διαδόχου του,  και ότι δεν είχε τις ικανότητες να διαχειριστεί τις τύχες της  Βόρειας Κορέας, ούτε είχε αρκετό χρόνο για να σταθεροποιήσει τη δική του ομάδα εξουσίας που θα τον στηρίζει, μέσα σε ένα ρευστό πλαίσιο εξελίξεων, όπου αναμένονται και άλλοι διεκδικητές της βορειοκορεατικής ηγεσίας.
 === Τώρα, είναι πολύ πιθανό, ότι ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, που είναι διπλωματικός εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, ο Jang Song Thaek, θα κυβερνήσει από το παρασκήνιο, στον οποίο ο Κιμ Γιονγκ, του είχε αναθέσει να χειριστεί, πολύ σοβαρές υποθέσεις στα Ηνωμένα Έθνη. Πολλοί διπλωματικοί κύκλοι πιστεύων, ότι όπως και κατά τη μετάβαση από την Κιμ Ιλ Σουνγκ στον Kim Jong Il, είναι πιθανό, ότι η Βόρεια Κορέα θα ξαναζήσει μια εσωτερική διαμάχη τα επόμενα χρόνια, καθώς οι διάφορες ελίτ της χώρας θα προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια νέα ισορροπία δυνάμεων. Σε κάθε μετάβαση, υπάρχουν εκείνοι που θα κερδίσουν και αυτοί που πιθανόν να στερηθούν και τα πλέον στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα.  Αυτός ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές εσωτερικές συγκρούσεις.
=== Το άμεσο ερώτημα είναι, το κατά πόσο το στρατιωτικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας, του οποίου θεωρητικά ο (διάδοχος) Kim Jong Un είναι επίσημα ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας, που πρόσφατα χρήσθηκε στρατηγός τεσσάρων αστέρων χωρίς να έχει στρατιωτική εμπειρία, θα παραμένει προσηλωμένο στη διατήρηση της οικογένειας Κιμ στην κορυφή της ηγεσίας……

Στην σκυλοκομματική αφίσα, ενός ψευδεπίγραφου σοσιαλιστικού κόμματος εργατών, η αστεία ….δυναστεία χασάπηδων.

Απάντηση